Toisaalla (Jäljellä/Toisaalla #2) - Salla Simukka 7.12   118

Kansi: Ea Söderberg. Sidottu.

Topelius-palkinto 2013 (yhdessä Jäljellä-teoksen kanssa).

Toisaalla on Jäljellä-kirjan hieno jatko-osa, palapelin täydentävä pala ja ratkaisun avain.

18-vuotias Samuel Järvi on varsinainen nörtin stereotypia: pojan yöt kuluvat tietokoneella pelaten ja päivät nukkuen. Kontaktit tyttöihin ovat jääneet vähäisiksi. Koulun loputtua hän ei tiedä, mitä tekisi. Yllättäen Samuel saa kuitenkin tarjouksen. Hänet pyydetään mukaan salaiseen projektiin, ja työstä maksetaan järkyttävän hyvin.

Projekti on täynnä yllätyksiä, mutta suurin yllätys on kuitenkin se, että Samuel rakastuu ensimmäistä kertaa elämässään. Kaikki muu menettää merkityksensä, kun Samuel päättää pelastaa unelmiensa tytön. Mutta kaipaako tyttö edes pelastajaa?

Toisaalla on hurja visio siitä, millaiseksi maailma voi kehittyä lähitulevaisuudessa. Se avaa Jäljellä-romaanin salaisuudet ja näyttää tapahtumat toisesta näkökulmasta. Toisaalla kertoo myös vanhempien ja lasten välisten suhteiden vaikeudesta ja aikuisten kyvyttömyydestä kohdata nuorten ongelmat. Ja ensirakkaudesta, joka on aina yhtä kiihkeää, kuohuvaa ja kaunista.

"Simukka on asettanut itselleen kovan haasteen ja tehnyt hyvää työtä. Toisaalla koukuttaa, kysymykset saavat vastauksia ja jännitys lisääntyy loppua kohden. – – Nuorille lukijoille suunnatut Simukan kirjat muodostavat tiiviin, yhtenäisen ja toimivan teosparin, joka kiinnostaa myös aikuisia lukijoita." – Maria Loikkanen, Savon Sanomat 25.11.2012Risingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 22, 2012 (Tammi)
Tietoja muokattu maaliskuu 19, 2021

Jäljellä/Toisaalla

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Sarjalla ei ole virallista nimeä.

Jäljellä (Jäljellä/Toisaalla #1) 6.98   153
Toisaalla (Jäljellä/Toisaalla #2) 7.12   118

Kirja-arviot & arvosanat

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 239
Viestit 111
lokakuu 14, 2012
6 / 10

Ensimmäinen kirja ei oikeastaan herättänyt mitään erikoisempia tuntoja, mutta se loppui niin jännästi, että oli pakko tarttua tähän toiseen osaan. En oikeastaan osannut kauheasti edes päätellä mistä saattaisi olla kyse ennen kuin sain luettua kirjaa jokusen sivun eteenpäin. Jotenkin yllättävä käänne vaikkakaan ei kovin uusi idea. Tätä kirjaa lukiessa tuli sellainen olo, että haluaisi lukea ensimmäisen osan uudelleen, jotta pystyisi yhdistelemään asioita kun ei kaikkea edellisestä kirjasta muistanut. Aika sellaista kevyttä ja nopeaa luettavaa ja ehkä enemmän nuorille suunnattua, mutta menihän tuo. Toivotaan vain, että tulevaisuus ei koskaan oikeasti tule olemaan tällaista. Ja jotenkin lopussa tuli sellainen odottava tunne, ihan kuin olisi ajatellut, että jatkoa on vielä tulossa.

Puu
Arvosanat 138
Kirja-arviot 8
Viestit 9
toukokuu 5, 2022
8 / 10

Ensimmäinen kirja oli parempi. Siinä oli enemmän tapahtumia, kuin tässä kirjassa mutta ihan hyvä tämäkin oli :)

kesyrottafanitus
Arvosanat 20
Kirja-arviot 20
Viestit 0
helmikuu 4, 2015
8 / 10

En pitänyt tästä kirjasta niin paljon kuin edellisestä osasta, mutta ihan mielenkiintoinen ja helppolukuinen tämäkin oli. Kiva kirja, ei siinä mitään. Salaisuudet saivat selitykset ja tarina onnellisen lopun. Suosittelen lukemaan, sillä kyseessä on todella hyvä kirjapari.

Katjuska
Arvosanat 97
Kirja-arviot 50
Viestit 10
huhtikuu 5, 2014
6 / 10

Tämä kirja antoi vastaukset edellisen osan jättämiin kysymyksiin. Tähän arvosteluun on vaikea kirjoittaa paljon tekstiä, koska periaattessa minä luin "saman" tarinan, mutta vain toisesta näkökulmasta. Oli mukava saada vastaus ihmisten "katoamiseen". Kun luin kirjaa koin niin sanotun "ahaa" hetken ja kaikki tuntui selvemmältä. Mainio jatko-osa Jäljellä kirjalle, suosittelen ehdottomasti lukemaan.

Nage
Arvosanat 126
Kirja-arviot 126
Viestit 0
syyskuu 21, 2013
7 / 10

Oli mukavaa saada vatsaukset toisen kirjan jättämiin aukloihin. Tämäkin oli ihan ok kiva vähän mitänsanomaton mutta lukihan nää nyt.

HourglassEyes
Arvosanat 300
Kirja-arviot 52
Viestit 2463
syyskuu 11, 2013
7 / 10

Toisaalle kertoo Jäljellä kirjan tapahtumat uudestaan täysin eri näkökulmasta, mikä oli aika hauska idea ja antaa siinä sivussa vastaukset ykkösosasta jääneisiin kysymyksiin. Kirja meni alas yhdeltä istumalta, piti mukanaan ja eikä jäänyt jaarittelemaan turhia. Kevyttä ja nopsaa luettavaa.

Moonscat
Arvosanat 12
Kirja-arviot 1
Viestit 0
syyskuu 27, 2012
6 / 10

Luin kesällä sen ensimmäisen osan, Jäljellä, ja odotin tätä suurella mielenkiinnolla. Hetihän se piti lukea... Oli hienoa lukea tätä, kun muisti Emmin tunteita ja ajatuksia ensimmäisen kirjan aikana. Kirja todellakin vastasi ensimmäisen osan tärkeimpiin kysymyksiin, mutta toisaalta pidin kirjaa ennalta-arvattavana. Uskallan tätä silti suositella, varsinkin yhdessä Jäljellä kanssa.

Luinwen
Arvosanat 234
Kirja-arviot 104
Viestit 96
helmikuu 1, 2017
4 / 10

Riippuen siitä pitikö edellisestä osasta vai ei, toinen osa on joko turha tai kiinnostava lukukokemus.

Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2017/02/kirja-arvostelu-salla-simukka-toisaalla.html

Nea
Nea
Arvosanat 77
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 2, 2023
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
MARGO
MARGO
Arvosanat 356
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 17, 2020
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle