Karnin labyrintti (Mustien ruusujen maa #1) - Katri Alatalo6.20

Kannet: Riikka Jäntti. Kartta: Valtteri Halonen. Nidottu.

 

Dinja-tyttö näkee 16-vuotissyntymäpäivänä unen menneisyydestään. Unessa hän elää uudestaan kohtaamisen ruusumiehen kanssa: juuri ennen kuolemaansa mies antaa Dinjalle rasiaan suljetun mustan ruusun. Unen ja valveen rajamailla ilmestyy myös Dinjan kauan kadoksissa ollut äiti.

Dinja lähtee matkaan, kohti tuntematonta, selvittääkseen näitä salaisuuksia. Mukaan liittyvät Raúg ja Emron, joilla molemmilla on omat tärkeät syynsä lähteä seikkailulle yli laajan pohjoisen tasangon. Karnin labyrintti on Katri Alatalon romaanitrilogian ensimmäinen osa. Mustien ruusujen maa kertoo toivosta, etsimisestä ja siitä, että voi löytää jotain ihan muuta kuin alun perin lähti etsimään.

”Alatalon kieli hivelee mieltä, ja viipyilevä kerronta antaa lukijallekin aikaa nautiskella tilanteista.– Anne Leinonen, Tähtivaeltaja 4/2012.

Keskustelua: Katri Alatalo :: viestejä 2 kpl
Risingshadow arvostelu :: Iivari Koutonen (Iivari)
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: elokuu 16, 2012
Kustantaja: Vaskikirjat
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.20/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Mustien ruusujen maa -kirjasarja

Nuorten fantasiatrilogia. Romaanisarja kertoo nuoren Dinjan ja hänen ystäviensä monivaiheisista seikkailuista kohti Mustien ruusujen maata.

Karnin labyrintti (Mustien ruusujen maa #1)6.20
Laulu kadonneesta saaresta (Mustien ruusujen maa #2)6.60
Kevääntuoja (Mustien ruusujen maa #3)7.00

Kirja-arvioita

7/10 |
syyskuu 21, 2014
Romaani on tavallaan melko perinteistä matkafantasiaa. Päähenkilö Dinja näkee 16-vuotissyntymäpäivänsä aattoyönä unen, kuten tapana on. Unessa hän palaa lapsuuteensa, tilanteeseen jossa hänen käsiinsä kuolee mies, joka antaa Dinjalle ...
2/10 |
heinäkuu 01, 2014
Tylsä kirja ja sekoilua, en jaksanut lukea loppuun. Mielenkiinto lopahti aika nopeasti ja piti oikein pakottaa itsensä lukemaan. En suosittele.
6/10 |
marraskuu 11, 2012
Tämän kummallisen pienen kirjan luki muutamaan tuntiin. Se kertoo Dinjasta, joka asustelee keskellä ei mitään, pienessä kylässä. Enkä ole varma mistä ajanlaskusta tässä on kyse. Kaksijalkaiset jaetaan kolmeen pääryhmään: ihmisiin, ...