Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia #2) - Justin Cronin7.78

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Kimmo Paukku. Graafinen suunnittelu: Mika Tuominen. Kuvamateriaali: WSOY:n kuva-arkisto, Mika Tuominen. Sidottu, kansipaperi.

"Kirjallinen supertrilleri, jonka henkilöhahmot ja juoni vievät mennessään." – The New York Times Book Review

Vuosi nolla. Luhistuvan Amerikan raunioissa kourallinen henkiinjääneitä kohtaa toisensa. Yhdessä he pyrkivät kohti turvaa vastassaan ylivoimaiset viraalit, vampyyrinkaltaiset elävät kuolleet.

Vuosi 97 jv. Vihollinen on kehittynyt, ja sillä on uusi, entistäkin synkempi päämäärä – ei pelkästään ihmiskunnan tuhoaminen vaan jotain paljon kauheampaa. Voittaakseen taistelun ihmisten vastarintaliikkeen on murtauduttava Iowan jäisille lakeuksille rakennettuun linnakekaupunkiin ja tuhottava elävien kuolleiden kaksitoista kauhistuttavaa johtajaa. Apunaan ja salaisena aseenaan heillä on iätön Amy-tyttö sekä peloton ja väsymätön soturi Alicia – molemmat puoliksi viraaleja ja puoliksi ihmisiä. Pystyvätkö hekään auttamaan viimeisiä eloonjääneitä heidän tehtävässään?

*

Justin Croninin kolmiosaisen romaanisarjan tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen, Amerikan mantereelle. Maailmanloppu käynnistyy kun biologinen koe riistäytyy käsistä ja irti päässyt virus muuttaa valtaosan ihmisistä vampyyrin kaltaisiksi, verenhimoisiksi pedoiksi – viraaleiksi. Viraaleja johtaa kaksitoista entistä rikollista, jotka virus on muuttanut yliluonnollisen voimakkaiksi, hirviömäisiksi olennoiksi ja joilla on telepaattinen kontrolli alaisiinsa.

Eloonjääneet onnistuvat perustamaan siirtokuntia, turvapaikkoja, joista osa tuhotaan ja osa selviytyy. Ihmiskunnan rippeet taistelevat viraaleja vastaan johtajanaan ja viimeisenä toivonaan mystinen Amy-tyttö.

Vasta myöhemmin ihmisille alkaa valjeta, että ainoa keino selviytyä on tuhota viraalien kaksitoista johtajaa.

Taistelu ihmiskunnan tulevaisuudesta kulminoituu Iowan karuissa maisemissa, Kotimaaksi kutsutussa linnakekaupungissa, jossa Guilder-niminen hirmuvaltias valmistelee viraalijohtajille lopullista turvapaikkaa.

Sarjan avausosa Ensimmäinen siirtokunta (2010) sai ihastuneen vastaanoton niin kriitikoilta kuin suureltakin yleisöltä, ja supersuosion saavuttaneen seikkailun jatko-osaa on odotettu malttamattomana.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 3, 2013
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: vampyyrit
Alkuperäinen nimi: The Twelve
Arvosanalla: 7.78/10
Arvosanoja: 66
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Ensimmäinen siirtokunta -trilogia -kirjasarja

Sarjalla ei ole suomenkielistä nimeä.

Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia #1)8.18
Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia #2)7.78
Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia #3)7.46

Kirja-arvioita

8/10 |
tammikuu 09, 2014
Myöskin omasta mielestäni kirja oli hieman vaikeaselkoisesti kirjoitettu. Luettuani huomasin että kirjan lopussa, ennen kiitoksia, on luetteloita joissa tiivistetysti esiteltiin kirjassa esiintyviä hahmoja, esim. "Amy Harper Bellafonte. ...
8/10 |
tammikuu 04, 2014
Alussa on lyhyt katsaus Ensimmäisen siirtokunnan vaiheista. Varsinaisesti tarina alkaa vuosi Nollasta eli ajasta kun viraalit pääsivät valloilleen. Tätä jaksoa kesti noin kolmanneksen kirjasta ja ensimmäisen osan tapahtumien ei tarvitse olla ...
5/10 |
marraskuu 06, 2013
Liian scifi makuuni. Vaikea juonen kulku.
8/10 |
syyskuu 26, 2013
Kirja ei ihan yllä ensimmäisen osan tasolle, mutta lähelle kyllä. Pidän siitä kuinka kirjassa kerrotaan jokaisen, juonen kannalta vähänkin merkittävän hahmon tarina erittäinen tarkasti, ja siitä kuinka ne sitten liittyvät juoneen ja toisten hahmojen tarinoihin.
8/10 |
syyskuu 17, 2013
Sisältää juonipaljastuksia