Demonivankilan avaimet (Myyttihovi, #5)
Keskiarvo 4.40
4.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (100)
Kirjahyllytilastot

Demonivankilan avaimet

Brandon Mull
Julkaistu: syyskuu 22, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Keys to the Demon Prison
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Maria Lyytinen. Sidottu.

”Kaikella, millä on alku, on oltava myös loppunsa.”

Kuolemattomuuden kastemaljasta voimia ammentanut Sfinksi on jo vuosisatoja vehkeillyt saadakseen haltuunsa viisi salaista taikakalua, joita tarvitaan demonivankila Zzyzxin avaamiseen. Maailmanloppu on enemmän kuin pelkkä uhka, mikäli Iltatähden kilta löytää kaksi viimeistä eksoottisille suojelualueille kätkettyä esinettä. Kendra ja muut Aamunkoiton ritarit ovat hädin tuskin toipuneet Käärmekonnun tapahtumista, kun he jo joutuvat turvautumaan aikamatkailuun ja Patton Burgessin neuvoihin.

Sfinksi sieppaa Sethin ja tekee hänelle arveluttavan yhteistyötarjouksen, mutta onko killan johtaja sittenkään demonivankilan avaimia tavoittelevista pahiksista pahin? Pelissä on ennennäkemättömät panokset, ja vastapuolien rivit tiivistyvät vääjäämättömältä vaikuttavaan voimainkoitokseen…

Demonivankilan avaimet on yhdysvaltalaisen Brandon Mullin (s. 1974) kiehtovan, miljoonia myyneen viisiosaisen Myyttihovi-sarjan päätösosa. Aiemmin ovat ilmestyneet Myyttihovi, Iltatähden kilta, Varjoruton kosketus ja Käärmekonnun salaisuudet.

muokattu 22.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Pegasosten  viha (Cavallonin kronikat, #1)Kesytön (Susiraja, #1)Tietäjän lapsuus (Chrestomancin maailmat, #2)Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)

Kirja-arvioita (12)

JJJ777 avatar
Kirjoittanut
5.0
Myyttihovin päätös osa Demonivankilan avaimet ( Keys of the Demon Prison) on mahtava ja mukaansa tempaava päätösosa upeasti kirjoitetulle Myyttihovi-sarjalle. Itse en malttanut päästää kirjaa käsistäni ja luin sen alle kahdessa päivässä. Kannattaa ehdottomasti lukea koko sarja!!! (Myyttihovi, Iltatähden kilta, Varjoruton kosketus, Käärmekonnun salaisuudet ja Demonivankilan avaimet)
jp avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
PercyJacksonfani avatar
Kirjoittanut
5.0

Kirja on aivan mahtava! Demonivankilan avaimet on ehdottomasti paras kaikista osista. Lempihahmoni kirjassa on aivan ehdottomasti Sananjalka!

bambi avatar
Kirjoittanut
5.0
Yksi sana; RAKASTAN♥ ihan mahtava päätös mahtavalle sarjalle!♥
Rauros avatar
Kirjoittanut
5.0
Heti kun näin sanan Demoni niin sieppasin kirjan kirjaston hyllyltä <31 LUKEKAA KUN OLI NIIN HYVÄ <3
kirjafriikki blogi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja on mahtavan sarjan mahtava päätös. KANNATTAA LUKEA EHDOTTOMASTI!!
Lumiruusu avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Indeed avatar
Kirjoittanut
5.0
Hyvä? ei. Mahtava? kyllä. Petyin kyllä lopussa kun huomasin, että kirja ei jatku. Mutta sarja on niin hitsin hyvä, että jos et ole vielä lukenut, kannattaa kokeilla.
Pirita avatar
Kirjoittanut
5.0
Kun tämä kirja tuli syyslomalla vastaan, kiljaisin ilosta ja tartuin kirjaan, mutta vetäisin käden pois kun muistin että tämä on viimeinen osa. Hetken jopa mietin että jättäisin kirjan vaan siihen enkä edes lukisi sitä, koska en halunnut jättää Myyttihovin upeaa taikamaailmaa taakseni. No, ostin kirjan silti. M-A-H-T-A-V-A-A. Kliseet puuttuivat, uudet, kiehtovat hahmot (Sananjalka!) ja ihan rauhaisa lopetus. Oikeastaan jäi harmittamaan, kun Sananjalan ja Kendran juttu jäi ... (lisää)
Pisadon avatar
Kirjoittanut
5.0
Myyttihovi on yksi parhaista kirjasarjoista joita olen koskaan lukenut! Ensimmäinen osa oli tylsä kun vertaa muihin sarjan kirjoihin, joten onneksi päätin silti jatkaa lukemista sen osan jälkeen. Jäi haikea olo, kun suljin Demonivankilan avaimet kirjan kannen, sillä Mull oli kertonut ettei sarja enää jatku eikä mitään lisäosia tai muuta samanlaista ole tulossa. Parhaita hahmoja Myyttihovissa olivat tietysti Kendra ja Seth, sekä Hugo :D Kiinnostamaan jäi myös Sananjalka. ... (lisää)
Myyttihovifani avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava kirja! Olen niin rakastunut tähän kirjasarjaan, että tekee pahaa lopettaa lukeminen. Olin niin harmistunut, kun kuulin, että Demonivankilan avaimet on viimeinen kirja Myyttihovi-sarjasta. Miksei näitä kirjoja olisi voinut tulla monta! Haluaisin niin tietää, mitä Vanessalle ja Warrenille tapahtui, ja miten Sananjalan ja Kendran kävi, kun pari vuotta vieri. Luin kirjan loppuun n. tunti sitten ja en ole saanut vieläkään mieltäni kirjasta. Olen ettinyt kaikkia kuvia ... (lisää)
Elsku avatar
Kirjoittanut
5.0
Rakastuin Myyttihovi-sarjaan jo, kun luin ensimmäisen kirjan takakannen. Koko sarja on ollut aivan MAHTAVA, joten odotin innolla sen viimeistä osaa. Kun se vihdoin ja viimein tuli, en pystynyt keskeyttämään lukemista millään. Demonivankilan avaimet on mielestäni Myyttihovi-sarjan paras kirja. Heti, kun olin saanut kirjan luettua, oli pakko aloittaa lukemaan koko sarja uudelleen.
Paikalla 3 jäsentä ja 67 vierailijaa
Fievre, Pisania, Siivetön lohikäärme
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722