Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa #2) - Kerstin Gier 8.34   251

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Riitta Virkkunen. Sidottu.

RAKKAUTTA HALKI AIKOJEN

Menneisyyteen rakastuminen ei ehkä ole lainkaan hyvä ajatus. Sen huomaa 16-vuotias Gwendolyn, jonka elämä on ollut yhtä vuoristorataa sen jälkeen, kun hänestä tuli perheensä aikamatkaaja. Gwendolynillä ja Gideonilla on kuitenkin muita ongelmia, kuten vaikkapa maailman pelastaminen. Tai se, kuinka oppia tanssimaan menuettia. Kumpikaan ei ole aivan yksinkertaista!

Kaiken lisäksi Gideon alkaa käyttäytyä arvoituksellisesti. Gwendolyn ei ole enää varma, mistä kaikessa on kyse, mutta hän aikoo ottaa siitä selvää. Muutoin halki aikojen kulkevasta rakkaudesta ei tule yhtään mitään.

Safiirinsini on huikean kansainvälisen menestyksen saavuttaneen trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa Rubiininpuna oli Der Spiegel -lehden bestsellerlistalla 54 viikkoa, ja trilogiaa on myyty Saksassa yli miljoona kappaletta. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty 25 maahan, ja siitä on tekeillä elokuva.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 30, 2013 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi 'Saphirblau'
Käännetty englanniksi Sapphire Blue
Tietoja muokattu helmikuu 13, 2016

Rakkaus ei katso aikaa

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Rubiininpuna (Rakkaus ei katso aikaa #1) 8.08   347
Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa #2) 8.34   251
Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa #3) 8.32   213

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 410
Kirja-arviot 339
Viestit 0
heinäkuu 31, 2019
4 / 10

Teinidraamaa oli aivan riittävästi ja juoni melkoisen ennalta-arvattava. En pitänyt tästä, kuten en ensimmäisestäkään.

Kastehelmi
Arvosanat 198
Kirja-arviot 51
Viestit 0
heinäkuu 29, 2015
10 / 10

Mielestäni Safiirinsini oli aivan yhtä hyvä kuin edeltäjänsä ja ahmin tämänkin kirjan päivässä läpi. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka joku voi kirjoittaa näin hyviä kirjoja. Tekisi mieli vain lukea samaa kirjaa koko ajan, niin hyvä se oli.

inari
Arvosanat 60
Kirja-arviot 44
Viestit 0
kesäkuu 19, 2015
8 / 10

Superihana! Siis pidin todella paljon, jopa silloin kun Gideon osasi olla inhottava kakkiainen (kirjaimellisesti) Eli rakastin niin ylä- kuin alamäissäkin.

Vanellope
Arvosanat 9
Kirja-arviot 9
Viestit 0
kesäkuu 7, 2015
8 / 10

Tylsempi kuin eka osa ja odotin parempaa. Meni helpommin sekaisin. Kirja oli muuten hyvä ja juoni oli ihan ok. Kirjailijan kirjoittamistyyli on mielestäni kiva ja helppolukuista. Suosittelen!

Gwenny
Arvosanat 12
Kirja-arviot 7
Viestit 0
toukokuu 29, 2015
10 / 10

Parempi kuin edellinen osa.

Milzu
Arvosanat 75
Kirja-arviot 27
Viestit 2
toukokuu 23, 2015
9 / 10

Tosi hyvä tarina, tosin Gwendolynin ikuinen mollaaminen kyllästyttää.

Kirjaholisti
Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
Viestit 0
toukokuu 14, 2015
10 / 10

Hommasin rubiininpunan ja safiirinsini kirjat jonkin aikaa sitten ja nyt kahden päivän aikana tuli kahlattua molemmat läpi, jäin koukkuun heti. Hahmot ovat mielen kiintoisia, Qwendolyn inhimillisen samaistuttava ja Gideon ah niin ihana mutta toisaalta niin inhottava! Jäin miettimään vikan osan numerokoodia enkä tajua kunnolla miten koodi murretaan?paljastuuko se viimeissä osassa?

