Sydäntorni

Jennifer Egan
kauhu > goottilainen kauhu, mainstream
Sydäntorni - Jennifer Egan7.54

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Heikki Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Jossakin päin kesytöntä Itä-Eurooppaa kohoaa ikiaikainen linna. Sen vanhin ja vahvin osa on liki tuhat vuotta valloittamattomana säilynyt sydäntorni, jossa linnan tuore omistaja Howard näkee sukupolvien ylvään jatkumon. Howardin serkku, restaurointipuuhiin kutsuttu raikulipoika Danny ei näe muuta kuin puuttuvan internetyhteyden. Ja sydäntorniin linnoittautuneen 98-vuotiaan paronitar von Ausblinkerin.

Mutta maaginen sydäntorni kätkee sisäänsä muutakin kuin varsijousella ja muurinmurtajalla varustautuneen, Howardin hotellihankkeeseen vähintäänkin nyreästi suhtautuvan paronittaren. Howard kutsuu sitä menneisyyden nosteeksi, Danny mätäneviksi rakenteiksi. Lapsuuden tragedian muovaamat serkukset hahmottavat paikkansa maailmassa kovin eri tavoin, kunnes osat pikkuhiljaa alkavat vaihtua. Mitä tapahtuu, kun menneisyys lakkaa kantamasta ja sydäntorni murtuu – sen tietää vain tarinaa vankilan kirjoitusterapiaryhmässä kirjoittava Ray. Mutta kuka tarinan henkilöistä on murhasta tuomittu Ray?

Aika suurella hämäyksellä läpimurtonsa tehneen Jennifer Eganin Sydäntorni on goottilaisen kauhukertomuksen kaapuun kääriytynyt dekkari, olemassaoloa elähdyttävästi luotaava taideteos – ja pahuksen viihdyttävä lukukokemus!

"Sydäntorni on paikka jossa Kafka, Calvino ja Poe kohtaavat" – Elle

"Kirjoittajana Jennifer Egan on sukupolvensa kärkikastia. – –. Goottilaisen kauhuromantiikan postmoderni päivitys on uskaliaan Eganin omaperäisin kirja." – Seattle Post-Intelligencer

Keskustelua: Jennifer Egan :: viestejä 1 kpl
Risingshadow arvostelu :: Ville-Markus Nevalainen
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: huhtikuu 21, 2013
Kustantaja: Tammi
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu, mainstream
Alkuperäinen nimi: The Keep
Arvosanalla: 7.54/10
Arvosanoja: 11
Muokattu: maaliskuu 19, 2021