Lohikäärmeen lunnaat (Everworld, #5)
Keskiarvo 2.90
2.90 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (68)
Kirjahyllytilastot

Lohikäärmeen lunnaat

K. A. Applegate
Julkaistu: 2002 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Discover the Destroyer
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: keijut, lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Marianna Leikomaa. Päällys: Karen Hudson ja Greg Spalenka. Nidottu.

Paikka jota ei pitäisi olla olemassa.
Mutta on silti.
Olentoja joita ei voi olla.
Mutta on silti.
Paikka jossa kaikki unet ja painajaiset ovat hyvin todellisia –
ja usein tappavia.
Tervetuloa maailmaan nimeltä…
EVERWORLD.

Davidin, Christopherin, Aprilin ja Jalilin seikkailut Everworldissä käynnistyvät aina nukahtamisten ja heräämisten kautta. Senna toimii portinvartijana todellisuuden ja painajaismaailman mielikuvituksellisten tapahtumien välillä.

Uhka on kuitenkin todellinen, kun Nidhögg-lohikäärme takavarikoi kumppanusten sydämet ja vaihtaa niiden tilalle verenpunaisina hehkuvat rubiinit. Heillä on kuusi päivää aikaa löytää keijujen varastama Daghdhan aarre ja palauttaa se tultasyöksevälle omistajalleen – tai rinnassa sykkivät lohikäärmeen lunnaat muuttuvat tappavan tulisiksi laavamöykyiksi.

Siis: hip hei, Keijumaahan matka vei! Lisähankaluuksia on luvassa, kun tarkkailijana toimiva Ka Anorin käskyläinen haluaa mukaansa jumaltensyöjän valtakuntaan kumppanusten arvokkaimman matkatavaran: Sennan.

muokattu 08.02.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen valtias (Varjometsästäjät, #2)Kätkijät virran vieminä (Kätkijät, #3)Kätkijät taivasalla (Kätkijät, #2)Smaragdiatlas (Kirja aikojen alusta, #1)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)

Kirja-arvioita (1)

Platypus avatar
Kirjoittanut
3.0
Sarja ei alkanut hyvin, mutta paranee luettavaksi viihteeksi myöhemmin. Lohikäärmeen lunnaat saa taas kertojakseen Davidin. Hänestä pidän vähiten siinä nelikossa, mutta kun tarina siirtyi takaisin hänen kerrottavakseen, häntä alkoi taas ymmärtää paremmin. Hänen sankariasenteensa on kuitenkin outoa. Tällä kertaa teksti oli helpommin luettavaa ja omasta mielestäni selkeämpää. Töksähtävät, yksisanaiset lauseet vähentyivät, tai ainakaan en niitä itse ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 29 vierailijaa
Sonja perätalo
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384