Pandemonium: Rakkaus on kapinaa

@ Lauren Oliver
Pandemonium: Rakkaus on kapinaa (Delirium-trilogia #2) - Lauren Oliver 7.96   204

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Marja Helanen. Päällyksen kuva: Gustavo Marx. Alkuperäispäällyksen suunnittelu: Erin Fitzsimmons ja Hilary Zarycky. Sidottu, kansipaperi. 2. laitos: Bon-pokkari. WSOY, 2013. Nidottu.

”Mitään ’ennen’ ei ole. On vain nyt ja se, mikä koittaa seuraavaksi.”

Lenan ja Alexin piti viettää koko loppuelämänsä yhdessä, mutta suunnitelma kariutui Portlandin rajavartioiden armottomiin laukauksiin. Luotien tavoittaman Alexin matka katkesi ennen alkamistaan. Lenan matka jatkui. Yksin.

Uusi Lena yrittää epätoivoisesti unohtaa painajaisensa, aikaisemman elämänsä ja Alexin. Haaveet yhteisestä elämästä ja rakkaudesta ovat vaihtuneet aktiiviseen työskentelyyn vastarintaliikkeessä. Savu- ja liekkimuurin läpi selvinneestä herkästä nuoresta naisesta on kasvanut vahva ja uhmakas taistelija, joka on valmis soluttautumaan vihollisen selustaan riskejä kaihtamatta. Päällisin puolin järkkymättömän Lenan sisäinen maailma on kuitenkin sekaisin pahemmin kuin koskaan: onko elämällä lupa jatkua ilman Alexia? Ja ovatko kapinan polttoaineet, rakkaus ja vapaus, edelleen puolustamisen – tai kokemisen arvoisia?

Dystooppisen Delirium-trilogian uutuus jatkaa kouraisevaa kuvaustaan ihmiskunnan tulevaisuudesta, vapisevasta valtakoneistosta, sortuvista ihanteista ja sorretuista yksilöistä. Pandemonium on tarina kriminalisoiduista tunteista ja kaaokseen johtavasta tunteettomuudesta: epätoivoisesta yrityksestämme pitää kiinni ihmisyydestä olosuhteissa, joissa nuorallakävellään elämän ja kuoleman välimaastossa.

Yhdysvaltalaisen Lauren Oliverin esikoisteos Kuin viimeistä päivää nousi New York Timesin bestsellerlistalle ja keräsi kriitikoilta kiitosta raikkaasta ja kaunistelemattomasta kerronnastaan. Delirium – rakkaus on harhaa aloitti dystooppisen trilogian, joka nousi barrikadeille rakkauden ja yksilönvapauden puolesta. Sarjan odotettu uutuus jatkaa edeltäjänsä voittokulkua lukijoiden keskuudessa: lue lisää osoitteesta laurenoliverbooks.com.Risingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 13, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Pandemonium
Tietoja muokattu huhtikuu 2, 2017

Delirium-trilogia

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Delirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia #1) 8.04   282
Pandemonium: Rakkaus on kapinaa (Delirium-trilogia #2) 7.96   204
Requiem: Rakkaus palaa (Delirium-trilogia #3) 7.72   154

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 407
Kirja-arviot 336
Viestit 0
syyskuu 12, 2019
6 / 10

Tämä kirja keskittyi ensimmäistä enemmän päähenkilön taisteluun itsensä kanssa. Pidin ensimmäisestä osasta enemmän, koska tässä alettiin lähestyä poliittisia kuvioita, joihin tällaiset trilogiat yleensä/aina päätyvät viimeisessä osassaan. En ole tämän kaavan fani. Tästä kirjasta nyt kuitenkin voi sanoa, että kerronta oli aivan hyvää, joten kyllähän tätä luki kaikesta draamasta huolimatta aivan mielissään.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
kesäkuu 3, 2018
7 / 10

Aloitan sanomalla, että mielestäni tämä kirja on paljon parempi kuin edeltäjänsä, Delirium: rakkaus on harhaa. Tässä on jotenkin tarina kivempi, koska ainoa tapahtuma ei ole vain Lenan ja Alexin välinen suhde. Kirjassa tapahtuu koko ajan jotain ja itse pidin paljon Lauren Oliverin päätöksestä kirjoittaa tarinaa kahdesta eri ajasta: nykyhetkestä ja menneisyydestä. Aluksi pelkäsin sen olevan kovinkin sekavaa, mutta yllätyin itsekin, kuinka mukavaa luettavaa se oli. Molemmissa ajoissa on toimintaa paljon ja koskaan ei mielestäni ollut tylsää tämän kirjan parissa. 

Janski_
Arvosanat 55
Kirja-arviot 54
Viestit 13
maaliskuu 20, 2015
10 / 10

Mahtava kirja. Alku oli surullinen, JA MIKÄ LOPETUS.

Wanderer
Arvosanat 199
Kirja-arviot 12
Viestit 115
marraskuu 11, 2014
8 / 10

Minun mielestäni tämä oli vielä parempi kuin ensimmäinen osa. Alun jälkeen tarina imaisi mukaansa täydellisesti. Pidin siitä, että tämä ei ollut täydellinen ensimmäisen osan kopio, vaan tarinaa vietiin kokoajan eteenpäin. Aina kun Alex mainittiin, aivan sydämestä riipaisi. Kyllähän tästä tarinasta löytyy epäuskottavuuksia, niinkuin aiemmin on kirjoitettu. Kun oikein rupeaa miettimään, niitä voi löytää paljonkin, lukiessa en niitä huomannut. Mutta tämä on fiktiota ja lumoava kirjoitustyyli vangitsee mukaansa, joten nämä "epäuskottavuudet" ovat melko pieniä eivätkä vaikuta tarinaan. Kirja on surullinen, hämmentävä, jännittävä ja viihdyttävä.

