Muistoissa sininen Maa (Poseidonin lapset, #1)
Keskiarvo 3.92
3.92 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (86)
Kirjahyllytilastot

Muistoissa sininen Maa

Alastair Reynolds
Julkaistu: lokakuu 15, 2012 (Like)
Alkuperäinen nimi: Blue Remembered Earth
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 47 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Hannu Tervaharju. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2013.

AVARUUSOOPPERAN KIINTOTÄHDEN UUTUUSROMAANI DRAMAATTISEN ILMASTONMUUTOKSEN JÄLKEISESTÄ 2100-LUVUN MAAILMASTA

Maapallon geopoliittinen tasapaino on kääntynyt päälaelleen 2100-luvulla. Afrikan manner on taloudellisen ja teknologisen kehityksen kärjessä. Planeettojen välinen avaruusmatkailu on arkipäivää, ja sodat ja väkivalta kuuluvat menneisyyteen. Kaikkialle näkevä Mekanismi-tekoäly valvoo ihmisten turvallisuutta.

Akinyan suku on yksi planeettojen välisen kaupankäynnin airueista, mutta sisarukset Geoffrey ja Sunday Akinya eivät näe itseään yltäkylläisen bisnesimperiumin perijöinä. He ovat päättäneet rakentaa elämänsä uudelleen, vapaana sukunsa valtakahleista – toinen taiteilijana Kuun pimeällä puolella, toinen elefanttien tutkijana Afrikassa.

Kun kuuluisa tiedenainen ja Akinyan suvun matriarkka kuolee, hän jättää perinnökseen arvoituksen, joka voi muuttaa koko ihmiskunnan tulevaisuuden. Salaisuutta seuratessaan Sunday ja Geoffrey ovat yhtäkkiä poikkiteloin sukunsa ja ylivertaisen Mekanismin kanssa. Näin käynnistyy mielikuvituksen rajoja laajentava tähtienvälinen kujanjuoksu.

Arvostelut:

”Muistoissa sininen Maa on ihmiskuvaukseltaan ja kerronnaltaan Reynoldsin kunnianhimoisin teos. – – Romaanin valloittavin aspekti on sen vilpitön luottamus parempaan huomiseen sekä ihmiskunnan kykyyn voittaa ongelmansa. Se on hieno sanoma nykyisen näköalattomuuden ja toivottomuuden keskellä.” – Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

Reynolds yhdistää jälleen kiehtovalla tavalla  teoreettisen fysiikan uusimpia trendejä ja jopa avaruusoopperaa. Tuloksena on vangitseva välähdys tulevaisuudesta, jossa ihmiskunta ei ole onnistunut räjäyttämään itseään takaisin kivikauteen. – Petja Savoila, Savon Sanomat

Jatkoa siis odotellessa, kun vain malttaisi. – Karjalainen

Lähiavaruuteen sijoittuvan jännityskertomuksen taustalla hehkuu ihastuttavan toiveikas näkemys ihmiskunnan tulevaisuudesta. – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 15.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

GrandvilleAutarkin linnoitus (Uuden auringon kirja, #4)Terästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Hammasrattaat (Sillage, #3)Liktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)

Kirja-arvioita (2)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Hessianpeel avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja on todellakin positiivisuutta täynnä. Ihmiskunta on onnistunut voittamaan ilmastonmuutoksen ja ikkuna universumiin on avoinna. Internetistä ja sen valvontakoneistosta on kehittynyt jotain positiivista. Muutenkin nykyajan orastavia teknologioita ekstrapoloidaan kauas tulevaisuuteen ja pohditaan millaisia sovellutuksia niillä voisi olla. Kaiken kaikkiaan teknologia on hyvin keskeisessä osassa tätä kirjaa. Tämä on ensimmäinen kirja, jonka ole lukenut ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
Wanda
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588