Miljoona aurinkoa

@ Beth Revis
Miljoona aurinkoa (Across the Universe #2) - Beth Revis 7.84   159

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Outi Järvinen. Etukannen kuva: Michael Frost. Sidottu.

Rakkaus joka ei ole valinta, ei ole rakkautta ollenkaan.

Amy: "En tiedä kuka minä olen täällä. Ilman vanhempiani en ole tytär. Ilman Maata tunnen itseni hädin tuskin ihmiseksi. Tarvitsen jotain. Jotain mikä täyttäisi minut jälleen. Jotain mikä määrittelisi minut. "

Seuraaja: "Minun täytyy keksiä, mitä ihmettä teemme aluksen moottorille – jos sille nyt ylipäätään pystyy tekemään mitään – mutta en voi korjata alusta ennen kuin korjaan sen minkä rikoin Amyssa."

Kun totuus avaruusaluksesta ja sen taittamasta matkasta paljastuu ja uusi planeetta tuntuu liukuvan valovuosien päähän, elämä Varjeluksella on luisumassa yhä syvemmälle kaaokseen. Tällä välin Seuraaja on ottanut langat käsiinsä ja yrittää olla sellainen johtaja kuin on aina halunnut olla. Hämmentynyt Amy taas on oppinut kätkemään todellisen luontonsa ja elämä Maassa tuntuu yhä enemmän kaukaiselta unelta. Vain yksi totuus on muuttumaton: Amyn ja Seuraajan on paettava yhdessä.

Futuristisen ja hyytävän jännitystrilogian toinen osa.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu tammikuu 25, 2013 (Otava)
Alkuperäinen nimi A Million Suns
Tietoja muokattu maaliskuu 19, 2021

Across the Universe

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Trilogian päätösosaa Shades of Earth (2013) ei suomennettu.

Matka alkaa (Across the Universe #1) 8.02   270
Miljoona aurinkoa (Across the Universe #2) 7.84   159

Kirja-arviot & arvosanat

Kirjaneito
Arvosanat 402
Kirja-arviot 87
Viestit 568
helmikuu 15, 2013
8 / 10

Across the Universe: Miljoona aurinkoa jatkaa avaruusalus Varjeluksen tarinaa siitä mihin se edellisessä kirjassa jäi. Minulle kirja oli positiivinen yllätys. En pitänyt sarjan ensimmäisestä osasta niin paljon kuin olisin halunnut, mutta tämä toinen osa paransi käsitystäni sarjasta. Across the Universe sarjan idea on mielestäni aina ollut mielenkiintoinen. Ajatus uutta planeettaa kohti matkaavasta avaruusaluksesta on vähintäänkin kiinnostava. Miljoona aurinkoa etenee mielenkiintoisesti ja lukemista on lähes mahdoton lopettaa. Amy ja Seuraaja ovat jännittävä pari, eikä heidän suhteensa ole yksinkertainen. Amyn menneisyys on heidän välissään ja Seuraajaa ahdistavat johtajan paineet. Tämän lisäksi Revis on punonut niin Miljoona aurinkoa kuin edellisenkin kirjan täyteen salaisuuksia joiden paljastaminen voi vaaarantaa kaiken. Maltan tuskin odottaa seuraavan kirjan paljastuksia ja juonenkäänteitä.

Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
lokakuu 5, 2015
8 / 10

Ehdottomasti loistava jatko edelliselle osalle. Selvensi montaa asiaa ja lisäksi kirjassa oli paljon yllättäviäkin asioita. Mielenkiintoinen ja koukuttava kirja.

WildWolf
Arvosanat 221
Kirja-arviot 2
Viestit 0
syyskuu 19, 2014
4 / 10

Olin odottanut tällä kirjalla olevan enemmän jännitystä. Kirja oli muuten hyvä, mutta se tuntui tarvitsevansa vielä jotain.

Nage
Arvosanat 126
Kirja-arviot 126
Viestit 0
tammikuu 19, 2014
8 / 10

Kirja oli mukava ja juoni rikas lukukokemus. Seuraavaa osaa odotellessa!

millinen
Arvosanat 172
Kirja-arviot 14
Viestit 30
huhtikuu 20, 2013
6 / 10

Luin kirjan loppuun saakka kovalla vaivalla, sillä vaikka kirjassa tapahtui paljonkin, se ei vain innostanut lukemaan enempää. Olen silti onnellinen että luin kirjan, sillä jotkut juonenkäänteistä olivat oikein hyviä. Pidin jollain tavalla myös siitä, ettei kirjassa kerrottu pääsivätkö Amy ja Seuraaja kaikesta huolimatta Kentauri-maahan.

Akvaariokala
Arvosanat 39
Kirja-arviot 32
Viestit 0
huhtikuu 4, 2013
5 / 10

Pakko myöntää, että parempiakin kirjoja on - ja rutkasti! Teksti oli tylsää, eikä sitå jaksanut lukea. Puskin silti koko kirjan läpi. Juonivolisi voinut olla selkeä, mutta siihen on mielestäni ujutettu liian paljon merkityksettömiä sivuseikkoja, jotka tekivät kirjasta sekavan ja epäjohdonmukaisen. Tietysti oli myös mukava seurata kirjan henkilöitä, vaikka odotinkin tältä osalta enemmän

Kiiuski
Arvosanat 126
Kirja-arviot 7
Viestit 3
maaliskuu 31, 2013
8 / 10

Across the Universe: Miljoona aurinkoa oli todella positiivinen lukukokemus. Voisin sanoa että kirja oli jopa parempi kuin edellinen, mutta välillä tarina hyppi omituisesti minkä seurauksena sitä oli välillä vaikea lukea. Kirjassa oli paljon arvoituksia joita Amy joutui ratkomaan yhdessä Seuraajan kanssa. Seuraajalla on vaikeaa hallita alusta kaiken mellakoiden ja tappojen takia, mutta lopulta kaikki kääntyy hyvin. Odotan innolla seuraavaa osaa!

Heidi Kristina
Arvosanat 55
Kirja-arviot 37
Viestit 0
huhtikuu 3, 2014
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Dark Angel
Arvosanat 19
Kirja-arviot 21
Viestit 0
huhtikuu 5, 2013
7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Jutta
Jutta
Arvosanat 93
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 12, 2022
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle