Veriveljet
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Veriveljet

Anne Tammelin
Julkaistu: 2011 (Kirjalabyrintti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen, vampyyrit

1. laitos: Kirjalabyrintti, 2011. Kansikuva: Slava Gerj. Kannessa teksti Vampyyrisaagan avausosa. Sähkökirja.

Vampyyrien voimallinen kunnianpalautus!

Veriveljet on historiallisen vampyyrisaagan avausosa. Se kertoo vampyyrikansan sekaannuksen tilasta, kun kapinalliset ovat jo käyneet avoimeen taisteluun.

Veriveljet esittelee southamptonilaiset veljekset, Johnin, Michaelin ja Christopherin, joille kohtalo on ollut karu. Vanhempien kuoltua kaksi elää köyhyydessä kituuttaen, kolmas adoptoituna rikkaassa perheessä. Eletään 1600-luvun alkua ja maailma on raaka, kylmä ja likainen. Salaperäinen herrasmies kiinnittää kuitenkin huomionsa vanhimpaan veljeen, eikä mikään enää ole entisellään. Muodonmuutos kurjasta kuolevaisesta hohtavaksi kuolemattomaksi on ihmeellinen, mutta ei ongelmaton. Kuinka Valitut sopeutuvat uuteen hahmoonsa ja hyväksyvät heille ennalta määrätyn roolin?

Tästä tarinasta ei toimintaa ja tapahtumia puutu, ja puitteet ovat suuret ja näyttävät. Lähikuvassa ovat kuitenkin itse vampyyrit ja heidän sielunelämänsä. Veriveljet on vahvasti osa kansainvälistä vampyyrigenreä, mutta Tammelin ravistelee vampyyrikuvan uuteen uskoon. Poissa on vuosisatainen pöly, kuten teiniromantiikan tuore painolastikin.

(muokattu 26.04.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Carmilla ja muita kertomuksia (Savukeitaan kauhuklassikot, #1)Yön liittolaiset (Darren Shanin tarina, #8)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Unien valtiatarKilikorven vampyyri (Iik!, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 64 vierailijaa
Nokka10, Pisania
Uusin jäsen: Marko Kinnunen
Jäseniä yhteensä: 8766