Korkea puoliso

Anneli Kanto, Terhi Rannela
fantasia > korkea fantasia, nuoret
Korkea puoliso (Kuparisaari #2) - Anneli Kanto, Terhi Rannela7.18

Sidottu.

Khalkoksen saarella puhaltavat uudet tuulet. Amaya on vakiinnuttanut asemansa Korkeana puolisona, ja hän on saanut aikaan paljon hyvää: julmat rangaistusleirit on lakkautettu, naisia on alettu kouluttaa, jopa kuparin hintaa on saatu nostettua.

Kansa rakastaa hyväntahtoista hallitsijaansa, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole muutoksista innoissaan. Lilyana, naisista ensimmäinen, halveksuu miniäänsä avoimesti. Toinen poika Radko taas ei voi sietää sitä, miten hänen isänmaataan sarmatialaistetaan.

Kun Lilyana ja Radko saavat selville Amayan salaisuuden, he alkavat punoa juonia. Naikkonen on saatava pois valtaistuimelta – keinolla millä hyvänsä.

Korkea puoliso jatkaa Tähystäjäneidossa tutuksi tulleen Amayan tarinaa. Yläkoululaisille sopiva sarja on täynnä vauhtia, dramatiikkaa ja suuria tunteita, mutta tarinasta voi löytää myös selkeitä yhtymäkohtia Euroopan historiaan.

Sarjan ensimmäinen osa keräsi kasapäin kiittäviä arvioita:

“Romaani on napakka yhdistelmä yhteiskunnallista sanomaa, kiehtovaa tarinankerrontaa ja herkkää romantiikkaa.” - Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat Tähystäjäneidosta

Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 31, 2012
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.18/10
Arvosanoja: 38
Muokattu: huhtikuu 02, 2017

Kuparisaari -kirjasarja

Tähystäjäneito (Kuparisaari #1)6.84
Korkea puoliso (Kuparisaari #2)7.18
Kapinallinen (Kuparisaari #3)6.68

Kirja-arvioita

9/10 |
marraskuu 07, 2014
Tässä kirjassa Amaya ei enää ole "teini" vaan vahva rohkea Khalkosta hallitseva nainen, muutos tapahtui mukavan hiljaa ei liian nopeasti, kirjassa näkyy selkeästi valtataistelua ja draamaa mikä pitää mielenkiintoa yllä, sivua kääntäessä ei koskaan tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu.
6/10 |
helmikuu 12, 2013
Kirja on melko pitkälle samantyylinen kuin sarjan aloittanut Tähystäjäneito. Kielellisesti kirja jatkaa samalla tyylillä, se on helposti ja nopeasti luettava. Tarina on yhä enemmän suunnattu tyttösille ja nuorille naisille. Juonelta olisin ...
10/10 |
lokakuu 16, 2012
Tämä kirja oli tolkuttoman ihana. Ajattelin, että tämä varmaan on huonompi kuin ensimmäinen kirja, mutta eipäs ollutkaan! Kirjahan vain parani paranemistaan. Ei tästä oikein voi muuta sanoa, muuta kuin että kannattaa lukea!!