Harry Potter: Legenda

@ Bob McCabe
Harry Potter: Legenda - Bob McCabe 8.72   53

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Irma Rissanen. Sidottu.

Harry Potter – Legenda on ainutlaatuinen katsaus elokuvahistorian suosituimpiin kuuluvan elokuvasarjaan ja Harry Potterin maailmaan. Tässä teoksessa elokuvantekijät kertovat miten J. K. Rowlingin rakastetut kirjat taiottiin valkokankaalle.

Teoksessa käydään läpi koko elokuvasarja sen viimeistä osaa, Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2, myöten. Se paljastaa niin elokuvanteon salat kuin saagan unohtumattomimmat, sekä todelliset että kuvitteelliset, hetket.

Harry Potter Legenda sisältää myös huikean määrän ensi kertaa julkaistavia kuvia. Kirjan satoja kuvia täydentävät elokuvasarjan tuotantoryhmän ja näyttelijöiden kattavat haastattelut ja tarinat.

Harry Potter Legenda on perusteellinen ja innoittava opas Potter-maailmaan. Warner Bros. Entertainmentin tuella toteutetun Harry Potter Legenda -kirjan takana on sama tekijäjoukko, joka loi menestysteoksen Harry Potter Suuri velhouskirja. Takuuvarma jästihitti!

”Kirjan tekijöiden omistautuminen jättää varjoonsa jopa Taj Mahalin rakennuttajan. Maailman menestynein elokuvasarja on saanut arvoisensa julkaisun.”
– Heat

”Kirjassa on huikeita kuvia ja konseptitaidetta. Se on upea selailukirja, mutta valottaa myös hämmästyttävän yksityiskohtaisella tavalla elokuvasarjan tekijöiden intohimoa, lahjakkuutta ja tinkimättömyyttä. Viiden tähden teos.” – Empire


Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 2, 2012 (Readme.fi)
Alkuperäinen nimi 'Harry Potter Page to Screen: The Complete Filmmaking'
Tietoja muokattu kesäkuu 24, 2016

Kirja-arviot & arvosanat

Poison Girl
Arvosanat 163
Kirja-arviot 66
Viestit 45
heinäkuu 24, 2015
10 / 10

Tämä kirja on jokaisen Potter-friikin unelma! Sisältää mielettömästi tietoa ja upeita kuvia. Koonsa puolesta kirja olisi tarvinnut trukin kun se piti kantaa kaupasta kotiin, mutta rehkiminen oli sen väärti. Vähän kevyttä iltalukemista, kuten Hermione sanoisi.

Snowshadow
Arvosanat 64
Kirja-arviot 13
Viestit 3
tammikuu 3, 2014
10 / 10

Kirjassa on mahtavasti raoitettu Pottereiden tekoa elokuviksi. Suosittelen lukemaan, vaikka kauhea järkäle onkin. Sisältää paljon uutta ja vanhaa tietoa ja paljon kuvia. :-)

Q_Black
Arvosanat 247
Kirja-arviot 239
Viestit 107
heinäkuu 16, 2012
10 / 10

Bob McCaben luoma kirja, joka sukeltaa täydellisesti Potter-maailmaan. Kylläpä järkytti saada postista kirjakaupan paketti, joka painoi aivan mahdottoman paljon! Legenda on kirjaimellisesti suuri tiiliskivi, joka painaa ainakin sen pari kiloa ja on täynnä tekstiä ja kuvia. Kirjassa oli niin paljon tekstiä ja kuvia, että tätä ei oikein voinut kerralla ahmaista vaan lueskella aina sillointällöin muiden kirjojen ohella. Kirjassa oli paljon uutta tietoa Potter-maailmasta, mutta myös vanhaa ja tuttua. Ihana lukukokemus, joka sai tämänkin Potter-fanin uppoutumaan taas hetkeksi velhojen ihmeelliseen maailmaan! Kirjassa perehdyttiin ensimmäiseksi jokaiseen elokuvaan, näyttelijöiden valintaan ja kuvausten etenemiseen elokuva elokuvalta, jonka jälkeen pääsi lukemaan mielenkiintoisia ja ytimekkäitä pätkiä hahmojen vaatteista ja materiaaleista ja siitä, miksi tietylle hahmolle oli valittu tietynlaisia asukokonaisuuksia. Hahmokuvauksien jälkeen kirja esitteli kaikki elokuvissa olleet kuvauspaikat aina Tylypahkasta ja Rääkyvään röttelöön, niiden kuvauspaikkoihin ja lavasteiden rakentamiseen. Oli ihan mielenkiintoista saada tietää miten jotkut lavasteista on tehty ja miten paljon aikaa kuvauspaikkojen etsimiseen ja varsinkin rakentamiseen on varmasti mennyt. Hahmojen ja paikkojen lisäksi kirjassa tutustuttiin elokuvissa olleisiin olentoihin kuten esimerkiksi Kentaureihin ja Kirskuristajiin. Lisäksi pääsi myös lueskelemaan elokuvissa olleista tutuista esineistä kuten räyhääjästä tai lajitteluhatusta.

Sh
Sh
Arvosanat 155
Kirja-arviot 3
Viestit 3
joulukuu 26, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
PercyJacksonfani
PercyJacksonfani
Arvosanat 260
Kirja-arviot 25
Viestit 39
toukokuu 29, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Hunaja
Hunaja
Arvosanat 113
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 13, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Carthanie
Carthanie
Arvosanat 499
Kirja-arviot 7
Viestit 6
kesäkuu 3, 2018
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Päitsy
Päitsy
Arvosanat 194
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 2, 2018
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
elokuu 15, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
elokuu 21, 2016
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle