Sovinnontekijän kynsi (Uuden auringon kirja, #2)
Keskiarvo 3.71
3.71 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (57)
Kirjahyllytilastot

Sovinnontekijän kynsi

Gene Wolfe
Julkaistu: joulukuu 18, 2013 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Claw of the Conciliator
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: locus-palkinto, nebula-palkinto, tieteisfantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 16 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1981. Suomentanut Tero Valkonen. Kannen suunnittelu: Tuomo Parikka.

1. painos 2013. Sidottu.
2. painos 2014. Nidottu.

Nebula-palkinto 1981, Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 1982. World Fantasy -palkintoehdokas 1982, Hugo-palkintoehdokas 1982, Mythopoeic-palkintoehdokas 1982. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50 -listalle 2000 (koko sarja).

Severian, kiduttajien killan oppipoika, karkotettiin killasta hänen osoitettuaan myötätuntoa uhrilleen. Nyt hän jatkaa miekkansa Terminus Estin turvin matkaansa kohti kaukaista Traakiaa, missä hänen on määrä työskennellä pyövelinä. Matkalla hän joutuu harjoittamaan ammattiaan ja kohtaa niin ihmisapinoita, ritareita, ystäviä kuin vihollisiakin. Kuolevan auringon alla unenomainen kauneus yhdistyy vaikuttaviin painajaisnäkyihin ja Severianin mukanaan kantama harvinaislaatuinen jalokivi kykenee loistamaan kuin ennustettu uusi aurinko.

Sovinnontekijän kynsi on Gene Wolfen Uuden auringon kirja -sarjan toinen osa. Sarjan ensimmäinen osa Kiduttajan varjo voitti Suomessa Tähtivaeltaja-palkinnon. Uuden auringon kirjaa pidetään tieteiskirjallisuuden mestariteoksena ja allegorian, satiirin ja mytologian aarreaittana.

”Yksi kaikkien aikojen hienoimmista tieteisfantasioista.– George R. R. Martin

Erinomainen... 1900-luvun amerikkalaisen kirjallisuuden merkkiteos. – New York Times Book Review

Yksi kaikkien aikojen hienoimmista romaaneista." – Kim Stanley Robinson

muokattu 31.12.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)ValtakuntaEvanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)Liktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.5
Ajattelin, että muistan hyvin n. 1,5 vuotta sitten lukemani Kiduttajan varjon sisällön, joten aloin lukea Sovinnontekijän kynttä ilman kertausta. Ensimmäisen luvun jälkeen tulin siihen tulokseen, että luen sittenkin Kiduttajan varjon uudelleen ja se kannatti – olin kuitenkin unohtanut siitä aika paljon yksityiskohtia. Sovinnontekijän kynsi jatkuu suoraan siitä mihin Kiduttajan varjo jäi. Koska luin nyt kummatkin osat peräkkäin, ei voinut ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Scion
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858