Mystinen tyttö
Arvosanat 154
Kirja-arviot 50
Viestit 3
maaliskuu 28, 2015
10 / 10

Ihanaa! Muistan vieläkin todella hyvin kun muutama vuosi sitten sain Rubiininpunan joululahjaksi ja väittelin sen lukemista pitkään. Kun sinä keväänä sitten päätin lukea Rubiininpunan rakastuin siihen aivan täydellisesti. Oli tuskaa odottaa kesän loppuun, että Safiirinsini julkaistaisiin. No tämä oli nyt neljäs kerta kun luin Safiirinsinen ja pidin siitä aivan yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla! Olen taas kerran aivan hullaantunut tähän sarjaan! Safiirinsini oli hyvin samantyyppinen kuin Rubiininpuna, mutta se oli itse asiassa hyvä piirre. Tarina eteni sujuvasti ja enkä missään kohtaa menettänyt mielenkiintoa lukemiseen. Tykkään ehdottomasti siitä, että kirja on sijoitettu Lontooseen ja muutenkin tapahtumapaikka on hienosti kuvattu, saa selvän kuvan Gwendolynin perheen talosta, koulusta ja muista paikoista. Olen aivan rakastunut Gwendolyniin hahmona, mutta sain myös huomata tykästyneeni Xemeriukseen, hän oli juuri sellainen 'söpö' lisäys mitä kirja tarvitsikin. Suosittelen ehdottomasti lukemaan toisen osan jos olet lukenut ensimmäisen osan. Ja suosittelen ehdottomasti myös lukemaan kolmannen osan sitten kun olet lukenut ensimmäisen ja toisen osan! Ihanaa!

Yö (Eit)
Arvosanat 65
Kirja-arviot 26
Viestit 0
maaliskuu 28, 2015
8 / 10

Kirja oli mielestäni yhtä hyvä kuin edeltäjänsäkin. Kirjassa ei ollut mitään erityisen jännityksen tuntua, jonka takia kirjaa ei olisi voinut käsistään laskea, mutta silti teksti oli melko sujuvasti luettavaa ja sellaista jota jaksoi lukea pitkäänkin :) Suosittelen tätäkin siis kaikille edellisen kirjan lukeneille (mikäli siis edellinen kirja miellytti).

rahanpesukarhu
Arvosanat 76
Kirja-arviot 35
Viestit 0
tammikuu 26, 2015
9 / 10

Kannatti jatkaa tämän sarjan lukemista! Todella viihdyttävä ja nopealukuinen kirja. Ensin Xemerius vaikutti hieman turhalta lisältä hahmojen joukkoon, mutta muutaman luvun jälkeen rupesin pitämään hänestäkin. Kirja meni suoraan toimintaan, eikä tässä ollut mitään pitkäveteisiä alotuksia. Minua vain ihmetytti hieman kirjan nimi, koska safiirihan viittaa Lucyyn ja häntä ei kovinkaan paljoa kirjassa nähty? Onneksi kolmasosa on jo lainassa niin ei tarvitse kauan odottaa tarinan jatkumista!

Zey
Arvosanat 24
Kirja-arviot 6
Viestit 0
elokuu 26, 2014
8 / 10

Muistan miten viime vuonna kirjan ilmestyessä luin sen heti - ja petyin miten vähän tapahtumia siinä oli. Nyt tällä kertaa hieman viisaampana luin Safiirinsinen suoraan Rubiininpunan jälkeen, eikä tapahtumien vähäisyyttä huomannut. Suoraan sanottuna koko kirjan vaihtumista ei huomannut, eli voin liittyä niihin, jotka toivovat näiden kirjojen olevan samoissa kansissa. Nyt toivon että Smaragdinvihreässä on tsempattu ja siitä huomaa sen olevan myös itsenäinen kirja. Juonellisesti kirja oli siis vähän liian löyhä, olisin toivonut enemmän juonenkäänteitä. Kuitenkaan missään vaiheessa en tylsistynyt kirjan parissa, päin vastoin se piti kevyellä hömpällään minut otteessaan. Kirjaa ei voi sanoa erittäin taitavasti rakennetuksi, mutta sen korjasi kirjan tyyli, joka nostatti hymyn huulille. Kirjassa tutustutaan hahmoihin lisää, avataan hieman ensimmäisen osan tapahtumia ja luodaan lukijalle uusia kysymysmerkkejä. Voin vain toivoa että kirjailija panostaa viimeisessä osassa kaikkien avoimien asioiden selittämiseen. Suosittelen, varsinkin jos lukee heti ensimmäisen osan perään.

