Pedon veri (Sookie Stackhouse, #9)
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (181)
Kirjahyllytilastot

Pedon veri

Charlaine Harris
Julkaistu: marraskuu 2, 2012 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Dead and Gone
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: keijut, tv-sarja, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 26 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

YLILUONNOLLISET UUTISET JÄRISYTTÄVÄT MAAILMAA

Kun vampyyrit tulivat arkusta ja paljastivat olemassaolonsa tavalliselle maailmalle, moni ei arvannut, että se oli vasta alkua. Nyt on ihmissusien ja muiden muodonmuuttajien vuoro. Yliluonnolliset piirit jo läpikotaisin tunteva Sookie Stackhouse ehtii huokaista helpotuksesta, kun suuri paljastus otetaan Bon Tempsissa vastaan kutakuinkin hyvin. Mutta sitten Merlotte’s-baarin takapihalta löytyy ihmispuuman ristiinnaulittu ruumis.

Sookie päättää selvittää, kuka murhateon teki ja miksi. Hän ei kuitenkaan arvaa, että samaan aikaan vampyyri- ja ihmissusikuntaakin vanhempi, voimakkaampi ja salaisempi yliluonnollisten olentojen joukko valmistautuu sotaan. Ja Sookie on tässä sodassa aivan liian inhimillinen pelinappula.

muokattu 27.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Aamunkoi (Houkutus, #4)Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse, #2)Houkutus (Houkutus, #1)Veren perintö (Sookie Stackhouse, #6)Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse, #7)

Kirja-arvioita (7)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Olen vähän pettynyt, että nää viimeisimmät Sookie-kirjat eivät ole edistyneet suuntaan taikka toiseen. Kirjoissa on ollu paljon turhaakin, jotka poistamalla sarjasta olisi saanut lyhyemmän ja ytimekkäämmän. Kaikeksi onneksi tässä uusimassa sentään juonia ei oltu lätkitty montaa yhteen kirjaan vaan oli yksi selkeä juoni ja sitten tapahtumaan sen ympärillä eikä oikeastaan huomannut mitään ylimääräistä säätämistäkään taustalla vaikka olenkin jo ihan sekaisin näiden ... (lisää)
CCrystal avatar
Kirjoittanut
3.0
Nyt kyllä tuli pohjanoteeraus tälle sarjalle. Jotenkin ei vaan ollenkaan iskenyt ja Sookie oli tässä jotenkin ärsyttävä inisijä. Oli tämä kyllä vähän mitäänsanomaton verrattuna aiempiin osiin. Petyin. (Mutta voittaa nämä kirjat kyllä tv-sarjan, joka on mennyt ihan älyttömäksi..)
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.5

Aivan kuin sarjassa ei olisi ollut pyöriteltäviä pelinappuloita jo tarpeeksi tähän mennessä, koska kirjailija on päättänyt hämmentää soppaa lisää. Minusta tuntuu, että näitä kirjoja lukiessa tarvitsee ehkä tehdä muistiinpanoja, jotta pysyy kärryillä.

anmamat avatar
Kirjoittanut
5.0
Luen harvemmin kirjoja englanniksi, mutta The Sookie Stackhouse Novels -kirjat olen lukenut alkuperäiskielellä, koska jopa kyseisten kirjojen suomennetut nimet saavat karvani nousemaan pystyyn. Tämänkin kirjan nimen suomennosta olisi voinut harkita vielä kertaalleen... Mutta asiaan! Pidän kovasti kirjailijan kirjoitustyylistä sekä hänen konstailemattomasta tavastaan kuvata tapahtumia. Aiemmat kirjasarjan osat ovat usein jossain vaiheessa olleet hieman tylsähköjä ja niiden loppuun ... (lisää)
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Janski_ avatar
Kirjoittanut
2.0
Ihan huono kirja, mielestäni kirjan lukeminen oli jotain ihan kamalaa. Siis Sookien ajatukset ja kaikki niin on kauheita ja kirjassa ei tapahtunut mitään uutta. Kaikki on lukenut jo edellisissä osissa, jotka on kuitenkin olleet ihan luettavia, mutta tämä kirja oli jotain aivan muuta kun mukavaa luettavaa. Olen todella pettynyt...
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin tästäkin sarjan kirjasta, vaikka Sookien asenne onkin hieman ärsyttävä, koska eihän kukaan jaksa "kuunnella" kokoajan siitä kuin aikoo jättää ylikset pois ja jatka normaalia elämää kun se vain ei ole mahdollista. Muuten kirja oli minusta oikein kiva ja toivottavasti Sookien asenne tästä nyt muuttuisi!
Paikalla 1 jäsen ja 57 vierailijaa
sinidean
Uusin jäsen: iida
Jäseniä yhteensä: 9750