Conan barbaari
Keskiarvo 4.50
4.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Conan barbaari

Roy Thomas
Julkaistu: 2012 (Egmont)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiamiekka ja magia, sarjakuva, kokoelma

Toimittanut Janne Suominen. Suomentaneet Timo Metsänen, Esa Toivonen ja Janne Suominen. Sidottu.

Robert E. Howardin luoma barbaarisoturi CONAN on osoittanut olevansa yksi aikamme kestävimmistä ja suosituimmista sankareista. Kirjojen, pelien ja elokuvien ohella hahmo on tehnyt pitkän ja rikkaan vaelluksen myös sarjakuvien sivuilla.

Käsikirjoittaja Roy Thomas toi Conanin oman lehtensä sivuille 1970-luvun alussa, ja suuren suosion myötä hahmolle myönnettiin myös aikuisempaan makuun laadittu suurikokoinen mustavalkojulkaisu The Savage Sword of Conan.

Tähän kirjaan on koottu klassisia tarinoita lähinnä lehden alkutaipaleelta, mutta mahtuupa mukaan muutama modernimpikin versio.

Upeasta kuvituksesta vastaavat sarjakuvamaailman suurimmat nimet kuten Barry-Windsor Smith, John Buscema, Gil Kane, Neal Adams, Jim Starlin ja monet muut mestarit. Suuri osa kirjan kertomuksista on nähty viimeksi Suomessa 70-luvulla julkaistuissa lehdissä, jotka ovat nyt harvinaisia keräilykappaleita, ja osa tarinoista on aiemmin suomentamattomia.

Esipuheen on laatinut sarjakuvataiteilija Petri Hiltunen.

muokattu 13.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hellsing 4 (Hellsing, #4)Hellsing 3 (Hellsing, #3)Käsipuoli prinssi (Alef-Thaun seikkailut, #2)Läpi harmaan kiven (Väinämöinen, #5)Nolla (Death Note, #7)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376