LonelyDiamond
Arvosanat 108
Kirja-arviot 10
Viestit 2
elokuu 9, 2014
8 / 10

Aivan ihastuttava sarja! Lopun numerokoodi oli aivan helppo ja odotan malttamattomasti että saan viimeisen osan käsiini. Käsittääkseni se ilmestyy ensi viikolla,joten odotus ei ole pitkä:) Oikein rakastan tämän sarjan salaperäisyyttä ja arvoituksia joita se pursuaa. Minulla on tunne, että viimeisessä osassa tulee olemaan parikin yllätyksellistä käännettä:)

Ruusy
Arvosanat 125
Kirja-arviot 66
Viestit 5
heinäkuu 26, 2014
10 / 10

Täytyy kyllä myöntää et tää ylitti odotukset paitsi arrg Gideonin ei tarttis olla niin hirmu salaperäinen!

Velma
Arvosanat 373
Kirja-arviot 30
Viestit 5
heinäkuu 6, 2014
4 / 10

Tämä oli pettymys ensimmäisen osan jälkeen. Sekava, ei mitään kunnollisia tapahtumia. Luulen, että sarja olisi parempi, jos se olisi tiivistetty yhdeksi kirjaksi.

Lilli
Arvosanat 88
Kirja-arviot 39
Viestit 1
kesäkuu 13, 2014
8 / 10

Ihanaa hömppää! Tykkään! Tässä on sopivasti teiniromanssia, fantasiaa, historiaa ja juonia. Mikään osio ei hallitse toista. Todella nopeaa luettavaa! En malta odottaa viimeistä osaa! :)

Arwina
Arvosanat 40
Kirja-arviot 38
Viestit 0
huhtikuu 7, 2014
10 / 10

Rakastan tätä sarjaa yli kaiken(melkeen). Ihana ihana ihana! Lukekaa kaikki romantiikan nälkäiset! Tämä on must!

Sointulause
Arvosanat 20
Kirja-arviot 17
Viestit 1
joulukuu 20, 2013
7 / 10

Aika tavallinen nuorten kirja. Juoni oli kiehtova joten tartuin ensimmäiseen osaan vaikka kansi totisesti epäilytti. Hasukaa viihdykettä lukiessa mutta kirja ei osoittanut mitään syvempiä tunteita. Henkilöhahmoja oli monta, ja jotkut olivat mitään sanomattomia ja ikäänkuin vain lisätty huvikseen mukaan kirjaan, jotkut taas olivat kiehtovampia. Jos "mukaan sysättyjä" hahmoja olisi vähän syvennetty niin taso olisi noussut. Suosittelen jos etsit suhteellisen kevyttä luettavaa ja/tai fantasia-kirjallisuutta :)

Nage
Arvosanat 126
Kirja-arviot 126
Viestit 0
marraskuu 19, 2013
8 / 10

Kirja oli oikein mukava. Gideonin ja Gwendolynin suhde ehkä eteni liian nopeasti ja se ei muutenkaan ollut oikein kunnon suhde, mutta jatkoa kyllä jää innolla odottamaan!

