Nokkosvallankumous
Keskiarvo 3.76
3.76 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (101)
Kirjahyllytilastot

Nokkosvallankumous

Siiri Enoranta
Julkaistu: huhtikuu 26, 2013 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Topelius-palkintoehdokas 2013, Kuvastaja-palkintoehdokas 2013.

Tummanpuhuvaa dystopiaa kapinasta ja nuoresta rakkaudesta

Äitinsä kuolinvuoteella Vayu saa tietää olevansa Granitoja, joiden suonissa virtaa kivijumalien veri. Hänen tulee etsiä portti parempaan huomiseen, portti jonka avain hän itsekin on.

Dharan, Marmor-suvun viimeinen, taistelee perinistien tukemaa mätää hallitusta vastaan ja lupaa Nokkosille voittoa ja vapautta.

Kun Vayun ja Dharanin polut yhtyvät, puhtaana virtaavat vedet ja hyväilevä aurinko eivät enää ole pelkkiä piinaavia muistoja menneisyydestä. Mutta onko vallankumous mahdollinen rikkinäisessä maailmassa?

Nokkosvallankumous on tummanpuhuva tulevaisuuteen sijoittuva kertomus kahden kivisuvun perinnöstä, kielletystä rakkaudesta ja orastavasta vallankumouksesta.

Arvosteluotteita:

”Maailmat ja henkilöhahmot on luotu huolellisesti (...) kieli on varmaa ja taitavaa. Kielikuvat ovat raikkaita, viisaita, kauniita ja omia, samoin koko tarinaa värittävä maailmankuva." – Kaisa Järvelä, Aamulehti

Nokkosvallankumous yhdistää omalaatuisella tavalla dystooppisen tieteiskirjallisuuden ja fantasian. – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat

Nokkosvallankumous on mielenkiintoinen kannanotto siihen paljon toisteltuun lauseeseen, että tulevaisuus on lastemme käsissä. Tässä se kirjaimellisesti on juuri niin. – Sirpa Ylönen, Warkauden Lehti 26.7.2013

muokattu 05.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojaan metsän siimekseenCaapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Elävien kasvien yö (Buster Bayliss, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Miehet jotka vihaavat naisia (Millennium, #1)

Kirja-arvioita (11)

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
satunnainen avatar
Kirjoittanut
3.5
Muistaakseni Annukka Salaman suositteli tätä jossain lehdessä ja niimpä sitten erään kerran kirjastossa käydessäni päätin tämän lainata. Kirja oli aluksi vähän vaikea selkoinen ja ihmeellinen, mutta mitä pidemmälle juoneen ja sen henkilöihin pääsi sisälle, sitä enemmän kirja alkoi kiinnostaa. Loppu tulikin luettua lähinnä hurmoksellisessa tilassa. Kaiken kaikkiaan hämmentävä ja ajatuksia herättävä lukukokemus. Sopii erittäin hyvin niille illoille, kun kaipaa jotain ... (lisää)
Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5
Nokkosvallakumous on paljon muutakin kuin genrensä tai osiensa summa. Se on toisaalta selvitymiskertomus, toisaalta kuvaus herkästä, paikoin rikkonaisestakin rakkaudesta kahden pojan välillä. Tarina on surullinen, paikoin lohduton, herättelevä, kaunis ja tuore. Enoranta esittelee niin tuttuja miljöitä kuin jotain aivan uuttakin. Nokkosvallankumous on melkein kuin vanha tuttu, josta löytyy jotain villiä ja pelottavan arvaamatonta. Enorannan dystopia on todellakin lupaustensa ... (lisää)
Moonlight avatar
Kirjoittanut
4.5

