Piraijakuiskaaja (Faunoidit, #2)
Keskiarvo 4.39
4.39 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (182)
Kirjahyllytilastot

Piraijakuiskaaja

Annukka Salama
Julkaistu: heinäkuu 5, 2013 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Nidottu.

"Rufus ja Unna. Ihan kuin joku King Kong ja Naomi Watts."

Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä kuin orava. Vauhdikas skeittarimimmi lautaili sarjan avausosassa suoraan lukijoiden sydämiin. Kakkososassa faunoidijengi tuulettaa Kalifornian auringossa, jossa Joonea kuumottavat soljuvat kitarasoundit ja paikallisen studion tarjoama levytysdiili. Jännitettä ilmaan tuovat myös aaltoja kesyttävä salaperäinen sisaruspari ja Unnan taustojen jäljitykseen liittyvät riskit: maailman viimeinen tulielementin edustaja ja planeetan ainoa faunoidinaaras ovat arka yhdistelmä, joka kiinnostaa muitakin kuin metsästäjiä. Parin rakkaustarina tuntuu olevan kirjoitettu tähtiin, mutta tekeekö se siitä ikuisen?

Piraijakuiskaajan kyydissä tunteet ovat kuumia, vaahtopäät korkeita ja metsästäjien moraali kylmäävän matala. Sekä sydän että surffilauta heittävät volttia Unnan ja faunoidijengin ihmeellisiä tapahtumia vilisevällä lomalla!

Kirja on jatkoa Annukka Salaman villille esikoisteokselle Käärmeenlumooja, joka sai hehkutusta raikkaasta ja elävästä kielestään, ihastutti kirjastoalan ammattilaisia ja keräsi kiitosta myös Helsingin Sanomien lukuvinkkilistauksessa.

Kirjatraileri Youtubessa.

muokattu 09.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hukan perimätVarjojen valtias (Varjometsästäjät, #2)Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1)Unienpunoja (Väki, #3)Muistojenlukija (Väki, #1)

Kirja-arvioita (28)

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Mai00 avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Cressida avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Ana95 avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
forgotten dreams avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Sara avatar
Kirjoittanut
5.0
Yleensä toinen kurja on kaikista huonoin, mutta ei tässä tapauksessa! Kirja oli älyttömän hyvä, ja saavutti melkein mahdottoman, oli Käärmeenlumoajaa parempi. Kirjan lopussa itkin koska kirja loppui, ja minusta tuntui niin pahalta Rufuksen puolesta. Yleensä en lue suomalaisia kirjoja, koska kerronta on suppeaa verrattuna ulkomaalaisiin. Tämä kirjasarja oli yllätys! Salamasta tuli heti yksiä lempikirjailijoistani, ja kirjoista lempikirjani. Kirjan mukana saa nauraa, ... (lisää)
Amethystus avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
tuu-t1kk1 avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Waola avatar
Kirjoittanut
4.5
Onnistunut toiseksi kirjaksi. On pitkä aika siitä kun olen lukenut tämän mutta mieleen on jäänyt! Yksi parhaista suomalaisista kirjoista mitä on!
Katjuska avatar
Kirjoittanut
4.0
Ensinnäkin antaisin tämän osan arvosanaksi 4-. Piraijakuiskaajasta ei puuttunut huumoria ja juoni kulki hyvin, kirjaa luki koko ajan,juoni tökkinyt tai pysähdellyt turhan jaarittelun vuoksi. Miinuksen annoin, koska mielestäni kirjassa alkoi kunnolla tapahtua vasta lopussa. Kirjaa oli todella miellyttävää, hauskaa ja kiinnostavaa lukemista, enemmän toimintaa olisi saanut olla, mutta silti ihastuin tähän kirjaan,sen hahmoihin ja mahtavaan ideaan,minkä vuoksi en unohda tätä kirjaa ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Täytyy myöntää, että hieman pelkäsin kirjan lukemista. Käärmeenlumoojan oltua, no, lumoava, pelkäsin tason laskua. Sain kuitenkin (jälleen kerran) huomata ennakkoluulot turhiksi. Huoh, oppisikohan sitä koskaan? Vaikkei Piraijakuiskaaja ollut mielestäni aivan yhtä hyvä kuin Käärmeenlumooja, kirja ei ollut pettymys, ei todellakaan. Faunoidi-jengin huumori puree yhtä lailla, tämä on varmasti sarja, jonka kanssa olen nauranut eniten. Uudet tuttavuudet Eden ja Nemo kiinnostivat ... (lisää)
layla avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Kyllä tätä porukkaa on ollut ikävä. En taas muista milloin olisin nauranut niin paljon kuin näiden hahmojen uskomattomille letkautuksille. Juuri älytön huumori tekee Salamasta yhden parhaista kirjailijoista. Tässä kirjassa päästiinkin sitten vähän enemmän tutustumaan faunoidien maailmaan mikä jäi ensimmäisessä kirjassa aika paljon sivuun. Enemmän toki olisin kaivannut päähenkilöiden ja metsästäjien välille säpinää, mutta kaikki räjäyttävä toiminta tapahtui ... (lisää)
Riley Charlotte avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
5.0

Päähenkilöporukan seikkailut jatkuvat trilogiaa toisessa, ihanassa kirjassa. Kun luin trilogiaa ensimmäistä kertaa, tässä kirjassa minua häiritsi kerronnan haarautuminen toiseenkin pariskuntaan Unnan ja Rufuksen lisäksi. Mutta seuraavilla lukukerroilla se oli oikeastaan kirjan vahvuus, koska lukijana saa lisää tietoa ja juoni ei ole niin yksiulotteinen. Aivan ihana kirja tämäkin!

