Kruunupäinen käärme ja muita Suomen kansan tarinoita

Jussi Kaakinen, Kirsti Mäkinen
fantasia, kokoelma
Kruunupäinen käärme ja muita Suomen kansan tarinoita - Jussi Kaakinen, Kirsti Mäkinen7.34

Kuvitus: Jussi Kaakinen. Sidottu.

Mystisiä tapahtumia, outoja ilmiöitä, jännitystä ja huumoria… Verevät ikiaikaiset uskomustarinat lumoavat fantasiaan mieltyneen nykylukijan

Miten valekuollut morsian virkosi arkussa eloon? Mikä paljasti kortinpelaajan piruksi? Voiko korpin kielen oppia?

Kirsti Mäkinen on työstänyt suomalaisen perinteen aarteistosta poimimansa runsaat 130 uskomustarinaa lyhyiksi, nautittaviksi kertomuksiksi, joissa seikkailevat hiidet, pirut, maahiset, haltiaolennot, noidat, jättiläiset, käärmeet ja silmänkääntäjät. Kirjan hurjat tarinat yllättävät, ja tyylikkään kokonaisuuden kruunaavat Jussi Kaakisen huikeat piirrokset.

Tarinat on jaoteltu aiheen mukaan: Haltia hallitsee — Aarretarinoita — Metsänväkeä — Vedenhaltian valtakunta — Vainajia ja valekuolleita — Rikos tulee ilmi — Piru ottaa omansa — Kirkossa kummittelee — Käärmeitä ja jättiläisiä — Noitia ja tietäjiä — Trulleja ja silmänkääntäjiä

Kouluneuvos Kirsti Mäkinen on arvostettu kirjantekijä, joka tunnetaan erityisesti huippusuositusta Suomen lasten Kalevalasta sekä teoksestaan Lollot ja kollot – Suomalaista naapurihuumoria.

Jussi Kaakinen (s. 1978) on lahjakas kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän on saanut mm. sarjakuva-Finlandian 2009 sekä vuonna 2011 Kuvittajat ry:n Kaiku-palkinnon läpimurrosta kuvittajana.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: tammikuu 20, 2012
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, kokoelma
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne
Arvosanalla: 7.34/10
Arvosanoja: 9
Muokattu: marraskuu 01, 2015