Talviverinen (Pohjankontu #3) - Helena Waris7.96

Kannen kuva: Mikko Tuovinen ja Donald M. Jones. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkinto 2013.

Uljaita ukkosmiehiä, urheita neitoja, romantiikkaa ja hurttia sanailuhuumoria - muinaissuomalaista maisemaa hallitsevat vanhat mahdit ja ikiaikainen rakkaus.

Maailma on vääjäämättä kulkemassa kohti pitkää talvea. Vain vanhojen mahtien suojeluksessa oleva perhekunta – Ailegais, Arni ja Troi kumppaneineen ja lapsineen – voi selvitä talvesta. Muut ovat jo kokoontumassa yhteen matkatakseen kotiin, suuren veden taakse Pohjankontuun. Mutta joukosta puuttuu yksi: Troi, jonka ympärille koko sisarusten ja heidän perheidensä maailma kietoutuu. Mille teille Troi on harhautunut, pääseekö hän koskaan rakkaittensa luo? Vai viekö hänen kirouksensa, talviverisyys, häneltä hengen ennen sitä?

Kiitetty kolmiosainen fantasiasarja saa huikean päätöksen. Muinainen maailma kansantaruineen ja uskomuksineen, korpi- ja järvimaisemineen, tuntureineen ja pikku kylineen lumoaa kaikenikäiset.

Kirjailijan tekemä kirjatraileri Youtubessa.

Keskustelua: Helena Waris :: viestejä 10 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: tammikuu 18, 2013
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, kuvastaja-palkinto, suomalainen kansanperinne
Arvosanalla: 7.96/10
Arvosanoja: 33
Muokattu: huhtikuu 27, 2017

Pohjankontu -kirjasarja

Uniin piirretty polku7.54
Sudenlapset (Pohjankontu #2)7.84
Talviverinen (Pohjankontu #3)7.96

Kirja-arvioita

8/10 |
helmikuu 12, 2013 | +1
Talviverinen on Pohjankontu-trilogian viimeinen osa, joka kertoo Troin tarinan melkein sieltä alusta melkein sinne loppuun. Tämä on hyvä asia, koska Troi on yksi niitä harvoja todellista mielenkiintoa edellisissä osissa herättäneistä ...
8/10 |
tammikuu 29, 2014
Ajallisesti Talviverinen sijoittuu kahden edellisen lomaan. Siinä paikoitellen kerrataan ensimmäisen ja toisen tapahtumia, tällä kertaa erään trilogian keskushenkilön, Troin, näkökulmasta. Se siis nivoo trilogian kasaan, ja sulkee ...