Sohvi avatar
Kirjoittanut
4.5
Annukka Salama onnistui taas! Faunoidijengi jatkaa tarinaa ihanalla huumorilla ja toiminnantäyteisillä käänteillä. Uusina henkilöinä Nemo ja Eden sopivat tarinaan hyvin ja erityisesti Eden nousi yhdeksi minun lempihahmoiksi tässä kirjasarjassa. Ja sitä kautta mielenkiintoni myös Ronniin. Toivon, että tämä sisko-veli-kaksikko on myös sarjan viimeisessä osassa mukana. Pientä miinusta tulee muutamista omaan makuun turhista kohtauksista, mutta muuten oikein napakka kakkoskirja tälle sarjalle. Ja sitten kolmannen osan kimppuun, jes!
Poison Girl avatar
Kirjoittanut
4.5
Faunoidi-jengissä on vain jotain niin rakastettavaa. Alkuun ihmettelin kun näissä kahdessa ekassa kirjassa ollaan keskitytty ihan kaikkeen muuhun paitsi faunoideihin - tavalliseen arkeen ja rakkauskuherteluun - kunnes tätä kirjaa lukiessa tajusin, että niin on tarkoituskin. Asettelu on erilainen verrattuna muihin fantasiakirjoihin ja toimii hyvin. Faunoidit on loistava uuden fantasiakirjallisuuden uudistaja!
kesyrottafanitus avatar
Kirjoittanut
4.5
Käärmeenlumoojasta ei ollut mielestäni kovinkaan kummoinen, mutta Piraijakuiskaaja oli mielettömän hieno kirja! Salaman kirjoissa on vain se kökköpuoli, että yleensä alkaa tapahtua vasta vikoilla sivuilla. Onneksi saa kuitenkin nauttia huumorista! Edenistä pidin todella paljon ja jopa Ronnista aloin nyt pitää enemmän. Voipi olla, että Eden, Ronni ja Joone ovat lempparini! Kirjan juoni oli sujuva ja hauska. Luin tätä aina kun oli pienikin mahis! Suosittelen!
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
5.0
Argh! Rakastan tätä sarjaa! Yleensä ensimmäinen osa vetää minut mukaansa ja toinen osa on pettymys, enkä pääse siihen sisälle kunnolla. Tässä ei käynyt niin. Pääsin sisälle ensi lauseesta ja olin taas heidän mukanaan juoksemassa pakoon metsästäjiä. Eden ja Nemo olivat ihana lisäys kirjasarjaan. Heidän menoaan oli mukava seurata, sekä matka Amerikkaan toi kirjaan mielenkiintoa. Huumoria ei tästäkään teoksesta uupunut, mikä on ihanaa huomata! Oli mukavaa aina ... (lisää)
Frost avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Arwina avatar
Kirjoittanut
4.0
Siis King Kong ja Naomi Watts oikeesti. Joo siis IHAN HUIPPU kiitos tästä Annukka Salama=)
Janski_ avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Heidi Kristina avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja täynnä rönsyilevää huumoria, päättömiä lausahduksia, romanttisia hetkiä ja taistelukohtauksia. Annukka Salama on ehdottomasti yksi ihanimmista kohtaamistani kirjailijoista. Hänen tekstiinsä on helppoa sukeltaa, persoonalliset hahmot ovat kaikki omanlaisiaan ja ihastuttavia. Kuitenkaan Salama ei ole jättänyt pois elämän peruselementtiä; normaaleja hetkiä kaiken seikkailun keskellä, joka on mielestäni näiden kirjojen ehdoton peruselementti. Hahmojen oleminen ja ... (lisää)
kirja_friikki avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Nage avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Fade avatar
Kirjoittanut
5.0
Taidokas ja mielenkiintoinen jatko-osa joka ei jätä lukijaa kylmäksi. Juoni pysyy kasassa koko kirjan matkalta. Vaikka tapahtuu paljon, tarinaa pysyy hyvin kasassa eikä aukkoja synny. Eden ja Nemo toivat kirjaan mukavaa vaihtelua jo-tuttujen hahmojen keskelle. Kirja myös avasi hyvin hieman tuttujenkin hahmojen ajatuksia ja tekemisiä. Kokonaisuutena kirja oli uskomaton lukukokemus jonka voisi uusia vaikka kuinka monta kertaa. Tyhjän sivun kääntyessä näkyviin voi vain jäädä ... (lisää)
Zengfidi avatar
Kirjoittanut
5.0
Aivan huikea kirja!! Odotin tätä kirjaa siitä saakka kun luin Käärmeenlumoojan eikä pettänyt odotuksiani. Oli hienoa päästä "elämään" faunoidien elämää. Kirjan juoni oli sopivasti vaihteleva ja yllättävä. Nauroin monessa kohtaa faunoidin päättömille sutkautuksille ja tempauksille. Unnan menneisyys oli suuri hämmästys mutta hyvin rakennettu. Kirja loppui kesken!! Nyt vaan odotan jatkoa sillä loppu todellakin jäi vaivaamaan. :D Suomeksi sanottuna: Aivan huippu kirja!! Lisää tällaista!
Paikalla 58 vierailijaa
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656