Nightmere
Arvosanat 9
Kirja-arviot 8
Viestit 0
lokakuu 4, 2013
7 / 10

Tämänkin sain luettua nopeasti. Ei mitenkään tapahtumarikas kirja, eteni aika tasaista tahtia. Kirja ei ollut sinäänsä tylsä, olihan siinä mausteena Gideonin ja Gwenyn romantiikka, arvoituksia/salaisuuksia ja Xemeriuksen humoristiset kommentit, joka teki lukemisen hauskaksi ja kevyeemäksi (paras kirjan hahmo tähän mennessä!) Kirja oli hyvä, mutta siitä jäi uupumaan jokin, joka olisi sytyttänyt lukijan lukuinnostuksen. En saisi toivoa liikoja, mutta...toivon nyt kuitenkin, että viimeinen osa olisi paljon..noh, mitenkäs sen nyt sanoisi..räjähtävä?

DarkAngel
Arvosanat 26
Kirja-arviot 9
Viestit 0
syyskuu 13, 2013
6 / 10

Heh... Safiirinsini oli pienoinen pettymys... Kun oli joutunut odottamaan monen monta kuukautta innoissaan seuraavaa osaa rakkaus ei katso aikaa trilogiasta. Ei oikeastaan tapahtunut mitään mullistavaa tai ss. , kutta kyllä taasmparissa kohtaa sai kunnon naurut ja olihan ne Gideon x Gwendolyn kohtaukset aika ihania (niitä oli aivan liian vähän) Oli kovin ärsyttävää kun Gideonin mielen vaihtelut olivat suuria.. toisessa välissä sympääkin syvempää vihaa ja toisella hetkellä kuumaa suutelua??? Xemereus oli huvittava ja kuten ennenkin Leslie oli oma itsensä hassu tyttö

HourglassEyes
Arvosanat 306
Kirja-arviot 52
Viestit 2487
syyskuu 11, 2013
7 / 10

Safiirinsini ei ehkä aiheuttanut minussa samanlaista "pakko lukea" -reaktiota kuin Rubiininpuna, mutta siitäkin huolimatta kirjan juoni piti otteessaan loppuun asti. Gwendolynin on hankala sisäistää aikamatkailun sääntöjä ja aiheuttaa ajoittain käytöksellään huvittavia tilanteita historian pyörteissä. Pakkaa sekoittaa Gideonin kimpoilevat mielenvaihtelut sekä sarkastisia kommentteja heittelevä vesinokkaeläimen haamu, jonka tietysti vain Gwen näkee ja kuulee. Smaragdinvihreään jatko-osaan jäi vielä paljon odotettavaa. :) Miinusta kirjalle samasta asiasta kuin ensimmäiselle osallekin eli parissa kohtaa liioitellulta tuntuva teinikäytös ärsyttää - mutta ajoittain siitäkin saa kyllä hyvät naurut!

Kirjaneito
Arvosanat 402
Kirja-arviot 87
Viestit 568
elokuu 13, 2013
8 / 10

Rakkaus ei katso aikaa -trilogian ensimmäinen osa Rubiininpuna osoittautui suloiseksi hyvänmielen kirjaksi. Toinen osa, Safiirinsini, jatkaa samalla linjalla. Ensimmäinen Safiirinsinestä mieleenjäävä asia on sympaattinen päähenkilö. Gwendolyn on hurmaava tyttö, rohkea ja tunteellinen, sekä hauska. Kirjasta jääkin positiivinen tunnelma Gwendolynin höpsön suloisen kertojanäänen ansiosta. Hän katsoo asioita omasta näkökulmastaan, erittäin hauskasti. Kirjan parissa viettää monta hauskaa hetkeä, eikä Gwendolynistä malttaisi päästää irti. Muista hahmoista mieleen jäi erityisesti Gwendolynin ystävä Leslie. Gideon ei häikässyt Safiirinsinessä kuten Rubiininpunassa, toisessa osassa hänen itserakas luonteensa oli menettänyt hiukan terävyyttään. Juoni etenee kirjassa nopeasti pysyen kiinnostavana, mutta välillä aikamatkustus itsessään hämmensi. Menneisyydessä pompittiin jatkuvasti, ja ainakin minua hämmensivät useat seikat. Muun muassa Gierin selitys aikamatkustuksen teoriasta jäi mielestäni vajaaksi, ja Gwendolynin tulkitessa menneisyydessä milloin kenenkin jättämiä viestejä, olisi täysi ymmärrys vaatinut ainakin minulta paljon enemmän ajatustoimintaa. Silti pidän sarjan maailmasta ja tavasta matkustaa menneisyyteen, joskin toivoisin siihen perehdyttävän vielä enemmän. Gwendolynin menneisyydestä ja aikamatkaajien salaseurasta selviää tässä kirjassa enemmän, mutta suuret paljastukset on selvästi jätetty viimeiseen osaan. Itselläni on ainakin muutama aavistus tulevasta... Safiirnsinestä jäi hyvä maku suuhun, ja seuraava osa, Smaragdinvihreä, päätyi ehdottomasti lukulistalle.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
elokuu 10, 2013
7 / 10

