Delfiinin saari

Michelle Paver
fantasia > historiallinen fantasia, nuoret, seikkailu
Delfiinin saari (Pronssisoturit #1) - Michelle Paver7.40

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Marja Helanen. Sidottu, kansipaperi.

Huikea sarjan avaus! Pronssikauden ihmisen usko, tieto ja kulttuuri sekä Välimeren alueen raaka ja lempeä luonto tulevat tiivistunnelmaisessa seikkailussa iholle saakka. Tätä kirjaa ei aloitettuaan voi laskea käsistään.

Köyhän pojan maailma murenee yhdessä päivässä. Hän menettää uskollisen koiransa, kadottaa sisarensa ja joutuu pakenemaan henkensä edestä mustien sotureiden joukkoa. Syrjäisellä saarella hän saa yllättäviksi liittolaisikseen toiset yksinäiset: laumastaan eroon joutuneen delfiinin ja pakkoavioliittoa paenneen tytön. Mutta miten niin vähävoimainen kolmikko voisi säilyä hengissä karun saariluonnon armoilla? Keitä salaperäiset mustat soturit oikein ovat ja mitä he haluavat? Entä millaisen salaisuuden kätkee arvokas pronssinen tikari, jonka poika sai kuolevalta mieheltä?

Miten hirvittävää oli olla ihminen ja joutua elämään siinä kammottavassa,loimottavassa kuumuudessa! Maissa eivät aaltoilleet viileät, vihreät rakkolevämetsät. Siellä ei ollut syviä, pimeitä metsästystienoita. Delfiinin teki mieli temmata poikaa kylkievästä, sukeltaa hänen kanssaan hohtelevan sinisyyden läpi ja näyttää pojalle, millaista oli olla delfiini, yhtä meren kanssa.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 6, 2013
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Gods and Warriors
Arvosanalla: 7.40/10
Arvosanoja: 50
Muokattu: kesäkuu 07, 2017

Pronssisoturit -kirjasarja

Viisiosainen sarja, jonka suomentaminen jätettiin kesken.

Delfiinin saari (Pronssisoturit #1)7.40
Liekehtivä leijona (Pronssisoturit #2)7.68
Haukansilmä (Pronssisoturit #3)8.00

Kirja-arvioita

6/10 |
heinäkuu 25, 2014
Tämä oli kirjana ihan kelvollinen, eli ei mitenkään erinomaisen hyvä, muttei kovin huonokaan. Kirjailijan aiemman historiallisen kirjasarjan, Muinaisen pimeyden (Chronicles of Ancient Darkness), luettuani minusta kuitenkin tuntuu, että Paver on ...
10/10 |
marraskuu 25, 2013
Sisältää juonipaljastuksia