Korkea puoliso (Kuparisaari #2) - Anneli Kanto, Terhi Rannela 7.18   38

Sidottu.

Khalkoksen saarella puhaltavat uudet tuulet. Amaya on vakiinnuttanut asemansa Korkeana puolisona, ja hän on saanut aikaan paljon hyvää: julmat rangaistusleirit on lakkautettu, naisia on alettu kouluttaa, jopa kuparin hintaa on saatu nostettua.

Kansa rakastaa hyväntahtoista hallitsijaansa, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole muutoksista innoissaan. Lilyana, naisista ensimmäinen, halveksuu miniäänsä avoimesti. Toinen poika Radko taas ei voi sietää sitä, miten hänen isänmaataan sarmatialaistetaan.

Kun Lilyana ja Radko saavat selville Amayan salaisuuden, he alkavat punoa juonia. Naikkonen on saatava pois valtaistuimelta – keinolla millä hyvänsä.

Korkea puoliso jatkaa Tähystäjäneidossa tutuksi tulleen Amayan tarinaa. Yläkoululaisille sopiva sarja on täynnä vauhtia, dramatiikkaa ja suuria tunteita, mutta tarinasta voi löytää myös selkeitä yhtymäkohtia Euroopan historiaan.

Sarjan ensimmäinen osa keräsi kasapäin kiittäviä arvioita:

“Romaani on napakka yhdistelmä yhteiskunnallista sanomaa, kiehtovaa tarinankerrontaa ja herkkää romantiikkaa.” - Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat Tähystäjäneidosta


Risingshadow arvostelu :: Niina Tolonen (Nafisan)

Kirja julkaistu elokuu 31, 2012 (Karisto)

Tietoja muokattu huhtikuu 2, 2017

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kuparisaari -kirjasarja

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Tähystäjäneito (Kuparisaari #1) 6.84   70
Korkea puoliso (Kuparisaari #2) 7.18   38
Kapinallinen (Kuparisaari #3) 6.68   29

Kirja-arviot & arvosanat

Ruusy
Ruusy
Arvosanat 125
Kirja-arviot 66
Viestit 5
9 / 10

Tässä kirjassa Amaya ei enää ole "teini" vaan vahva rohkea Khalkosta hallitseva nainen, muutos tapahtui mukavan hiljaa ei liian nopeasti, kirjassa näkyy selkeästi valtataistelua ja draamaa mikä pitää mielenkiintoa yllä, sivua kääntäessä ei koskaan tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu.

Orduuka
Orduuka
Arvosanat 238
Kirja-arviot 16
Viestit 11
6 / 10

Kirja on melko pitkälle samantyylinen kuin sarjan aloittanut Tähystäjäneito. Kielellisesti kirja jatkaa samalla tyylillä, se on helposti ja nopeasti luettava. Tarina on yhä enemmän suunnattu tyttösille ja nuorille naisille. Juonelta olisin odottanut enemmän. Päähenkilö tuntuu aikuistumisestaan huolimatta jääneen vähän naiiville tasolle. Tarina ei ole kovinkaan mukaansatempaava ja edellisessä osassa tutuiksi tulleet henkilöt pysyvät edelleen melko etäisinä, eikä hahmojen mahdolliset kohtalot oikein jaksa kiinnostaa. Toisaalta kirjan vahvuus on se, että siinä ei sorruta yliselittelevään kuvaukseen. Meni hyvin iltapäivälukemisena paremman tekemisen puutteessa. En voi olla taas kerran huomauttamatta siitä seikasta, että pakkoäitiys on väkisin ängetty tarinaan, josta sen olisi hyvin voinut jättää pois.

Halla
Halla
Arvosanat 441
Kirja-arviot 26
Viestit 0
10 / 10

Tämä kirja oli tolkuttoman ihana. Ajattelin, että tämä varmaan on huonompi kuin ensimmäinen kirja, mutta eipäs ollutkaan! Kirjahan vain parani paranemistaan. Ei tästä oikein voi muuta sanoa, muuta kuin että kannattaa lukea!!

Eveliina Juutilainen
Eveliina Juutilainen
Arvosanat 180
Kirja-arviot 1
Viestit 0
lokakuu 25, 2018
6 / 10
Antoi arvosanan kirjalle
Iida-Aletta
Iida-Aletta
Arvosanat 109
Kirja-arviot 0
Viestit 2
helmikuu 1, 2018
5 / 10
Antoi arvosanan kirjalle
heinäkuu 23, 2017
8 / 10
Antoi arvosanan kirjalle
heinäkuu 10, 2017
6 / 10
Antoi arvosanan kirjalle
kesäkuu 27, 2017
7 / 10
Antoi arvosanan kirjalle
marraskuu 14, 2016
4 / 10
Antoi arvosanan kirjalle
kesäkuu 24, 2016
7 / 10
Antoi arvosanan kirjalle