Painovoiman sateenkaari
Keskiarvo 2.88
2.88 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Painovoiman sateenkaari

Thomas Pynchon
Julkaistu: syyskuu 24, 2014 (Teos)
Alkuperäinen nimi: Gravity's Rainbow
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1973. Suomentanut Juhani Lindholm. Kansi ja graafinen suunnittelu: Jenni Saari. Jälkisanat: Tiina Käkelä-Puumala. Sidottu, kansipaperi.

National Book Award 1974, William Dean Howells -mitali 1975. Nebula-palkintoehdokas 1973. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50 -listalle 2000. Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2015, Mikael Agricola -palkintoehdokas 2015.

Salaperäisen Thomas Pynchonin magnum opus, kolossaalinen Painovoiman sateenkaari uhmaa määrittelyjä. Kirjan tapahtumat sijoittuvat pääosin toisen maailmansodan loppuun ja kiertyvät salaperäisten V-2-pommien ympärille. Tapahtumapaikkoina ovat Lontoo ja muukin Eurooppa. Mutta mitä kaikkea muutakin Painovoiman sateenkaari on – mitä se ei olisi!

Uskomaton, lähes ensyklopedistinen tapahtumien, teemojen, henkilöhahmojen ja kertojanäänien kirjo, joka yllättää, hämmästyttää, hämmentää, hetki toisensa jälkeen. Turhaan ei Painovoiman sateenkaarta, Pynchonin pääteosta, verrata esimerkiksi James Joycen Odysseukseen ja Finnegan’s Wakeen.

Se valitaan säännöllisesti kaikkien aikojen parhaiden englanninkielisten romaanien joukkoon ja monet pitävät sitä postmodernin romaanin suurimpana saavutuksena. Sitä ei voi selittää – se on pyörre johon on sukellettava.

Painovoiman sateenkaari on kuluvan vuoden ehdoton käännöstapaus.

”Kompleksinen romaaniklassikko venyttää kirjallisen ilmaisun rajoja ja tarjoaa hengästyttävän lukukokemuksen, jossa fakta ja fiktio käyvät pään räjäyttävää paritanssia.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 18.04.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Karkkari (Aavetaajuus-kirjat, #4)Susanin vaikutusOuto hohto IIKuparihärkä (Rikkaiden unelmat, #2)Terveiset Kutturasta
Paikalla 3 jäsentä ja 49 vierailijaa
haplotus, Salka, Wanda
Uusin jäsen: Sari Kalliokangas
Jäseniä yhteensä: 9373