Sydäntorni
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Sydäntorni

Jennifer Egan
Julkaistu: huhtikuu 21, 2013 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Keep
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu, mainstream
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Heikki Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Jossakin päin kesytöntä Itä-Eurooppaa kohoaa ikiaikainen linna. Sen vanhin ja vahvin osa on liki tuhat vuotta valloittamattomana säilynyt sydäntorni, jossa linnan tuore omistaja Howard näkee sukupolvien ylvään jatkumon. Howardin serkku, restaurointipuuhiin kutsuttu raikulipoika Danny ei näe muuta kuin puuttuvan internetyhteyden. Ja sydäntorniin linnoittautuneen 98-vuotiaan paronitar von Ausblinkerin.

Mutta maaginen sydäntorni kätkee sisäänsä muutakin kuin varsijousella ja muurinmurtajalla varustautuneen, Howardin hotellihankkeeseen vähintäänkin nyreästi suhtautuvan paronittaren. Howard kutsuu sitä menneisyyden nosteeksi, Danny mätäneviksi rakenteiksi. Lapsuuden tragedian muovaamat serkukset hahmottavat paikkansa maailmassa kovin eri tavoin, kunnes osat pikkuhiljaa alkavat vaihtua. Mitä tapahtuu, kun menneisyys lakkaa kantamasta ja sydäntorni murtuu – sen tietää vain tarinaa vankilan kirjoitusterapiaryhmässä kirjoittava Ray. Mutta kuka tarinan henkilöistä on murhasta tuomittu Ray?

Aika suurella hämäyksellä läpimurtonsa tehneen Jennifer Eganin Sydäntorni on goottilaisen kauhukertomuksen kaapuun kääriytynyt dekkari, olemassaoloa elähdyttävästi luotaava taideteos – ja pahuksen viihdyttävä lukukokemus!

"Sydäntorni on paikka jossa Kafka, Calvino ja Poe kohtaavat" – Elle

"Kirjoittajana Jennifer Egan on sukupolvensa kärkikastia. – –. Goottilaisen kauhuromantiikan postmoderni päivitys on uskaliaan Eganin omaperäisin kirja." – Seattle Post-Intelligencer

muokattu 17.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Baskervillen koiraSuuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)Kootut kertomuksetMinun kansani, minun rakkaani (Keltainen kirjasto, #219)Siihen mihin tonttu astuu
Paikalla 59 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858