Sininen sateenvarjo
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Sininen sateenvarjo

Mike Mason
Julkaistu: heinäkuu 2012 (Päivä)
Alkuperäinen nimi: The Blue Umbrella
Käännetty englanniksi: Fantasy Stories for Girls
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Merja Pitkänen. Nidottu.

Sakke Säkenen elämä muuttuu yhdessä yössä, kun salama surmaa hänen äitinsä ja hänet lähetetään asumaan kahden tätinsä luo Viiskulmaan. Pian Sakke tajuaa, että Viiskulmassa asuu outoja tyyppejä, kuten kääpiökasvuinen hovimestari, tyttö, joka ei puhu, sokea ilmapallokauppias ja salaperäinen laulaja, jonka voi kuulla mutta ei nähdä. Ja tätien isä, Taata. Saken ensimmäinen kohtaaminen Taatan kanssa on niin kauhistuttava, että hän pyörtyy ja on kuolla. Ainoa valopilkku on ystävällinen kauppias Taivo Uksi, jolla on aina sininen sateenvarjo mukanaan. Kauppias rohkaisee Sakkea ja osoittaa hänelle ystävällisyyttä ja ystävyyttä.

* * *

”Kysyit sateenvarjostani”, Taivo sanoi, ”miksi aina kannan sitä mukanani. Annoin sinulle vain osittaisen vastauksen. Minusta tuntuu, että on aika vastata sinulle täydellisesti.” Taivo nosti sateenvarjonsa telineestä, lähti ovelle ja viittasi Sakkea seuraamaan. Pojan hämmästykseksi Taivo suuntasi ylös portaita, jotka johtivat juuri siihen paikkaan, jossa oli Saken mielestä paljon salaperäistä. Sakke tunsi yhtä aikaa jännitystä ja pelkoa. Saisiko hän nyt tietää salaisuuden?

muokattu 26.07.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Virvatulen vartijat (Maan, veden ja tulen väki, #3)HelmenkantajaVedeeran taru (Vedeera, #1)HelkkäHullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)
Paikalla 18 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568