Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

@ J. K. Rowling
Ihmeotukset ja niiden olinpaikat - J. K. Rowling 7.06   123

Alkuteos ilmestynyt 2001. Kirjoittajaksi merkitty Lisko Scamander. Suomentanut Jaana Kapari.

1. laitos 2001. Nidottu.
2. laitos 2017. Kansi ja kuvitus: Tomislav Tomic. Sidottu, kansipaperi.

Lisko Scamanderin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirja kuuluu jo melkein jokaiseen maamme velhokotiin. Nyt saavat jästitkin ainutkertaisen tilaisuuden saada selville, missä viisikoipinen elää, mitä puhpallura syö ja miksi kyhmeille ei kannata jättää maitoa ulos.

Kirjan tuotto menee Comic Reliefille, eli ne markat, eurot ja kaljuunat, joihin tämän vaihdat, tekevät taikoja, joihin ei velhokaan pysty. Jos sinusta tuntuu, ettei tämä ole riittävä syy luopua rahoistasi, voin vain toivoa, että satunnaiset velhot ovat hyväntahtoisempia, jos joskus näkevät, kun mantikori hyökkää kimppuusi.

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kirja julkaistu 2001 (Tammi)
Tietoja muokattu lokakuu 3, 2018
Muita teoksia kirjailijalta J. K. Rowling
Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet – Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset #3) 8.22   18
Jouluposso 6.66   9
Ikkabog 6.30   10
Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset – Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset #2) 6.90   10
Harry Potter: Taikuuden historia 6.50   4
Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset #1) 7.56   18
Harry Potter ja kirottu lapsi (Harry Potter #8) 6.58   204

Kirja-arviot & arvosanat

Verhottu
Arvosanat 71
Kirja-arviot 64
Viestit 2
joulukuu 5, 2015
9 / 10

Rakastin. Mielestäni parempi kuin huispaus kautta aikojen. Pidin edelleenkin siintä todella paljon että kirjan käyttäjät olivat ''kirjoittaneet'' kirjan sivuille.

Hyvä.

Poison Girl
Arvosanat 163
Kirja-arviot 66
Viestit 45
heinäkuu 24, 2015
10 / 10

Tosi hauska kirja! Ihmeotuksien kuvausten lisäksi saa naureskella Harryn ja kumppaneiden tuhrauksille. En panisi pahitteeksi jos kirja olisi kunnon oppikirjan kokoinen :D

MoonEye
Arvosanat 12
Kirja-arviot 9
elokuu 13, 2014
9 / 10

Harryn, Ronin ja Hermionen kommentit on niin parhaita xD kannattaa lukea, erittäin hyvä lisäys Potter-maailman yksityiskohtiin. En jaksanut ensimmäisellä lukukerralla lukea kaikkien ihmeotusten kuvauksia, sillä keskityin Harryn kommenttejen ja havainnollistuksien bongaamiseen, mutta myöhemmin luin kannesta kanteen. Suosittelen, jos tykkäät pottereista :)

w-a-r-i
Arvosanat 83
Kirja-arviot 83
Viestit 47
marraskuu 25, 2013
8 / 10

Kirja on hauska pikkulisä Harry Potter maailmaan, ja tuo siihen syvyyttä :) Ja ne kommentit! Mahtavia ^_^

Reta Anna Maria
Arvosanat 176
Kirja-arviot 50
Viestit 60
syyskuu 9, 2013
6 / 10

Kirjan parhaita osuuksia ovat Harryn. Ronin ja Hermionen sutut joita on tuherreltu sivuille.

ShadowMaker
Arvosanat 43
Kirja-arviot 41
syyskuu 9, 2012
6 / 10

Ihana kirja!(: Harmi vain, ettei tästä enään tule uutta painosta (vai onko tulossa?). Joka tapauksessa kirja oli hyvä, mutta joskus ei jaksanut lukea aivan kaikkia ihmeotuksia, vaikka kuvailut oli ihan lyhyitäkin.

Hauki
Hauki