Demonivankilan avaimet

@ Brandon Mull
Demonivankilan avaimet (Myyttihovi #5) - Brandon Mull 8.84   106

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Maria Lyytinen. Sidottu.

”Kaikella, millä on alku, on oltava myös loppunsa.”

Kuolemattomuuden kastemaljasta voimia ammentanut Sfinksi on jo vuosisatoja vehkeillyt saadakseen haltuunsa viisi salaista taikakalua, joita tarvitaan demonivankila Zzyzxin avaamiseen. Maailmanloppu on enemmän kuin pelkkä uhka, mikäli Iltatähden kilta löytää kaksi viimeistä eksoottisille suojelualueille kätkettyä esinettä. Kendra ja muut Aamunkoiton ritarit ovat hädin tuskin toipuneet Käärmekonnun tapahtumista, kun he jo joutuvat turvautumaan aikamatkailuun ja Patton Burgessin neuvoihin.

Sfinksi sieppaa Sethin ja tekee hänelle arveluttavan yhteistyötarjouksen, mutta onko killan johtaja sittenkään demonivankilan avaimia tavoittelevista pahiksista pahin? Pelissä on ennennäkemättömät panokset, ja vastapuolien rivit tiivistyvät vääjäämättömältä vaikuttavaan voimainkoitokseen…

Demonivankilan avaimet on yhdysvaltalaisen Brandon Mullin (s. 1974) kiehtovan, miljoonia myyneen viisiosaisen Myyttihovi-sarjan päätösosa. Aiemmin ovat ilmestyneet Myyttihovi, Iltatähden kilta, Varjoruton kosketus ja Käärmekonnun salaisuudet.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 22, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Keys to the Demon Prison
Tietoja muokattu tammikuu 16, 2023

Myyttihovi

Sarja sisältää 5 pääteosta ja yhteensä teoksia 5 kpl.

Myyttihovi (Myyttihovi #1) 8.02   192
Iltatähden kilta (Myyttihovi #2) 8.20   125
Varjoruton kosketus (Myyttihovi #3) 8.56   114
Käärmekonnun salaisuudet (Myyttihovi #4) 8.72   107
Demonivankilan avaimet (Myyttihovi #5) 8.84   106

Kirja-arviot & arvosanat

Pinkki Lady
Arvosanat 138
Kirja-arviot 32
Viestit 0
tammikuu 19, 2024
10 / 10

Huikea päätös huikealle sarjalle!! Tämä kirjasarja oli ehdottomasti yksi lempi kirjasarjoista joita olen koskaan lukenut ja johon rakastunut!! Jäi ihan tyhjä ja haikea olo kun olin lukenut tämän vikan osan ja sulkenut kirjan kannet. Tykästyin kirjassa kovasti Sananjalkaan ja tämän hahmon luonteeseen. Suuni loksahti auki kun Sananjalka kertoi Kendralle ennen lopputaistelua itsetään jotain mitä en osanmut ollenkaan arvata etukäteen. Newel ja Doren olivat ehdottomasti lempihahmoni Kendran, Sethin ja Hugon lisäksi ekoista kirjoista lähtien. Kirjan kruunasi Newelin ja Dorenin sekoilut heidän etsiessään Sethin apuna Vasilista ja tietä Zzyzxiin. Olisi ollut mielenkiintoista jos olisi ollut vielä kuudes osa tai erikois osa jossa Seth suorittaisi lupauksensa Laulaville siskoksille ja jossa olisi samalla avattu tarkemmin Kendran ja Sananjalan suhdetta!! 

PercyJacksonfani
Arvosanat 260
Kirja-arviot 25
Viestit 39
joulukuu 10, 2016
10 / 10

Kirja on aivan mahtava! Demonivankilan avaimet on ehdottomasti paras kaikista osista. Lempihahmoni kirjassa on aivan ehdottomasti Sananjalka!

bambi
Arvosanat 23
Kirja-arviot 23
Viestit 0
marraskuu 26, 2015
10 / 10

Yksi sana; RAKASTAN♥ ihan mahtava päätös mahtavalle sarjalle!♥

Rauros
Arvosanat 177
Kirja-arviot 111
Viestit 15
toukokuu 17, 2014
10 / 10

Heti kun näin sanan Demoni niin sieppasin kirjan kirjaston hyllyltä <31 LUKEKAA KUN OLI NIIN HYVÄ <3

kirjafriikki blogi
Arvosanat 108
Kirja-arviot 16
Viestit 0
maaliskuu 16, 2014
10 / 10

Tämä kirja on mahtavan sarjan mahtava päätös. KANNATTAA LUKEA EHDOTTOMASTI!!

Indeed
Arvosanat 23
Kirja-arviot 14
Viestit 0
maaliskuu 20, 2013
10 / 10

Hyvä? ei. Mahtava? kyllä. Petyin kyllä lopussa kun huomasin, että kirja ei jatku. Mutta sarja on niin hitsin hyvä, että jos et ole vielä lukenut, kannattaa kokeilla.