Vaikka tämä kirjasarja ei suosikkeihin lukeudukaan niin tässä on jotain sellaista kummallista vetovoimaa. Huomaat lukeneesi sitä pidempään kuin oli tarkoitus ja huomaat ajattelevasi, että "jospa vielä yhden luvun lukisin". Kirjassa on kyllä tapahtumaa tasaisesti alusta loppuun ja Gwenin sukkela kerronta huvittaa ja viihdyttää yhtä aikaa. Hän on ehkä yksi parhaista naishahmoista lukemissani kirjoissa. Gideonista en osaa sanoa oikein mitään. Tässä kirjassa kirjailija sai lukijansa varpailleen ja kiristelemään hampaitaan ailahtelevaisen pojan ansiosta, jonka mielenliikkeitä ei voinut arvioida mitenkään. Kaikki hahmot tässä sarjassa ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia ja ennen kaikkea onnistuneita. Hiukan välillä jouduin kelaamaan kirjan tapahtumia päässäni koska tässä tietenkin hypitään menneisyyteen ja takaisin, joten tapahtumien ymmärtäminen oikeassa järjestyksessä oli joskus hiukan vaivalloista. Kirjailija on todella luonut aikamatkaajan maailman, jota en ainakaan minä, tavan talliainen lukija, pysty edes täysin sisäistämään. Jotenkin kirjan juoni jäi minulle hiukan arvoitukseksi. Viihdyttävä kirja, jonka seurassa vietti mieluusti aikaansa.

Hopea
Arvosanat 3
Kirja-arviot 1
Viestit 0
elokuu 6, 2013
10 / 10

Safiirinsini oli omasta mielestäni paljon parempi, kuin Rubiinipuna. Rubiininpunassa alku oli kamalan pitkä ja siinä ei tapahtunut oikein mitään. Safiirinsinissä alusta asti oli hohtoa, ja siinä oli myös enemmän Gideonin ja Gwendolynin yhteisiä hetkiä, mitä Rubiinissa ei ollut läheskään niin paljoa. Mutta siltikin pidin myös Rubiinipunasta tosi paljon, eli suosittelen kaikkia lukemaan sen. Itse olisin ostanut Safiirin heti kun se vain julkaistiin, mutta sitä ei harmikseni ollut veilä tullut kirjakauppaan. (Yllätys:D) Odotin sitten pitkään ja sain eilen vihdoin kirjan käteeni ja siitä alkoi armoton lukeminen. Luin sen eilen illalla kokonaan ja rakastin joka hetkeä, kun luin sitä. Nyt odotan taas malttamattomana trilogian kolmatta osaa, Smaragdinvihreää. Senkin pitäisi tulla tänä vuonna.

Lady_
Arvosanat 221
Kirja-arviot 39
Viestit 0
heinäkuu 10, 2014
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Kirjakaapin tyttö
Arvosanat 165
Kirja-arviot 55
Viestit 16
maaliskuu 18, 2014
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
The Big Bad Wolf
Arvosanat 484
Kirja-arviot 79
Viestit 690
joulukuu 23, 2013
7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia