Kuivunut maailma (Saturnus SciFi, #4)
Keskiarvo 3.28
3.28 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Kuivunut maailma

J. G. Ballard
Julkaistu: helmikuu 22, 2013 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Burning World
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: ekokatastrofit

Alkuteos ilmestynyt 1964. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sidottu.

Mereen kaadetut teollisuusjätteet synnyttävät veden pinnalle haihtumisen estävän kalvon, jolloin sateet lakkaavat ja maapalloa alkaaa koetella ennennäkemätön kuivuus. Jokien ja järvien kuivuessa paahtavan auringon alla alkaa kiivas ja väkivaltainen taistelu ruoasta ja vedestä.

Tohtori Charles Ransom pakenee kuivuutta satojentuhansien muiden tapaan rannikolle. Siellä hän näkee, miten kamppailu eloonjäämisestä karsii ihmisestä kaiken yksilöllisyyden.

J. G. Ballard (1930–2009) nousi scifin uuden aallon huipulle teoksellaan Uponnut maailma. Nyt ensimmäistä kertaa suomennettu Kuivunut maailma on kiinteä jatko sen entistä ajankohtaisemmille teemoille.

(muokattu 13.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Herran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)Suuri fuugaPoltettu maa (Maze Runner, #2)Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Uusi maa (MaddAddam-trilogia, #3)

Kirja-arvioita (1)

Dyn avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Hitaassa temmossa ja ikään kuin lainehtien kerrottu, hyvin klassinen scifiromaani, joka ei silti ole menettänyt ajankohtaisuuttaan vaikka 60-luvusta onkin jo hetki. Kirja imee mukaansa omaan lohduttomaan maailmaansa - sopii hyvin turhan toiminnallisiin tarinoihin kyllästyneille, eikä juoni silti seiso hetkeäkään.
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: ArunaK
Jäseniä yhteensä: 8759