Kuninkaiden kuolema (Uhtred-sarja, #6)
Keskiarvo 4.29
4.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Kuninkaiden kuolema

Bernard Cornwell
Julkaistu: lokakuu 15, 2012 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Death of Kings
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Avainsanat: tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Ulla Lempinen. Kannen kuvitus: Larry Rostant. Sidottu, kansipaperi.

Seitsemän kuningasta kuolee, Bebbanburgin Uhtred, seitsemän kuningasta ja naiset joita rakastat. Se on kohtalosi. Alfredin poika ei hallitse koskaan ja Wessex katoaa.

Levoton 800-luku lähestyy loppuaan. Kuningas Alfred tekee kuolemaa, ja kuningaskunnassa kuohuu. Kruununprinssi Edwardin asema on uhattuna, sillä valtaistuinta havittelee joukko häikäilemättömiä mahtimiehiä. Alfredin luottosoturi, väkevä Uhtred, lähetetään solmimaan rauhansopimusta tanskalaisten kanssa, mutta hän saa huomata joutuneensa salaliiton uhriksi. Alfredin lähipiiri on kääntynyt Uhtredia vastaan, ja hänen uskollisuutensa sairasta kuningasta kohtaan on vaakalaudalla.

Kuninkaiden kuolema on kuudes osa suosittua Bebbanburgin Uhtredin tarinaa. Englannin myrskyisistä syntyvuosista kertova kirjasarja sisältää armottomia taisteluja, kylmäveristä juonittelua, vihaa ja intohimoa. Sarjan aiemmat osat ovat nimeltään Viimeinen kuningaskunta, Kalpea ratsastaja, Pohjoisen valtiaat, Miekkojen laulu ja Palava maa.

"Hienosti taustoitettu ja kerrottu tarina täynnä toimintaa, väkivaltaa ja raparoiskeita." – The Times

muokattu 21.11.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Tyhjä valtaistuin (Uhtred-sarja, #8)Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)Jacob de Zoetin tuhat syksyäTulisielu (Jääsielu, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563