Veren sitomat (Sookie Stackhouse #8) - Charlaine Harris 7.52   198

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Johanna Vainikainen-Uusitalo. Sidottu.

Hurrikaani Katrinan aiheuttamien tuhojen ja vampyyrien huippukokouksessa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen Sookie on pyörällä päästään. Hän toivoisi elämän palaavan normaaliksi, mutta yliluonnollisessa maailmassa kuhisee. Ihmissusien lauman vihanpito johtaa naisten ja lasten murhiin, ja vampyyrit saavat vieraita, jotka yrittävät ottaa haltuunsa heikentyneen valtakunnan. Kaiken lisäksi Sookien ihmistiikeripoikaystävä Quinn on ollut kateissa räjähdyksestä asti.

Koska Sookie on lauman ystävä ja hänellä on veriside Eric Northmaniin, paikallisen vampyyriyhteisön johtajaan, on selvää, että levottomuudet koskettavat myös hänen elämäänsä. Kun kamppailut viimein laantuvat ja kylmä veri lakkaa virtaamasta, hänen maailmansa on peruuttamattomasti toinen.

"Herkullisen pirullinen ja yhä railakkaampi sarja." – Dallas Morning News
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 20, 2012 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi From Dead to Worse
Tietoja muokattu maaliskuu 8, 2016

Sookie Stackhouse

Sarja sisältää 13 pääteosta ja yhteensä teoksia 13 kpl.

"Amerikkalaisen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -romaanit ovat ilmiö vailla vertaistaan. Pienen piirin suosikista on vajaassa kymmenessä vuodessa tullut maailman luetuimpia kirjasarjoja. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin."

Sarjaan kuuluvaa novellikokoelmaa A Touch of Dead (2009) ei suomennettu.

Veren voima (Sookie Stackhouse #1) 7.60   440
Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse #2) 7.52   348
Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse #3) 7.54   297
Veren imussa (Sookie Stackhouse #4) 8.12   270
Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse #5) 7.46   238
Veren perintö (Sookie Stackhouse #6) 7.64   224
Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse #7) 7.76   216
Veren sitomat (Sookie Stackhouse #8) 7.52   198
Pedon veri (Sookie Stackhouse #9) 7.60   186
Samaa verta (Sookie Stackhouse #10) 7.12   159
Veren muisti (Sookie Stackhouse #11) 6.88   138
Veri kielellä (Sookie Stackhouse #12) 6.92   127
Sydänverellä (Sookie Stackhouse #13) 6.62   115

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 405
Kirja-arviot 334
Viestit 0
elokuu 18, 2019
6 / 10

Juoni lähtee laukalle ja kirjassa esitellään monenmoista outoa. En pitänyt kirjasta erityisemmin, tuntuu ettei kirjailija ole tiennyt kirjaa kirjoittaessaan, mihin tahtoo keskittyä.

Kirjakaapin tyttö
Arvosanat 165
Kirja-arviot 55
Viestit 16
kesäkuu 16, 2014
8 / 10

Vihdoinkin! Edellinen kirja jäi niin kutkuttavaan kohtaan, että heti kun tämän seuraavan osan kätösiini sain, oli se jo käytännössä luettu. Petyin hieman tämän kirjan tasoon edelliseen kirjaan verrattuna. Kirja käsitteli mielestäni vain Sookien mietteitä ja mitään oikeastaan kiinnostavaa ei tapahtunut. Pari sotaa ja kahakkaa, mutta ei mitään, mikä olisi pyörinyt koko juonen ympärillä. Erityisesti petyin erään parisuhteen päättymiseen, mutta oikeastaan olen jo aika tyytyväinen siihen. Se avasi mahdollisuuden eräälle toiselle henkilölle ;). Aion kyllä lukea heti putkeen seuraavan osan, koska loppu oli kuitenkin aika kutkuttava!

