Matka alkaa (Etsijät, #1)
Keskiarvo 3.52
3.52 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (60)
Kirjahyllytilastot

Matka alkaa

Erin Hunter
Julkaistu: helmikuu 13, 2013 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Quest Begins
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 12 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Mika Renvall. Sidottu.

Kolme karhua – jääkarhu Kallik, mustakarhu Lusa ja harmaakarhu Toklo – joutuvat pentuina eroon perheistään, ja heidän on selviydyttävä yksin karussa erämaassa. He päätyvät yhteen ja lähtevät huimaan seikkailuun etsimään uutta tulevaisuutta oppaanaan Ujurak, harmaakarhun pentu, joka ei ole aivan tavallinen karhu…

Etsijät (Seekers) on Soturikissat-kirjoistaan tunnetun ERIN HUNTERIN toinen eläinfantasiasarja. Se vie lukijan villiin pohjoiseen luontoon ja ilmaston lämmetessä muuttuvaan ympäristöön. Matka alkaa on sarjan ensimmäinen osa.

Etsijöiden maailmaan voi tutustua www.seekerbears.com-sivuilla.

muokattu 13.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pitkät varjot (Soturikissat: Kolmikon mahti, #5)Savuvuori (Etsijät, #3)Iltahämärä (Soturikissat: Uusi profetia, #5)Kertomattomia tarinoita (Soturikissat-novellit, #1)Taivasklaanin kohtalo (Soturikissat-erikoisseikkailut, #2)

Kirja-arvioita (10)

Saralili avatar
Kirjoittanut
4.0
Etsijät Matka alkaa on mahtava kirja, oottelen innolla tokaa osaa. :) Mielestäni Soturikissat on silti parempi sarja kuin tämä, vaikka Etsijät vaikuttaakin tosi kivalta.
Sopu avatar
Kirjoittanut
4.5

"Kaikki alkaa normaalin karhun elämästä..."

 

Pidin tästä kirjasta, sillä alkuun pystyi eläytymään hyvin. Oli mukavaa olla jääkarhun pentu, josta emo huolehtii. Kallik oli mielestäni alussa paljon luontevampi, kuin liityttyään joukkoon. Tunnelmat vaihtuivat kuiten äkkiä draamaan ja karhunpennut joutuivat selviytymään yksin, ilman emojaan. Toklon ... (lisää)

lolde avatar
Kirjoittanut
3.5

Kirjassa seurataan kolmen täysin erilaisista ympäristöistä tulevien karhunpentujen matkaa, joilla jokaisella on kuitenkin samankaltaiset uskomukset. Matka alkaa on hyvin samantapainen Hunterin aiempien kirjojen kanssa, mutta Ujurakin erilaisuus yllätti minut täysin, en olisi uskonut törmääväni tällaiseen Hunterin kirjoja lukiessani. Kirjassa käsitellään aika voimakkaita tunteita, menetyksen tuskasta hylätyksi tulemisen tunteeseen. Juoni on ihan mielenkiintoinen, vaikkakin se tuntui välillä saman toistamiselta ja sen takia menetti osan hohdostaan.

Soturikissat-fani03 avatar
Kirjoittanut
3.5
Aika hyvä, toisaalta olen täysin addiktoitunut soturikissoihi eikä tämä(kään) ole sen valossa mielestäni tarpeeksi kiinnostava että lukisin jatko-osat
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
3.0
Minusta huono kirja tylsistyin. Joku voi tykätä.
Lilli Pii avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Ruusy avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.5
Erin Hunterin nimellä kirjoittavan kollektiivin "Matka alkaa" (Jalava, 2013) on kertomus kolmesta karhunpojasta (mustakarhusta, jääkarhusta ja harmaakarhusta), jotka lähtevät kukin suurelle vaellukselle ja kokevat sen aikana erilaisia vaaroja. Surulta ja suoranaiselta tragedialtakaan ei vältytä, ja erityisesti perheen menettämisen tai hajoamisen teema on voimakkaasti esillä. Sarjan edetessä karhujen polut tulevat todennäköisesti kohtaamaan, ja nytkin ne ehtivät jo pienimuotoisesti ... (lisää)
Meadow avatar
Kirjoittanut
3.0
Milestäni Etsijät-sarjan esimmäinen osa Matka alkaa on onnistunut kirja, joka kertoo elämää eläinten näkökulmasta sekä muistuttaa meitä ihmisiä miten meidän teot vaikuttavat esim. pieneen karhunpoikaseen. Itse olen ensin tutustunut Erin Hunterin kirjoihin Soturkissat - sarjalla ja mielestäni se on todella hyvä! Odotukset olivat siis korkealla luettessani Matka alkaa kirjaa, mutta olin hieman pettynyt. Luen kuitenkin varmaan toisenkin osan. Matka alkaa on hyvä kirja, suosittelen!
AAKKI the BIBLIOFIILI avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 20 vierailijaa
Uusin jäsen: jenni
Jäseniä yhteensä: 9747