Karnin labyrintti (Mustien ruusujen maa, #1)
Keskiarvo 3.10
3.10 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Karnin labyrintti

Katri Alatalo
Julkaistu: elokuu 16, 2012 (Vaskikirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Kannet: Riikka Jäntti. Kartta: Valtteri Halonen. Nidottu.

Dinja-tyttö näkee 16-vuotissyntymäpäivänä unen menneisyydestään. Unessa hän elää uudestaan kohtaamisen ruusumiehen kanssa: juuri ennen kuolemaansa mies antaa Dinjalle rasiaan suljetun mustan ruusun. Unen ja valveen rajamailla ilmestyy myös Dinjan kauan kadoksissa ollut äiti.

Dinja lähtee matkaan, kohti tuntematonta, selvittääkseen näitä salaisuuksia. Mukaan liittyvät Raúg ja Emron, joilla molemmilla on omat tärkeät syynsä lähteä seikkailulle yli laajan pohjoisen tasangon. Karnin labyrintti on Katri Alatalon romaanitrilogian ensimmäinen osa. Mustien ruusujen maa kertoo toivosta, etsimisestä ja siitä, että voi löytää jotain ihan muuta kuin alun perin lähti etsimään.

”Alatalon kieli hivelee mieltä, ja viipyilevä kerronta antaa lukijallekin aikaa nautiskella tilanteista. Anne Leinonen, Tähtivaeltaja 4/2012.

muokattu 28.02.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuolleiden laiva (Magnus Chase, #3)Hehkuva tähti (Soturikissat: Klaanien synty, #4)Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1)NokkosvallankumousVaarallinen polku (Soturikissat, #5)

Kirja-arvioita (3)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämän kummallisen pienen kirjan luki muutamaan tuntiin. Se kertoo Dinjasta, joka asustelee keskellä ei mitään, pienessä kylässä. Enkä ole varma mistä ajanlaskusta tässä on kyse. Kaksijalkaiset jaetaan kolmeen pääryhmään: ihmisiin, navajoihin ja krioneihin. Jotenkin tämä kummallinen tarina lumosi minut lukemaan ja lukemaan lisää maailmasta, jossa on lunta, pakkasta, pikkuruisia kyliä, igluja ja hirsimökkejä, joissa oli tiivis ja lämmin tunnelma. Ihmiset ja muut siltä ... (lisää)
StaCa avatar
Kirjoittanut
3.5
Romaani on tavallaan melko perinteistä matkafantasiaa. Päähenkilö Dinja näkee 16-vuotissyntymäpäivänsä aattoyönä unen, kuten tapana on. Unessa hän palaa lapsuuteensa, tilanteeseen jossa hänen käsiinsä kuolee mies, joka antaa Dinjalle mustan ruusun. Hänen luokseen palaa välähdyksenä myös aikoja aiemmin kadonnut äiti. Levottomuus ei jätä Dinjaa rauhaan, joten hän pakkaa norpannahkaisen säkkinsä, ottaa sukset ja lähtee seuraamaan äitinsä jalanjälkiä. Matkan varrella ... (lisää)
Lady_ avatar
Kirjoittanut
1.0
Tylsä kirja ja sekoilua, en jaksanut lukea loppuun. Mielenkiinto lopahti aika nopeasti ja piti oikein pakottaa itsensä lukemaan. En suosittele.
Paikalla 3 jäsentä ja 52 vierailijaa
Anna Alaviuhkola, Salka, LordStenhammar
Uusin jäsen: Anna Alaviuhkola
Jäseniä yhteensä: 9390