Vanamo
Arvosanat 156
Kirja-arviot 5
Viestit 306
marraskuu 15, 2013
5 / 10

Minusta tämä kirja tuntui väliosalta, jossa käytiin läpi tapahtumia, joiden täytyi tapahtua ja aseteltiin pelinappuloita uusiin paikkoihin odottamaan. Kirjassa ei ollut kovin yhtenäistä omaa juonikuviota, vaan se oli enemmänkin kokoelma irrallisia tapahtumia. Sinällään aivan yhtä viihdyttävä kuin edellinenkin osa, mutta kokonaisuuteen olisi kuitenkin voinut panostaa enemmän.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
elokuu 5, 2012
6 / 10

Aika samanlaisilla linjoilla mennään mielestäni tässäkin kirjassa kuin aiemmissa. Tässä ei ehkä ollut ihan niin paljon toimintaa ja vaihtuvia tapahtumia kuin joissain aiemmissa kirjoissa, mutta se oli oikeastaan hyvä juttu. Tarina soljui eteenpäin hiukan rauhallisemmin ja kivuttomammin. Tässäkin tosin oli huomattavissa vaihtuvien tapahtumien paljoutta, jotka alkoivat ja loppuivat kuin seinään, jonka jälkeen uusi juonikuvio tuli mukaan. Joillekin se varmasti saattaa olla ihan mieluista, mutta itseäni häiritsi kun olen tottunut siihen, että kirja sisältää yhden oleellisen juonen eikä montaa. Hahmot ovat jotenkin todella paljon ärsyttävämpiä kirjoissa kuin tv-sarjassa. Sookiesta tulee sellainen kuva, että hän on tyhmä bimbo ja kaikki miehet pyörivät hänen ympärillään. Eric oli rasittava ja Bill jotenkin limainen. Suuri suosikkini Quinn jäi harmillisen pieneen rooliin ja hänen ja Sookien tapaamisen jälkeen kirja menetti hohtonsa täysin. Ihan luettava vaikka ei mikään loistoteos olekaan, en vain pidä suunnasta johon tarina joiltain osin etenee.

<strong><i>Guest-4163</i></strong>
Guest-4163
Arvosanat 147
Kirja-arviot 11
Viestit 0
heinäkuu 27, 2012
8 / 10

Jep, sain tämän kirjan muutama minuutti sitten luettua. Täytyy sanoa että olen tähän osaan ollut tyytyväisempi kuin muutamaan edelliseen, sillä toimintaa oli enemän, ja luvut oli päätetty mielenkiintoisemmin niin että teki mieli jatkaa seuraavaa lukua. Edellisessä kirjassa Sookie vain kulki ympäri miljöötä selvittäen muutamaa murhaa, ja täytyy myöntää että se oli aika pitkästyttävää lukea. Nyt matkusteltiin vähemmän ja keskityttiin päähenkilön kotiseudun tapahtumiin enemän, mikä oli monet seikat huomioon ottaen hyvä juttu. Kirja kuitenkin yltää vain nipin napin neljään tähteen, johtuen siitä Sookie on kasvanut (henkisesti siis) sarjan edetessä aivan liian vähän ottaen huomioon tapahtumat jotka hän oli käynyt läpi. Ja miinusta siitä että hän oli selvinnyt jokaisesta hyökkäyksestä, vaaratilanteesta ja sodasta (tässä kirjassa siis) -joita oli todella monta- fyysisesti 90% vahingoittumattomana. Ja suomentaja tämänkin kirjan kohdalla toi miinusta, sillä esimerkiksi paikallinen Bon Tempsin murre oli hyvin olematonta, toisinkuin se oli englanninkielisessä versiossa melko vahvaa. Kuitenkin viihdyttävä kirja, ja tänäiltana suorastaan hämmästyin että olin loppusuoralle jo saapunut.

wilow
Arvosanat 46
Kirja-arviot 3
Viestit 0
heinäkuu 24, 2012
8 / 10

Ah lisää draamaa vampyyrien, ihmissusien ja muiden ylisten välillä. Veren sitomat jatkaa mihin viimeksi jäätiin ja jännitystä on luvassa. Kerrankin koko kirja ei keskittynyt Sookien rakkauselämään tai siinä märehtimiseen. Tosin jos minulta kysytään Sookien pitäisi valita Eric ja lakata miettimästä muita. Kirjan loppu oli ainakin minusta aivan mahtava ja jään innolla odottamaan seuraavaa osaa.

Salka
Salka
Arvosanat 692
Kirja-arviot 0
Viestit 1
huhtikuu 27, 2022
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Maarit Vääräkangas
Maarit Vääräkangas
Arvosanat 73
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 8, 2022
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
shadowhunter
shadowhunter
Arvosanat 300
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 17, 2020
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Eveliina Juutilainen
Eveliina Juutilainen
Arvosanat 180
Kirja-arviot 1
Viestit 0
kesäkuu 4, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle