Tuulen avain
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (47)
Kirjahyllytilastot

Tuulen avain

Stephen King
Julkaistu: elokuu 26, 2013 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Wind Through the Keyhole
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, kauhu
Avainsanat: ihmissudet, tieteisfantasia, western
Osallistu keskusteluun (viestejä 223 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kannen kuva: Rhett Podersoo. Sidottu, kansipaperi.

Musta torni -sarjan uudessa osassa Roland Deschain johtaa ka-tetiaan – Eddietä, Susannahia, Jakea ja Oi-mäyriäistä – pelastamaan Mustaa tornia. Joukkio kuitenkin kohtaa kesken matkaansa myrskyn ja joutuu keskeyttämään kulkunsa. Ka-tetin pitäessä suojaa vihurilta Roland kertoo heille kaksi kummallista tarinaa.

Kun Roland oli vasta nuorukainen, hänen isänsä lähetti hänet tutkimaan lähistöllä sattuneita surmatöitä. Roland löytää verijälkiä, jotka osoittavat tappojen olevan verenhimoisen haljasmiehen, muotoaan muuttavan ihmispedon, tekosia. Haljasmiehen hyökkäyksestä on selvinnyt vain nuori Bill Streeter. Roland yrittää rauhoitella poikaa kertomalla tälle tarinan, jota hänen äitinsä oli aikoinaan kertonut iltasaduksi. Satu on nimeltään Tuulen avain. ”Ihminen ei ole koskaan liian vanha kuulemaan satuja. Mies tahi poika, tyttö tahi nainen, ei ole koskaan liian vanha. Me elämme niitä varten”, Roland sanoo Billille.

Revolverimies Rolandin matka kohti salaperäistä Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, jonka Tuulen avain itsenäisenä osana täydentää. Tapahtumat sijoittuvat osien 4 ja 5 väliin.

"Stephen Kingin Tuulen avain aukoo häikäiseviä ovia." – USA Today

muokattu 06.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Monster High: Salatut elävät (Monster High, #2)Alkemisti ja muita kertomuksiaTarpeellista tavaraa

Kirja-arvioita (4)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Thialfi avatar
Kirjoittanut
3.5
Revolverimies Roland vaeltaa rappeutuvassa maailmassa, joka muistuttaa Yhdysvaltain vanhaa rajaseutua. Eräänä myrskyisenä yönä Roland kertoo matkakumppaneilleen kahta tarinaa. Ensimmäisessä kertomuksessa revolverimies muistelee nuoruuden tehtäväänsä, jossa hän jäljittää kaivosyhdyskuntaa terrorisoivaa muodonmuuttajapetoa. Toinen, pitempi kertomus on realistisesti kerrottu satu urheasta pojasta, velhosta, pahasta isäpuolesta sekä oudosta metsästä. Tuulen avain on ... (lisää)
Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
3.5

Koko sarjan seitsemine osineen oltua jo vuosia kirjoitettuna ja julkaistuna, King päätti kynäillä siihen vielä yhden lisänäytöksen. Tämä on teemaltaan hyvin pitkälti sarjan tapahtumien suhteen kronologisesti edellisosan (IV) kaltainen. Kyseessä on täysin erillinen, sarjan pääjuonesta riippumaton väliosa menneisyydestä, takaumaa Rolandin nuoruudesta, kuten Velhokin on. Mikä tästä tekee erilaisen kyseiseen opukseen verrattuna, on ensinnäkin kirjan paksuus, se on vain n. ... (lisää)

Nokka10 avatar
Kirjoittanut
3.0
ihan hyvä kirja. Tuulen avain tarina kerrottiin hyvin, mutta voudista olisin halunnut tietää enemmän. Jotenkin tuntui erilaiselta lukea kuin muut musta torni sarjan kirjat
Paikalla 3 jäsentä ja 54 vierailijaa
sinidean, Sami Säisä, Fievre
Uusin jäsen: Sami Säisä
Jäseniä yhteensä: 9751