Pedon varjo (Kanen aikakirjat #3) - Rick Riordan 8.12   155

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Arvostelu- ja myyntimenestykseksi noussut nuorten fantasiatrilogia päättyy hengenvaaralliseen seikkailuun.

Kanen sisarukset Carter ja Sadie tiesivät saavansa koulutusta taikavoimien käytössä saattaakseen muinaisen Egyptin jumalten järjestyksen jälleen maailmaan. Mutta heillä ei ollut aavistustakaan, että maailma suistuisi samalla täydelliseen sekasortoon.

Kaaoksen käärme Apep uhkaa tuhota koko maailman. Taikurit ovat kääntyneet toisiaan vastaan ja jumalat ovat katoamassa. Kanen sisarusten rinnalla taistelleista ystävistä toinen on kadottamassa elämänvoimansa ja toinen pitää vanhuudenhöperöä Ra-auringonjumalaa aisoissa.

Syöksyessään hengenvaarallisesta seikkailusta toiseen sisarukset yrittävät olla ajattelematta, että he ovat vain pari teini-ikäistä, joiden tehtävänä on estää maailmaa syöksymästä omaan tuhoonsa.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu tammikuu 5, 2013 (Otava)
Alkuperäinen nimi The Serpent's Shadow
Tietoja muokattu tammikuu 15, 2023

Kanen aikakirjat -kirjasarja

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Punainen pyramidi (Kanen aikakirjat #1) 7.88   262
Liekehtivä valtaistuin (Kanen aikakirjat #2) 8.10   196
Pedon varjo (Kanen aikakirjat #3) 8.12   155

Kirja-arviot & arvosanat

Marski
Arvosanat 28
Kirja-arviot 20
Viestit 56
lokakuu 29, 2015
5 / 10

Tää ei paljoa poikennut edellisistä osista. Taas ihan kiva kirja. Vähän tuntuu, että juoni on junnannut paikoillaan kaikkien kolmen kirjan ajan. Juoni on edelleen ennalta-arvattava eikä missään välissä aiheuttanut jännitystä. Kyllähän tämän trilogian luki, mutta ei ansaitse "kun olet lopettanut kirjan, aloita se alusta" paikkaa hyllyssä.

Soturiorava
Arvosanat 207
Kirja-arviot 63
Viestit 96
joulukuu 31, 2014
7 / 10

En ole varma pidinkö kirjasta vaiko enkö pitänyt. Tämä kirja on ollut minulla kesken jo vaikka kuinka kauan, koska en ole jaksanut lukea tätä, mutta nyt vähän aika sitten otin kirjan ja luin loppuun. Täytyy nyt sanoa, että mielestäni alku oli tylsä, mutta loppua kohden parani jopa niin paljon, että luin tätä todella innolla. Mielestäni Kanen aikakirjat eivät ole olleet yhtään niin hyviä kuin Percy Jacksonit, mutta kyllä nekin lukee. Mielestäni kirjasarjan parhaimmat olivat Punainen pyramidi ja tämän kirjan lopputaistelut ja sen jälkeinen elämä (mitä siitä vähän kerrottiin). Lopussa varsinkin oli iloista lukea miten henkilöiden elämä asettui niin normaalilleen kuin voi. On vaikea (niin kuin jo alussa sanoin) päättää suosittelisinko tätä vai en jotenka sanon näin, että alun perusteella en suosittelisi, (jotenka jos olisin luovuttanut (miten en kyllä oikein missään kirjoissa tee) kesken kirjan olisin antanut tälle huonomman arvosanan) mutta lopun perusteella suosittelisin. Meni vähän vaikeaksi. Ottakaa nyt mustakin selvää.

Kastehelmi
Arvosanat 194
Kirja-arviot 51
Viestit 0
lokakuu 15, 2013
10 / 10

Huikea päätösosa Kanen aikakirjat-sarjalle. Kuten aiemmatkin kirjat, tämäkin vangitsi lukijat ja suorastaan imi heidät osaksi juonta. Tuntui kuin olisi itse ollut kirjan tapahtumien taustajoukoissa.

Saru
Arvosanat 118
Kirja-arviot 11
Viestit 0
huhtikuu 9, 2013
6 / 10

Kirja on hyvä. Juoni vähän ennalta arvattava, mutta ihan ok. Carter alkoi vähän ärsyttämään, mutta se meni ohi loppua kohden. Riordanin Percy Jackson- seikkailut ovat mukavampaa luettavaa :)

Kirjaneito
Arvosanat 402
Kirja-arviot 87
Viestit 568
helmikuu 11, 2013
8 / 10

Täytyy kyllä nostaa Riordanille hattua tästä Kanen aikakirjat päättävästä osasta. Siinä missä sarjan ensimmäinen osa oli paikoitelle todella tylsä, ja toinenkin vähän niin ja näin, Pedon varjo pysyi mielenkiintoisena koko ajan. Pedon varjossa käydään viimeistä taistelua Apepia vastaan ja maailma uhkaa tuhoutua muutaman päivän kuluttua. Tämä ei jo ennestään Riordania lukenutta hetkauta, koska sama jippo on käytetty oikeastaan jokaisessa Percy Jacksonissa. Pikku hiljaa tämä "pelastakaa maailma kolmessa päivässä" meininki alkaakin jo ärsyttää. Huumori oli kuitenkin tuttuun tyyliin loistavaa. Useaan otteeseen huomasin naureskelevani itsekseni kaheleille juonen käänteille ja hahmojen tokaisuille. Carter ja Sadie ovat ehkä hieman ärsyttäviä tyyppejä, mutta heidän sisarussuhteensa on mielestäni kuvattu oikein aidolla ja humoristisella otteella. Romantiikkakaan ei kirjasta onneksi puutu. Loppufiilikset Pedon varjosta olivat hyvät, eikä muutama loppulausahdus sulje pois jatkon mahdollisuutta. Minun mielestäni sarja voisi kuitenkin päättyä tähän. Aivan Percy Jacksonien tasolla tämä ei ole, mutta Riordanista pitävälle suosittelen kyllä.

huhtikuu 18, 2022
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
huhtikuu 7, 2021
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
maaliskuu 21, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
heinäkuu 18, 2020
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
joulukuu 8, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle