Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (66)
Kirjahyllytilastot

Linnake

Justin Cronin
Julkaistu: syyskuu 3, 2013 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Twelve
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 6 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Kimmo Paukku. Graafinen suunnittelu: Mika Tuominen. Kuvamateriaali: WSOY:n kuva-arkisto, Mika Tuominen. Sidottu, kansipaperi.

"Kirjallinen supertrilleri, jonka henkilöhahmot ja juoni vievät mennessään." – The New York Times Book Review

Vuosi nolla. Luhistuvan Amerikan raunioissa kourallinen henkiinjääneitä kohtaa toisensa. Yhdessä he pyrkivät kohti turvaa vastassaan ylivoimaiset viraalit, vampyyrinkaltaiset elävät kuolleet.

Vuosi 97 jv. Vihollinen on kehittynyt, ja sillä on uusi, entistäkin synkempi päämäärä – ei pelkästään ihmiskunnan tuhoaminen vaan jotain paljon kauheampaa. Voittaakseen taistelun ihmisten vastarintaliikkeen on murtauduttava Iowan jäisille lakeuksille rakennettuun linnakekaupunkiin ja tuhottava elävien kuolleiden kaksitoista kauhistuttavaa johtajaa. Apunaan ja salaisena aseenaan heillä on iätön Amy-tyttö sekä peloton ja väsymätön soturi Alicia – molemmat puoliksi viraaleja ja puoliksi ihmisiä. Pystyvätkö hekään auttamaan viimeisiä eloonjääneitä heidän tehtävässään?

*

Justin Croninin kolmiosaisen romaanisarjan tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen, Amerikan mantereelle. Maailmanloppu käynnistyy kun biologinen koe riistäytyy käsistä ja irti päässyt virus muuttaa valtaosan ihmisistä vampyyrin kaltaisiksi, verenhimoisiksi pedoiksi – viraaleiksi. Viraaleja johtaa kaksitoista entistä rikollista, jotka virus on muuttanut yliluonnollisen voimakkaiksi, hirviömäisiksi olennoiksi ja joilla on telepaattinen kontrolli alaisiinsa.

Eloonjääneet onnistuvat perustamaan siirtokuntia, turvapaikkoja, joista osa tuhotaan ja osa selviytyy. Ihmiskunnan rippeet taistelevat viraaleja vastaan johtajanaan ja viimeisenä toivonaan mystinen Amy-tyttö.

Vasta myöhemmin ihmisille alkaa valjeta, että ainoa keino selviytyä on tuhota viraalien kaksitoista johtajaa.

Taistelu ihmiskunnan tulevaisuudesta kulminoituu Iowan karuissa maisemissa, Kotimaaksi kutsutussa linnakekaupungissa, jossa Guilder-niminen hirmuvaltias valmistelee viraalijohtajille lopullista turvapaikkaa.

Sarjan avausosa Ensimmäinen siirtokunta (2010) sai ihastuneen vastaanoton niin kriitikoilta kuin suureltakin yleisöltä, ja supersuosion saavuttaneen seikkailun jatko-osaa on odotettu malttamattomana.

muokattu 23.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peloista pahinEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)22.11.63Richard Bachman -kirjat 1: Raivo & Pitkä marssiArthur Gordon Pymin selonteko

Kirja-arvioita (5)

LongWalk avatar
Kirjoittanut
4.0
Myöskin omasta mielestäni kirja oli hieman vaikeaselkoisesti kirjoitettu. Luettuani huomasin että kirjan lopussa, ennen kiitoksia, on luetteloita joissa tiivistetysti esiteltiin kirjassa esiintyviä hahmoja, esim. "Amy Harper Bellafonte. Tyttö tyhjyydestä". Niistä olisi kaiketi voinut olla jotain apua mutta eivät pelasta osittain varsin haastavaksi muuttuvaa lukemista kun saman luvun (vai alakappaleen) sisällä saatetaan useasti vaihtaa kertojaa ja kerrottavia henkilöitä, ehkä jopa siirrytään ajassa. Ei yllä ensimmäisen osan tasolle. arvosana 3,5-4 väliltä.
Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Alussa on lyhyt katsaus Ensimmäisen siirtokunnan vaiheista. Varsinaisesti tarina alkaa vuosi Nollasta eli ajasta kun viraalit pääsivät valloilleen. Tätä jaksoa kesti noin kolmanneksen kirjasta ja ensimmäisen osan tapahtumien ei tarvitse olla mitenkään muistissa. Seuraavana on lyhyt jakso Texasissa sijaitsevan maanviljely yhdyskunnan tapahtumista 79 vuotta myöhemmin. Sitten päästään jatkamaan Ensimmäisen siirtokunnan jälkeisiä tapahtumia vuoteen 97, eli noin 5 ... (lisää)
Feeniksi avatar
Kirjoittanut
2.5
Liian scifi makuuni. Vaikea juonen kulku.
Nekrataal avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja ei ihan yllä ensimmäisen osan tasolle, mutta lähelle kyllä. Pidän siitä kuinka kirjassa kerrotaan jokaisen, juonen kannalta vähänkin merkittävän hahmon tarina erittäinen tarkasti, ja siitä kuinka ne sitten liittyvät juoneen ja toisten hahmojen tarinoihin.
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: Miikka
Jäseniä yhteensä: 9883