Pirita
Arvosanat 20
Kirja-arviot 8
Viestit 0
tammikuu 27, 2013
10 / 10

Kun tämä kirja tuli syyslomalla vastaan, kiljaisin ilosta ja tartuin kirjaan, mutta vetäisin käden pois kun muistin että tämä on viimeinen osa. Hetken jopa mietin että jättäisin kirjan vaan siihen enkä edes lukisi sitä, koska en halunnut jättää Myyttihovin upeaa taikamaailmaa taakseni. No, ostin kirjan silti. M-A-H-T-A-V-A-A. Kliseet puuttuivat, uudet, kiehtovat hahmot (Sananjalka!) ja ihan rauhaisa lopetus. Oikeastaan jäi harmittamaan, kun Sananjalan ja Kendran juttu jäi auki. Vaikka nythän siihen voi kuvitella jokainen oman lopun;) Myös Warrenista ja Vanessasta olisi kiva tietää lisää... kunpa Brandon tekisi vielä edes näihin pareihin liittyvän pienen kirjan:/ Tai edes kertoisi mitä heille tapahtuu!

Pisadon
Arvosanat 111
Kirja-arviot 1
Viestit 0
tammikuu 5, 2013
10 / 10

Myyttihovi on yksi parhaista kirjasarjoista joita olen koskaan lukenut! Ensimmäinen osa oli tylsä kun vertaa muihin sarjan kirjoihin, joten onneksi päätin silti jatkaa lukemista sen osan jälkeen. Jäi haikea olo, kun suljin Demonivankilan avaimet kirjan kannen, sillä Mull oli kertonut ettei sarja enää jatku eikä mitään lisäosia tai muuta samanlaista ole tulossa. Parhaita hahmoja Myyttihovissa olivat tietysti Kendra ja Seth, sekä Hugo :D Kiinnostamaan jäi myös Sananjalka. Olisin halunnut tietää mitä hänen ja Kendran suhteelle tapahtuu. Ehkäpä kirjailija voisi tästä vielä kehittää jonkinlaisen kevyen jatko-osan...;D Jään innolla odottamaan Mullin muiden kirjojen suomentamista.

Myyttihovifani
Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
Viestit 0
marraskuu 24, 2012
10 / 10

Mahtava kirja! Olen niin rakastunut tähän kirjasarjaan, että tekee pahaa lopettaa lukeminen. Olin niin harmistunut, kun kuulin, että Demonivankilan avaimet on viimeinen kirja Myyttihovi-sarjasta. Miksei näitä kirjoja olisi voinut tulla monta! Haluaisin niin tietää, mitä Vanessalle ja Warrenille tapahtui, ja miten Sananjalan ja Kendran kävi, kun pari vuotta vieri. Luin kirjan loppuun n. tunti sitten ja en ole saanut vieläkään mieltäni kirjasta. Olen ettinyt kaikkia kuvia henkilöistä netistä. Olen kai liian pahasti sekoittanut tunteeni Myyttihovin kirjoihin. Voin kuvitella kuinka ystäväni tulevat hulluiksi kun voivottelen kirjasarjan päättymistä. Jos saisin valita, niin sarja jatkuisi ainakin 2 osaa, tai jopa enemmän.. Suosittelen lukemaa, mutta varokaa, ettette sekoita päätänne samanlailla kuin minä! Ehkä viikonpäästä olen jo päässyt kinjan loppumisen suhteen yli.

Elsku
Arvosanat 70
Kirja-arviot 5
Viestit 0
marraskuu 11, 2012
10 / 10

Rakastuin Myyttihovi-sarjaan jo, kun luin ensimmäisen kirjan takakannen. Koko sarja on ollut aivan MAHTAVA, joten odotin innolla sen viimeistä osaa. Kun se vihdoin ja viimein tuli, en pystynyt keskeyttämään lukemista millään. Demonivankilan avaimet on mielestäni Myyttihovi-sarjan paras kirja. Heti, kun olin saanut kirjan luettua, oli pakko aloittaa lukemaan koko sarja uudelleen.

JJJ777
Arvosanat 60
Kirja-arviot 9
Viestit 0
lokakuu 13, 2012
10 / 10

Myyttihovin päätös osa Demonivankilan avaimet ( Keys of the Demon Prison) on mahtava ja mukaansa tempaava päätösosa upeasti kirjoitetulle Myyttihovi-sarjalle. Itse en malttanut päästää kirjaa käsistäni ja luin sen alle kahdessa päivässä. Kannattaa ehdottomasti lukea koko sarja!!! (Myyttihovi, Iltatähden kilta, Varjoruton kosketus, Käärmekonnun salaisuudet ja Demonivankilan avaimet)

jp
Arvosanat 58
Kirja-arviot 11
Viestit 0
kesäkuu 17, 2018
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Lumiruusu
Arvosanat 115
Kirja-arviot 4
Viestit 1
huhtikuu 2, 2013
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia