Vaeltaja

@ Markku Turunen
Vaeltaja - Markku Turunen 7.00   3

Sidottu, kansipaperi.

MINUN KOHTALOKSENI TULI PYHÄN ANDREAKSEN PÄIVÄ 1495

”Tästedes saat jatkaa elämääsi ulkopuolisena ja sivullisena. Se olkoon kirouksesi. Kun tulet jonnekin, kukaan ei sinua tunne, kun lähdet, sinut unohdetaan saman tien.”

Velisurmaaja Kainin ja Jerusalemin suutarin Ahasveruksen tarinat tunnetaan. Keskuudessamme vaeltaa kuitenkin koko joukko tuntemattomampia kurjia, jotka on Kainin ja Ahasveruksen tavoin kirottu kulkemaan maan päällä ikuisuuksiin asti. Yksi heistä on suomalainen Antti Pentinpoika Myöhänen. Kun Olavinlinnan voudin apulaisena toimiva Antti komennetaan Knut Possen palvelukseen Viipuria puolustamaan, hän joutuu jättämään raskaana olevan vaimonsa Kertun yksin.

Vuosia kytenyt sota Ruotsin ja Venäjän välillä leimahtaa ilmiliekkeihin ja huipentuu kuuluisaan Viipurin pamaukseen. Voiton hetkellä Antti tulee hurmiossaan kutsuneeksi venäläisten suojeluspyhimystä, Pyhää Andreasta. Rangaistukseksi miehen ylimielisyydestä Pyhä Andreas kiroaa tämän ikuiseen elämään eikä kerro, miten kirouksesta voisi vapautua. Muukalaisuuteen tuomittu Antti lähtee menetetyn rakkautensa perään. Huhut kertovat Kertun hukuttautuneen mutta Antti ei usko sitä. Kun etsintä päättyy, kaikki on toisin kuin hän oli odottanut.

Turusen romaani on yhtä aikaa myyttinen fantasiamatka ja faktoihin pohjautuva historiallinen romaani sekä murhenäytelmä ja ilkikurinen veijaritarina. Vaeltaja on jännittävä ja sydämeenkäyvä kertomus ihmisen pyrkimyksestä murtautua ulos yksinäisyyden vankilasta.Risingshadow arvostelu - Ella Peltonen (Dyn)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 3, 2012 (Gummerus)
Tietoja muokattu kesäkuu 1, 2019
Muita teoksia kirjailijalta Markku Turunen
Valmiissa maailmassa 7.90   11

Kirja-arviot & arvosanat

Reta Anna Maria
Arvosanat 176
Kirja-arviot 50
Viestit 60
helmikuu 19, 2013
6 / 10

Annoin kolme tähteä, sillä vaikka tykkäsinkin kirjasta, on pakko myöntää, että hypin joitain kohtia yli. Keskivaiheella oleva maailmanympärysmatka oli liian pitkä, ja loppuvaiheen tapahtumat jäivät siksi hyvin vähäisiksi, vaikka niistäkin olisi varmasti riittänyt kerrottavaa.

noreen
noreen
Arvosanat 194
Kirja-arviot 0
Viestit 255
lokakuu 2, 2013
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Dyn
Dyn
Arvosanat 542
Kirja-arviot 51
Viestit 4081
marraskuu 13, 2012
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle