Matka alkaa

@ Erin Hunter
Matka alkaa (Etsijät #1) - Erin Hunter 7.04   63

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Mika Renvall. Sidottu.

Kolme karhua – jääkarhu Kallik, mustakarhu Lusa ja harmaakarhu Toklo – joutuvat pentuina eroon perheistään, ja heidän on selviydyttävä yksin karussa erämaassa. He päätyvät yhteen ja lähtevät huimaan seikkailuun etsimään uutta tulevaisuutta oppaanaan Ujurak, harmaakarhun pentu, joka ei ole aivan tavallinen karhu…

Etsijät (Seekers) on Soturikissat-kirjoistaan tunnetun ERIN HUNTERIN toinen eläinfantasiasarja. Se vie lukijan villiin pohjoiseen luontoon ja ilmaston lämmetessä muuttuvaan ympäristöön. Matka alkaa on sarjan ensimmäinen osa.

Etsijöiden maailmaan voi tutustua www.seekerbears.com-sivuilla.Keskustelu: Erin Hunter (13 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 13, 2013 (Jalava)
Alkuperäinen nimi The Quest Begins
Tietoja muokattu joulukuu 13, 2014

Etsijät

Sarja sisältää 6 pääteosta ja yhteensä teoksia 6 kpl.

Etsijät on Soturikissat-kirjoistaan tunnetun Erin Hunterin toinen eläinfantasiasarja. Se vie lukijan villiin pohjoiseen luontoon ja ilmaston lämmetessä muuttuvaan ympäristöön.

Matka alkaa (Etsijät #1) 7.04   63
Iso Karhujärvi (Etsijät #2) 7.50   42
Savuvuori (Etsijät #3) 7.32   31
Viimeinen erämaa (Etsijät #4) 8.16   20
Taivaan tuli (Etsijät #5) 8.28   14
Tähtien henget (Etsijät #6) 9.26   12

Kirja-arviot & arvosanat

Sopu
Arvosanat 18
Kirja-arviot 14
Viestit 0
tammikuu 25, 2018
9 / 10

"Kaikki alkaa normaalin karhun elämästä..."

 

Pidin tästä kirjasta, sillä alkuun pystyi eläytymään hyvin. Oli mukavaa olla jääkarhun pentu, josta emo huolehtii. Kallik oli mielestäni alussa paljon luontevampi, kuin liityttyään joukkoon. Tunnelmat vaihtuivat kuiten äkkiä draamaan ja karhunpennut joutuivat selviytymään yksin, ilman emojaan. Toklon pentunäkökulma ei tehnyt minuun suurta vaikutusta, mutta pidin myös Lusan karhulinnapäivistä. Alkua kesti mukavan matkaa. (Juonipaljastukset alkavat tästä-->) Oli hyvä, ettei muutos tullut äkkiseltään. "Matka alkaa"- sopii niille, jotka pitävät eläimistä, ja haluaisivat kokea, millaista karhun elämä on, mutta hyväksyisivät myös fantasiakirjoihin kuuluvan pienen epärealistisuuden ja muotoaan muuttavan karhun. Tämän kirjan luettuaan, on aivan pakko päästä lukemaan muutkin osat. Rakastan sarjaa, sillä se luo minulle uuden maailman.

lolde
Arvosanat 184
Kirja-arviot 112
Viestit 7
marraskuu 24, 2016
7 / 10

Kirjassa seurataan kolmen täysin erilaisista ympäristöistä tulevien karhunpentujen matkaa, joilla jokaisella on kuitenkin samankaltaiset uskomukset. Matka alkaa on hyvin samantapainen Hunterin aiempien kirjojen kanssa, mutta Ujurakin erilaisuus yllätti minut täysin, en olisi uskonut törmääväni tällaiseen Hunterin kirjoja lukiessani. Kirjassa käsitellään aika voimakkaita tunteita, menetyksen tuskasta hylätyksi tulemisen tunteeseen. Juoni on ihan mielenkiintoinen, vaikkakin se tuntui välillä saman toistamiselta ja sen takia menetti osan hohdostaan.

Soturikissat-fani03
Arvosanat 23
Kirja-arviot 23
Viestit 0
maaliskuu 22, 2015
7 / 10

Aika hyvä, toisaalta olen täysin addiktoitunut soturikissoihi eikä tämä(kään) ole sen valossa mielestäni tarpeeksi kiinnostava että lukisin jatko-osat

Verhottu
Arvosanat 71
Kirja-arviot 64
Viestit 2
joulukuu 7, 2014
6 / 10

Minusta huono kirja tylsistyin. Joku voi tykätä.

Matti Karjalainen
Arvosanat 469
Kirja-arviot 145
Viestit 4
joulukuu 19, 2013
7 / 10

Erin Hunterin nimellä kirjoittavan kollektiivin "Matka alkaa" (Jalava, 2013) on kertomus kolmesta karhunpojasta (mustakarhusta, jääkarhusta ja harmaakarhusta), jotka lähtevät kukin suurelle vaellukselle ja kokevat sen aikana erilaisia vaaroja. Surulta ja suoranaiselta tragedialtakaan ei vältytä, ja erityisesti perheen menettämisen tai hajoamisen teema on voimakkaasti esillä. Sarjan edetessä karhujen polut tulevat todennäköisesti kohtaamaan, ja nytkin ne ehtivät jo pienimuotoisesti risteytyä. En ole koskaan oikein ymmärtänyt, mikä tekee "Ruohometsän kansan" kaltaisista eläinromaaneista fantasiaa, ja aluksi näytti siltä ettei näiden karhujen elämöinti myöskään olisi genrekirjallisuutta. Loppupuolella mukaan astui kuitenkin melkoisen yllättävä elementti, joka omalta osaltaan keikautti vaa'an vahvasti genrekirjallisuuden puolelle. Suositella tätä voisi kai eläimistä pitäville alakoululaisille nelosesta ylöspäin.

Meadow
Arvosanat 128
Kirja-arviot 5
Viestit 0
marraskuu 27, 2013
6 / 10

Milestäni Etsijät-sarjan esimmäinen osa Matka alkaa on onnistunut kirja, joka kertoo elämää eläinten näkökulmasta sekä muistuttaa meitä ihmisiä miten meidän teot vaikuttavat esim. pieneen karhunpoikaseen. Itse olen ensin tutustunut Erin Hunterin kirjoihin Soturkissat - sarjalla ja mielestäni se on todella hyvä! Odotukset olivat siis korkealla luettessani Matka alkaa kirjaa, mutta olin hieman pettynyt. Luen kuitenkin varmaan toisenkin osan. Matka alkaa on hyvä kirja, suosittelen!

Saralili
Arvosanat 32
Kirja-arviot 3
Viestit 0
elokuu 22, 2013
8 / 10

Etsijät Matka alkaa on mahtava kirja, oottelen innolla tokaa osaa. :) Mielestäni Soturikissat on silti parempi sarja kuin tämä, vaikka Etsijät vaikuttaakin tosi kivalta.

Lilli Pii
Arvosanat 49
Kirja-arviot 38
Viestit 0
marraskuu 29, 2014
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Ruusy
Arvosanat 125
Kirja-arviot 66
Viestit 5
heinäkuu 26, 2014
6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
AAKKI the BIBLIOFIILI
Arvosanat 14
Kirja-arviot 2
Viestit 0
heinäkuu 30, 2013
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia