Kirottu
Keskiarvo 2.91
2.91 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (22)
Kirjahyllytilastot

Kirottu

Chuck Palahniuk
Julkaistu: elokuu 24, 2012 (Like)
Alkuperäinen nimi: Damned
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Juha Ahokas. Sidottu, kansipaperi.

”Oletko siellä Saatana? Minä täällä, Madison.”

Narsistisen filmitähtiäidin ja hävyttömän rikkaan tuottajaisän 13-vuotias tytär Madison viettää joulua yksin sveitsiläisessä sisäoppilaitoksessa, kun vanhemmat kiertävät markkinoimassa uusia projektejaan ja adoptoimassa orpolapsia. Yllättäen Madison kuolee hämärissä olosuhteissa – ja löytää  itsensä Helvetistä.

Madisonin selliosastolta Helvetissä löytyy sekalainen joukko muita nuoria syntisiä: cheerleader, urheilija, nörtti ja punkkari. Kuulostaako tutulta? Kyllä vain, ryhmän stereotyypit muodostavat maanalaisen version suositusta kasarileffahitistä Breakfast Clubista.

 

Sekalainen seurakunta joutuu vaeltamaan muun muassa halki hilseautiomaan ja käytettyjen kertakäyttövaippojen laakson kohdatakseen Saatanan linnoituksessaan. Eikä Helvetin valuuttana toimivilla popcornpalloilla tai karkkihuulilla osteta lunastusta.

Chuck Palahniukin tuonpuoleisessa Englantilainen potilas pyörii loputtomalla toistolla, vaeltelevat demonit kalvavat syntisistä lihat raaja kerrallaan, ja kirotut keskeyttävät maanpäällisen päivällisesi hikisen puhelinkeskuksensa telemarkkinointityrkytyksellä.

”Kirja on täynnä mauttoman riemukasta hirtehishuumoria teinitytöstä helvetissä.” – The New York Times

muokattu 02.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIINarrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä, #1)Habibi

Kirja-arvioita (2)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Huhuh, en paremmin sano. En oikein tiennyt mitä odottaa kirjalta vaikka olikin jo selvillä, että sama tyyppi on kirjoittanut myös Fight Clubin. Odotin huumorintäyteistä pläjäystä, mutta tämä oli kyllä haastavampi kuin kuvittelinkaan. Kirjailija harrastaa näppärää kerrontaa ja vaihtuvia juonenkäänteitä. Lisäksi hänen mielikuvituksensa on äärettömän laaja ja kieroutunut. Hiukan häiritsi päähenkilön turhankin nuori ikä ottaen huomioon millä tavalla kummallinen Madison ... (lisää)
Nage avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirj aoli erikoinen, mutta ihan luettava silti. Alussa ehdin jo miettiä että miksi tätä luenkaan, mutta kun jatkoin niin loppua kihti parani. Miinusta toi päähenkilön ikä, 13, joka ei oikein vastannut hänen ajatusmaailmaansa. Ihna kiva kirja siis kokonaisuudessaan, vaikka olikin todella erilainen kuin yleensä lukemani. ps. takakansi ei kyllä yhtään vastaa kirjan sisältöä
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Sofia
Jäseniä yhteensä: 9870