Hobitti Tolkienin silmin
Keskiarvo 3.93
3.93 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Hobitti Tolkienin silmin

J. R. R. Tolkien, Wayne G. Hammond, Christina Scull
Julkaistu: heinäkuu 28, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Art of the Hobbit
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: keski-maa, tolkien

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Tero Valkonen. Sidottu.

Kun J. R. R. Tolkien (1892–1973) kirjoitti esikoisromaaniaan Hobitti eli Sinne ja takaisin, hänestä oli kehkeytynyt jo varsin etevä amatööritaiteilija. Vuonna 1937 julkaistu ensipainos sisälsi tekijän luomat kymmenen mustavalkopiirrosta ja kaksi karttaa sekä sidoksen ja suojapäällyksen. Hobitin myöhempiin painoksiin lisätyt kauniit akvarellityöt kuuluvat Tolkienin kuvataidetuotannon parhaimmistoon. Miljoonat lukijat ovat Tolkienin Hobitti-kuvituksen perusteella mieltäneet, miltä Bilbo Reppuli ja hänen maailmansa näyttävät, ja lukuisat muut Tolkien-kuvittajat ovat saaneet vaikutteita tekijän omasta vahvasta visuaalisesta näkemyksestä.

Hobitin 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistava komea taidekirja sisältää kaikki J. R. R. Tolkienin Hobittia varten luomat kuvat luonnoksineen. Yli 100 originaalipiirrosta, joista osa julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa, avaavat uusia ulottuvuuksia tämän viehättävän fantasiaklassikon sadunomaiseen maailmaan: henkilöhahmoihin, rakennuksiin ja maisema-arkkitehtuuriin.

Teoksen asiantuntevan tekstin ovat laatineet johtavat Tolkien-tutkijat ja -bibliofiilit Wayne G. Hammond ja Christina Scull. He ovat aiemmin mm. kirjoittaneet Tolkienin oman kuvitustaiteen perusteoksen J. R. R. Tolkien: Artist and Illustrator (1995) ja toimittaneet julkaisukuntoon Tolkienin sadun Roverandom (WSOY 2001).

Arvosteluotteita:

”Taidekirja on komea lisä jokaisen Tolkien-fanin kirjahyllyyn.” - Niina Holm, Episodi

(muokattu 02.04.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

KirjeetJ. R. R. Tolkien: ElämäkertaTaru Sormusten herrasta Tolkienin silminTolkien: Elämä ja teoksetLegenda nimeltä J. R. R. Tolkien
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Aava Hatula
Jäseniä yhteensä: 8858