Lyödään rahoiksi (Kiekkomaailma, #31)
Keskiarvo 4.16
4.16 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (60)
Kirjahyllytilastot

Lyödään rahoiksi

Terry Pratchett
Julkaistu: huhtikuu 25, 2013 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Making Money
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 108 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu, kansipaperi.

Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 2008. Nebula-palkintoehdokas 2008.

Tahmee von Lipwigillä menee hyvin. Postitoimisto toimii omalla painollaan, elämä on ylen tasaista ja kunniallista ja vanha kelmi huomaa kauhukseen muuttuneensa yhteiskunnan tukipylvääksi. Onneksi lordi Vetinarilla olisi taas töitä: Kuninkaallinen Pankki ja rahapaja pitäisi saattaa pölyyntyneestä itsetyytyväisyydestään nykyajan tasalle. Alkukankeuden jälkeen Tahmee saadaan ryhtymään asialle ja jopa innostumaan tehtävästään, ja mikäpä ettei, huijari sopii finanssialalle aivan luonnostaan, ja jos siinä pääsee vielä painamaan omat rahansakin...

Kiekkomaailman 31. osassa pureudutaan vitsailun varjolla siihen, miksi rahalla on niin salaperäinen valta ihmisten mieliin!

muokattu 20.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Aikavaras (Kiekkomaailma, #26)Niistäjä (Kiekkomaailma, #33)Tonttu: Matka pimeyteenAnsa (Mahtavat 12, #2)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)

Kirja-arvioita (2)

Maailmanherra avatar
Kirjoittanut
2.0
Pahin virhe mitä voi tehdä on lukea useampi Pratchett putkeen. Lyödään rahoiksi muistuttaa edellistä (posti kulkee) kirjaa kuin varjo. Jopa täysin samoja vitsejä toistetaan uudestaan. Erinomaisen posti-kirjan jälkeen pankkimaailma tuntuu lattealta. Tahmee käyttää jälleen erinomaista näkemystään luomalla toimivan järjestelmän mielikuvien ja markkinoinnin ympärille. Muutama hauska oivallus mukaan mahtuu mutta muuten meno on tasaisen latteaa. Ei kirja erityisen huono ole mutta kaikki sanottava sanottiin huomattavasti onnistuneemmin edellisessä osassa.
Jussi avatar
Kirjoittanut
4.5
Lyödään rahoiksi jatkaa Posti kulkee -kirjasta tutun Tahmee von Lipwigin tarinaa. Saatuaan Ankh-Morporkin postilaitoksen kuntoon hän on uuden haasteen edessä: rahapaja ja valtion pankki pitäisi modernisoida. Lordi Vetinari on tällä kertaa melko suuressa roolissa, ja golemit ovat merkittävä tekijä juonessa. Minusta Posti kulkee ja Yövartiosto ovat parhaat 2000-luvulla kirjoitetut aikuisten Kiekkomaailma-romaanit, eikä Lyödään rahoiksi aivan pärjännyt niille. Kirja oli kyllä ... (lisää)
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455