Muks! (Kiekkomaailma, #30)
Keskiarvo 4.08
4.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (63)
Kirjahyllytilastot

Muks!

Terry Pratchett
Julkaistu: elokuu 21, 2012 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Thud!
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 110 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu, kansipaperi.

Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 2006.

Sam Vimesilla on taas huolia. Koomin laakson taistelun muistopäivä lähestyy, ja sitä mukaa kasvavat kääpiöiden ja peikkojen väliset jännitteet. Asiat mutkistuvat, kun vuorilta tulleet vanhoilliset perinnekääpiöt alkavat salaperäisten kaivostöidensä ohessa harjoittaa kansankiihotusta ja pitää vihapuheita peikkoja vastaan. Sitten yksi näistä arvojohtajista murhataan, ruumiin viereltä löytyy peikkonuija ja soppa on valmis kiehumaan yli. Näyttää siltä, että seuraava Koomin laakson taistelu käydään Ankh-Morporkin keskustassa...

Muks! on huumorifantasian klassikkosarjan 30. osa – jälleen herkullinen sekoitus mielikuvituksen lentoa ja veitsenterävää sanailua. Hilpeiden käänteiden lomassa käsitellään tällä kertaa mm. rotuvihaa, sukupolvesta toiseen periytyvää historian taakkaa ja isyyden ongelmia.

muokattu 02.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)Yövartiosto (Kiekkomaailma, #27)Avain (Mahtavat 12, #3)Hullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)Hirmurykmentti (Kiekkomaailma, #28)

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Muks!:n teemana on kääpiöiden ja peikkojen välinen vihanpito sekä legendaarinen Koomin laakson taistelu. Pratchett pohtii mm. rasismia ja fundementalismia. Päähenkilö on Sam Vimes, ja teos kuuluukin vartiosto-sarjaan. Kirjassa on paljon viittauksia Maanalaisen elefantin tapahtumiin, joka kannattaa olla luettuna ennen Muks!:iin tarttumista. Minä pidin Muks!:sta, se oli hyvä kuten kaikki Kiekkomaailma-romaanit. Mutta edellisvuosina Pratchett oli kirjoittanut muutaman erinomaisen ... (lisää)
Luinwen avatar
Kirjoittanut
4.0
Pratchettin kirjat ovat aina taattua laatua ja tämä ei ole poikkeus. Kun kirjaan tarttuu kerran, siitä on hankala päästää irti. Varsinkin Pratchettin vartiostosta kertovat kirjat ovat juuri tällaisia; tarinaan uppoutuu syvälle ja sen jälkeen onkin pakko lukea seuraava ja taas seuraava kappale, kunnes tekijä kaikkien mysteerien takaa paljastuu. Jos ei ole lukenut aiempia vartiostosta kertovia kirjoja, monet viittaukset ja hahmot jäävät varmasti epäselviksi. Vanhalle konkarille ... (lisää)
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Nieminen
Jäseniä yhteensä: 9668