Gissa
Arvosanat 56
Kirja-arviot 16
Viestit 2
syyskuu 20, 2014
6 / 10

Tämä osa trilogiasta oli pettymys. Tuntui kuin olisin lukenut jotain täysin eri kirjoittajan tekemää seikkailua. Tuntui että tässä yhdistellään useampaa eri teosta Nälkäpelin, Divergentin yms kesken ja kuin tähtäimenä olisi pelkästään valkokangas.. Kirja ei kuitenkaan ollut niin pettymys ettenkö lukisi viimeistä osaa.

emmazki
Arvosanat 99
Kirja-arviot 9
Viestit 3
tammikuu 1, 2014
9 / 10

Tykkäsin tästä, vaikka ei ollutkaan niin hyvä kuin ensimmäinen osa. Pidin siitä, että luvut oli jaoteltu "nyt" ja "silloin" - osioihin, vaikka välillä halusi hypätä tuon "silloin"-osion kun "nyt":issä tapahtui kaikki jännittävä! Loppu oli kyllä aikamoinen järkytys, mutta onneksi kolmos kirja oli ihan vieressä, niin pääsi aloittamaan sen heti. Suosittelen!

Nage
Arvosanat 126
Kirja-arviot 126
Viestit 0
marraskuu 15, 2013
8 / 10

Pidin kirjasta melkein yhtä paljon, kuin sen edeltäjäst. JUoni oli mukava, vaikka melko ennalta arvattava. Hieman ärsytti vain se että takakansi on mielestäni jotenkin paisutellut juttuja.

cristian
Arvosanat 130
Kirja-arviot 1
Viestit 0
lokakuu 4, 2013
6 / 10

Alku oli hieman vaisu, mutta tarina lähti aika nopeasti mukavasti käyntiin ja imaisi mukaansa. Lenasta oli kasvanut toisen kirjan aikana mielenkiintoinen, moniulotteinen hahmo. Hänen ajatuksiaan Korvesta ja Alexin menettämisestä oli kuvattu hienosti. Kirja onnistui yllättämään lopussa, vaikka jotkin juonenkäänteet olivatkin ennalta arvattavia.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
marraskuu 6, 2012
6 / 10

Kakkososa oli edeltäjäänsä huomattavasti kesympi vaikka ei tässäkään säästytty väkivallalta tai muulta vastaavalta. Voisin sanoa, että se teki tästä kirjasta jopa paremman kuin edeltäjänsä. Tykästyin myös enemmän Lenaan, joka oli saanut luonnetta ja elämänhalua hiukkasen enemmän kuin ykköskirjassa, jossa tyttö oli naiivi ja tyhmä. Alexia en kaivannut ollenkaan koska tyyppi oli ekassa kirjassa minulle aika harmaa hahmo. Yleensä pidän päähenkilöistä, mutta tässä ne jäivät vähän kylmäksi, ihme kyllä. Tarina on kuitenkin hahmoista huolimatta upeasti kasattu kokonaisuus, joka ei uhkaa kaatua missään vaiheessa. Lena suorittaa Vastarinnan tehtävää "zombien" maassa ja hänen uusi minuutensa on viimeiseen asti hiottu... kunnes kuvaan astuu "Invalidien" vastaisen DVA:n johtajan poika. Kirjailija jättää vielä kirjan lopulle parikin yllätystä, jotka tulevat sotkemaan pakkaa entisestään kolmannen, ja viimeisen, kirjan osalta.

skye
Arvosanat 135
Kirja-arviot 10
Viestit 0
lokakuu 17, 2012
10 / 10

Ihana ! Lauren Oliverilla on loistava tyyli kirjoittaa. Kirja on oikea tunteiden vuoristorata eikä sitä malta laskea käsistään. Loppu saa varmasti kaikki haukkomaan henkeä, vaikka sitä osaakin tavallaan odottaa. Olen edelleen kirjan lumoissa. Oliver tekee tuskaa seuraavan kirjan odottamisesta !

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
syyskuu 15, 2012
10 / 10

Kyllä tätä kirjaa on odotettukin. Eikä se pettymystä tuottanutkaan. Kirja oli mahtava. Ei aivan yhtä mahtava kuin edeltäjänsä, mutta mahtava kuitenkin. Ajattelin ensin, miten Julian mahtaa pärjätä mielessäni kaksintaistelussa Alexia vastaan Lenan rakastettuna, mutta hyvinhän siinä kävi. Julian oli kiva hahmo, ei aivan Alexin veroinen, mutta ihana kuitenkin. Pidin siitä, että Lena selvästi suru Alexia ja tunsi huonoa omaatuntoa tunteistaan Juliania kohtaan. Ja entäs loppu sitten... Sehän oli aivan mahtava! Sehän aivan pakottaa ostamaan kolmannen osan.

Kastehelmi
Arvosanat 198
Kirja-arviot 51
Viestit 0
joulukuu 18, 2016
6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
pihlajapuu
Arvosanat 27
Kirja-arviot 5
Viestit 273
helmikuu 26, 2014
6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Ansa
Arvosanat 69
Kirja-arviot 3
Viestit 1002
syyskuu 25, 2013
7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia