Stravaganza: Laivojen kaupunki (Stravaganza, #5)
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (60)
Kirjahyllytilastot

Stravaganza: Laivojen kaupunki

Mary Hoffman
Julkaistu: kesäkuu 13, 2012 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: City of Ships
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu, kansipaperi.

Rinnakkaismaailmoista ja stravaganttien veljeskunnasta kertovan sarjan huikean jännittävä viides osa.

16-vuotias Isabel tuntee jäävänsä kaikessa kymmenen minuuttia vanhemman kaksoisveljensä varjoon. Asiat kuitenkin muuttuvat, kun Isabel eräänä päivänä löytää Barnsburyn lukion lattialla lojuvan punaisen samettipussukan täynnä hopeanvärisiä mosaiikkipaloja. Taidehistoriasta kiinnostunut Isabel ajattelee heti Ravennaa, mosaiikeistaan kuulua italialaiskaupunkia. Hänen hämmästyksensä onkin suuri, kun hän yllättäen löytää itsensä Classesta, erehdyttävästi Ravennaa muistuttavasta renessanssiajan kaupunkivaltiosta.

Taliassa idän suurvalta on kokoamassa sotalaivastoa Bellezzaa ja sen liittolaiskaupunkeja vastaan. On hyvä syy uskoa, että Bellezzan vanhoilla vihollisilla di Chimiceillä on näppinsä pelissä. Suuri meritaistelu häämöttää horisontissa, ja stravaganttien veljeskunnan apua kaivataan taas kipeästi...

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gregor ja salaisuuksien merkit (Alismaan tarinat, #4)Langenneiden enkelten kaupunki (Varjojen kaupungit, #4)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)Sammon ryöstö (Nicholas North, #2)Tietäjän lapsuus (Chrestomancin maailmat, #2)

Kirja-arvioita (8)

Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Laivojen kaupunki jatkaa stravaganteista kertovaa sarjaa tutulla kaavalla. Itsensä epävarmaksi tunteva nuori Barnsburyn koulusta löytää renessanssityylisen esineen, talismaanin, ja päätyy Taliaan, rinnakkaismaailmaan joka vastaa meidän Italiaamme 1500- luvulla. Hän saa tietää olevansa stravagantti, maailmojen välinen matkaaja, jolle on määrätty tärkeä tehtävä. Juonellisesti Laivojen kaupunki ei liiemmin poikkea sarjan aikaisemmista osista. Isabel tuntee jäävänsä ... (lisää)
Celestine avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
people avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
WindWizard avatar
Kirjoittanut
4.5
Mielestäni juuri tämä kirja on paras koko sarjasta. Tykkäsin paljon enemmän kuin aiemmista. Mutta se, että Barnsburyn koulusta tulee koko ajan vaan lisää stravagantteja häiritsee suunnattomasti, eikä tämä kirja eroa muista siinä, että kaikki matkaavat Taliaan, heidän elämänsä muuttuu yms. mutta ihana kirja, ei parempaa olekkaan. Tuntuu, että di Chimicit on kooko ajan mukana jossain pahassa..
Nage avatar
Kirjoittanut
4.5
Tämä kirja oli ehkä paras kaikista, vaikka Isabell olikin varsinkin alussa aika ärsyttävä. Muuten kirjassa oli ihania hahmoja ja juonikin oli ihana. Toivottavasti viimeinen osa tulee pian!!
Stravagantti:D avatar
Kirjoittanut
3.5
Luin tämän aikoja sitten ja yritän nyt laitta jotain mitä muistan. Pidän sarjasta olen todellinen fani. Meritaistelu jäi mieleen todella elävästi. Kirja jatkoi juonta hyvin. Jäin odottelemaan seuraavaa osaa. :) Se ilmestyy suomeksi ensi vuoden alussa. ;)
D.U.C.K_37 avatar
Kirjoittanut
5.0
Ehdottomasti Stravaganza-kirjojen aatelia! Ehkä paras kaikista viidestä kirjasta, Naamioiden kaupunki ja Salaisuuksien kaupunki ehkä yhtä hyviä. Loppua kohden kirja vain paranee, eikä edes kirjoitusvirheitä löytynyt yhtään. Varsinkin Classen suuri meritaistelu oli kuvattu todella elävästi.
Elfstone avatar
Kirjoittanut
5.0
Upea kirja:) Jäin samantien koukkuun. Kannattaa lukea! Yhtä hyvä, ellei paremipikin kuin edelliset osat. Suosittelen!
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447