Herkkää kuvailua, unelmointia paremmasta maailmasta ja pinnan alla kihisevää kapinaa. Nokkosvallankumous lumosi ainutlaatuisena ja traagisen kauniina kertomuksena rohkeudesta ja pahasti pieleen menneestä maailmasta. Dharan ja Vayu olivat rakastettavia päähenkilöitä, joista tunsin varsinkin jälkimmäiseen samaistuvani eniten. Tunsin kuin olisin kulkenut koko matkan Vayun saappaissa, kun taas Dharan kävi ehkä välillä hermoille. Heidän rakkautensa syveni loppua kohden, vaikka ... (lisää)

Mirelle avatar
Kirjoittanut
4.5
Pidin kirjasta kovasti. Se oli aika säälimätön sanoissaan, mutta juuri se teki siitä niin koskettavan. Itse ainakin pysyin kärryillä kirjaa lukiessani. En ole tämän kaltaista kirjaa lukenut pitkään aikaan, suosittelen.
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
3.5
En tiedä mikä meni pieleen. En missään hetkessä saanut otettua kiinni juonesta, hahmoista, tapahtuma paikasta jne. Enkä ymmärrä miksi! Kirjan idea oli nerokas, teksti oli helposti luettavaa ja sujuvaa, hahmot olivat kiinnostavia ja kutakuinkin omaperäisiä. Ehkä kirjaa oli hiukan pitkitetty, mutta mikään ei ollut turhaa, ei hahmot, eikä tapahtumatkaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna kirja oli kaunis. Sitä ei ehkä lukiessa ymmärtänyt, mutta nyt tajuan, että siinä oli jotain ... (lisää)
Frost avatar
Kirjoittanut
4.5

Ensimmäistä kertaa Nokkosvallankumousta lukiessani rakastuin. Nyt neljä vuotta myöhemmin toisen lukukerran jälkeen muistin miksi. 

Kirja kietoo ympärilleen heti ensimmäisten sivujen jälkeen, eikä päästä otteestaan edes kirjan kannet sulkiessa. Enoranta kertoi rumasta maailmasta kauniisti ja loi niin todentuntuisia hahmoja, että rintaa puristaa. 

Jos mä olisin käärme, niin Nokkosvallankumous olisi huilu ja Enoranta olisi se käärmeenlumooja, joka mut pikkurillinsä ympärille kietoo. 

Lady_ avatar
Kirjoittanut
4.5
Tää kirja oli tosi hyvä! Välillä tosin olin vähän hukassa mutta ei se mitään! Mä en tykänny yhtään tosta Vayun siskopuolesta, se oli jotain niin ärsyttävää... Mutta yllätyin tän kirjan jälkeen, kun älysin vasta silloin, että kirja oli kotimainen. En yleensä pidä kotimaisista kirjoista, mutta on muutamaan hyväänkin törmännyt, mutta ei tosin näin hyvään. Kannattaa lukea!
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
Minusta kirja oli hyvä ja erilainen. Vayun peloikkuus välillä harmitti, mutat onnekis se ei lopussa enää ollut niin. Kokonaisuudessan sisi oikein mukavaa luetatvaa.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.0
Valitsin kirjan kannen ja nimen perusteella. Kirja oli ihan hyvä. En ole koskaan törmännyt vastaavaan kirjaan ja kirjan erikoisuuden takia se olikin ihan mielenkiintoista luettavaa.
Q_Black avatar
Kirjoittanut
2.5
Tämä oli taas niitä hetken mielijohteessa varattuja kirjoja, joista olen vähän lueskellut sieltä täältä. Tämä ehkä takakantensa perusteella sijoittui siihen ryhmään kirjoja, jotka eivät minua niin suuresti kiinnosta. Eniten tässä ehkä houkutti se, että se on kahden nuoren pojan rakkaustarina eikä sellaisia pahemmin ole tullut lueskeltua. Kirja sijoittuu karmaisevaan tulevaisuuteen, jota en edes pitäisi täysin mahdottomana tulevaisuutena todellisuudessakin. Ihmiset ovat ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 56 vierailijaa
HUHHII, Pisania
Uusin jäsen: Miikka
Jäseniä yhteensä: 9883