Unohdetut (Animorphs, #11)
Keskiarvo 3.12
3.12 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (89)
Kirjahyllytilastot

Unohdetut

K. A. Applegate
Julkaistu: 2001 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Forgotten
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Tapani Bagge. Kannen kuva: David B. Mattingly. Nidottu.

On vaikea murehtia samalla kun lentää. Tuntuu mahtavalta leijua korkealla kaikkien pikku ihmisten yläpuolella. Ihmiset ovat niin hitaita. He kävelevät pienissä jonoissa jalkakäytävillä, ikiajoiksi juuttuneina kahteen ulottuvuuteen: vasempaan tai oikealle, eteen tai taakse.

Suositun sarjan yhdennessätoista osassa kertojana on jälleen Jake. Hän muistelee onnettomuutta hylätyllä rakennustyömaalla, missä tapasi andaliittipilotin nimeltä Elfangor. Prinssi Elfangor oli kuolemaisillaan ja kertoi ystävyksille yeerkeistä. Tuo tapahtuma rakennustyömaalla muutti Jaken elämän vaaralliseksi seikkailuksi, mutta siitä alkoi -myös Jaken, Marcon, Rachelin, Tobiaksen ja Cassien ystävyys – ja he saivat kyvyn morfata, muuttua eläimiksi.

Unohdetut palaa samoihin maisemiin kuin sarjan ensimmäinen osa Valloitus. Ilmassa lentäen viisi ystävystä palaavat tarkastelemaan työmaata, jossa työporukkaa johtaa heidän vararehtorinsa Chapman. Chapman on korkea-arvoinen ohjastaja, mutta miksi hän on yhtäkkiä rakennustöissä? Työmiehillä on konepistoolit, mitä työmaalle oikein rakennetaan?

muokattu 13.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Poltettu maa (Maze Runner, #2)Kapinallinen (Outolintu-trilogia, #2)Näin se päättyy (Deadworld, #1)Loppupeli (Endgame–trilogia, #1)Eliitti (Valinta-sarja, #2)

Kirja-arvioita (1)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirjan juoni oli loistava. Se oli erilaisempi kuin muissa sarjan kirjoissa. Tästä kirjasta puuttui varsinainen taisteluosio, mikä mielestäni sopi tähän kirjaan hyvin. Se ei ollut rakenteeltaan samanlainen kuin muut sarjan kirjat, vaan siinä tapahtui lähes koko ajan. Henkilöistä ei oikeastaan tässä kirjassa paljastunut mitään uutta. Marco oli tavalliseen tapaansa ironinen ja Rachel valmiina hyökkäämään taisteluun. Jaken haluttomuutta johtajaksi tosin käsiteltiin ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455