Kirottu - Chuck Palahniuk5.82

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Juha Ahokas. Sidottu, kansipaperi.

”Oletko siellä Saatana? Minä täällä, Madison.”

Narsistisen filmitähtiäidin ja hävyttömän rikkaan tuottajaisän 13-vuotias tytär Madison viettää joulua yksin sveitsiläisessä sisäoppilaitoksessa, kun vanhemmat kiertävät markkinoimassa uusia projektejaan ja adoptoimassa orpolapsia. Yllättäen Madison kuolee hämärissä olosuhteissa – ja löytää  itsensä Helvetistä.

Madisonin selliosastolta Helvetissä löytyy sekalainen joukko muita nuoria syntisiä: cheerleader, urheilija, nörtti ja punkkari. Kuulostaako tutulta? Kyllä vain, ryhmän stereotyypit muodostavat maanalaisen version suositusta kasarileffahitistä Breakfast Clubista.

Sekalainen seurakunta joutuu vaeltamaan muun muassa halki hilseautiomaan ja käytettyjen kertakäyttövaippojen laakson kohdatakseen Saatanan linnoituksessaan. Eikä Helvetin valuuttana toimivilla popcornpalloilla tai karkkihuulilla osteta lunastusta.

Chuck Palahniukin tuonpuoleisessa Englantilainen potilas pyörii loputtomalla toistolla, vaeltelevat demonit kalvavat syntisistä lihat raaja kerrallaan, ja kirotut keskeyttävät maanpäällisen päivällisesi hikisen puhelinkeskuksensa telemarkkinointityrkytyksellä.

”Kirja on täynnä mauttoman riemukasta hirtehishuumoria teinitytöstä helvetissä.” – The New York Times

Keskustelua: Chuck Palahniuk :: viestejä 1 kpl
Risingshadow arvostelu :: Taru Hyvönen (Tiuku)
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: elokuu 24, 2012
Kustantaja: Like
Tyylit: fantasia
Alkuperäinen nimi: Damned
Arvosanalla: 5.82/10
Arvosanoja: 22
Muokattu: elokuu 21, 2021

Kirja-arvioita

7/10 |
tammikuu 22, 2014
Kirj aoli erikoinen, mutta ihan luettava silti. Alussa ehdin jo miettiä että miksi tätä luenkaan, mutta kun jatkoin niin loppua kihti parani. Miinusta toi päähenkilön ikä, 13, joka ei oikein vastannut hänen ajatusmaailmaansa. Ihna kiva kirja ...
6/10 |
syyskuu 19, 2012
Huhuh, en paremmin sano. En oikein tiennyt mitä odottaa kirjalta vaikka olikin jo selvillä, että sama tyyppi on kirjoittanut myös Fight Clubin. Odotin huumorintäyteistä pläjäystä, mutta tämä oli kyllä haastavampi kuin kuvittelinkaan. ...