Suopeus
Keskiarvo 2.50
2.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Suopeus

Richard Powers
Julkaistu: syyskuu 2011 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Generosity
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Raimo Salminen. Sidottu, kansipaperi.

Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2011.

Provosoiva ja leikkisä romaani onnen tavoittelusta

Chicagolainen Russell Stone päätyy opettamaan luovan tietokirjoittamisen kurssia, jonka osallistujien joukossa on käsittämättömän valoisa nuori nainen. Thassadit Amzwarin autuas olemus sekä kiehtoo että kummastuttaa melankoliaan taipuvaista Russellia. Kuinka ainaisen kauhun keskellä elänyt algerialaispakolainen voi huokua tuollaista onnea? Onko mahdollista olla noin avoin ja eläväinen joutumatta hankaluuksiin?

Opiskelutovereidensa Neiti Suopeaksi ristimän Thassan persoonallisuus tulee tunnetun geneettisen parantelun puolestapuhujan Thomas Kurtonin tietoon, ja pian Thassan geneettinen salaisuus järisyttää koko maailmaa. Paljastuksen nostattamassa mediasirkuksessa hänen synnynnäinen optimisminsa joutuu vakavalle koetukselle.

Miten elämä muuttuu, kun tiede selvittää onnellisuuden geneettisen taustan? Kenelle onnen patentti kuuluu? Toistaiseksi leikkisimmässä romaanissaan Richard Powers johdattaa lukijan niiden koko ihmiskuntaa koskevien suurten kysymysten ääreen, jotka joudumme kohtaamaan nyt kun ihmisen perimän selvittämisen kautta kirjoitamme koko olemassaolomme perustaa uusiksi.

”Provosoiva… lumoava… häikäisevä.”
– The Washington Post

”Yksikään aikalaiskirjailijamme ei tartu yhtä suuriin kysymyksiin tai vangitse ajan henkeä taitavammin kuin Powers.”
– The Dallas Morning News

(muokattu 29.09.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

TuliHe eivät tiedä mitä tekevätSiirtymäSydäntorniMehiläisten historia (Ilmastokvartetti, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
2.5

Kirjan teemana on onnellisuus ja geenit. Nyky yhteiskunnassa onnellisuus käy yhä harvinaisemmaksi ja toisaalta myös tavoitelluksi olotilaksi, turvaudutaan pillereihin ahdistuksen poistoon tai arjesta selviytymiseen. Mikä tekijä tekee algerialaisen pakolaistytön Thassadit Amzwarin, poikkeuksellisen valoisaksi ja onnelliseksi, vaikka hän on menettänyt sodassa vanhempansa? Thassan poikkeavuus kantautuu tutkija Thomas Kurtenin tietoon, joka toimii ihmisrodun parantamisen puolestapuhujana ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Ville Suur-Askola
Jäseniä yhteensä: 9109