Vaeltaja
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Vaeltaja

Markku Turunen
Julkaistu: lokakuu 3, 2012 (Gummerus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Sidottu, kansipaperi.

MINUN KOHTALOKSENI TULI PYHÄN ANDREAKSEN PÄIVÄ 1495

”Tästedes saat jatkaa elämääsi ulkopuolisena ja sivullisena. Se olkoon kirouksesi. Kun tulet jonnekin, kukaan ei sinua tunne, kun lähdet, sinut unohdetaan saman tien.”

Velisurmaaja Kainin ja Jerusalemin suutarin Ahasveruksen tarinat tunnetaan. Keskuudessamme vaeltaa kuitenkin koko joukko tuntemattomampia kurjia, jotka on Kainin ja Ahasveruksen tavoin kirottu kulkemaan maan päällä ikuisuuksiin asti. Yksi heistä on suomalainen Antti Pentinpoika Myöhänen. Kun Olavinlinnan voudin apulaisena toimiva Antti komennetaan Knut Possen palvelukseen Viipuria puolustamaan, hän joutuu jättämään raskaana olevan vaimonsa Kertun yksin.

Vuosia kytenyt sota Ruotsin ja Venäjän välillä leimahtaa ilmiliekkeihin ja huipentuu kuuluisaan Viipurin pamaukseen. Voiton hetkellä Antti tulee hurmiossaan kutsuneeksi venäläisten suojeluspyhimystä, Pyhää Andreasta. Rangaistukseksi miehen ylimielisyydestä Pyhä Andreas kiroaa tämän ikuiseen elämään eikä kerro, miten kirouksesta voisi vapautua. Muukalaisuuteen tuomittu Antti lähtee menetetyn rakkautensa perään. Huhut kertovat Kertun hukuttautuneen mutta Antti ei usko sitä. Kun etsintä päättyy, kaikki on toisin kuin hän oli odottanut.

Turusen romaani on yhtä aikaa myyttinen fantasiamatka ja faktoihin pohjautuva historiallinen romaani sekä murhenäytelmä ja ilkikurinen veijaritarina. Vaeltaja on jännittävä ja sydämeenkäyvä kertomus ihmisen pyrkimyksestä murtautua ulos yksinäisyyden vankilasta.

muokattu 01.06.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

VasalliSigismund Virtanen Troijan sodassaTaikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)

Kirja-arvioita (1)

Reta Anna Maria avatar
Kirjoittanut
3.0
Annoin kolme tähteä, sillä vaikka tykkäsinkin kirjasta, on pakko myöntää, että hypin joitain kohtia yli. Keskivaiheella oleva maailmanympärysmatka oli liian pitkä, ja loppuvaiheen tapahtumat jäivät siksi hyvin vähäisiksi, vaikka niistäkin olisi varmasti riittänyt kerrottavaa.
Paikalla 1 jäsen ja 55 vierailijaa
Siivetön lohikäärme
Uusin jäsen: Ella Nieminen
Jäseniä yhteensä: 9668