Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)
Keskiarvo 3.84
3.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (70)
Kirjahyllytilastot

Salamurhaajan oppipoika

Eoin Colfer
Julkaistu: elokuu 6, 2013 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Reluctant Assassin
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: 1800-luku, aikamatkustus
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

Hulvaton aikamatkaseikkailu tempaisee viktoriaanisen ajan Englannista nykypäivään.

Lontoon Bloomsbury, 1898. Apupoika Rileyn pitäisi tuikata mies hengiltä palkkamurhaaja-isäntänsä puolesta. Suureksi hämmästyksekseen poika sinkoutuukin aikamatkalle tulevaisuuteen.

Vuosisata myöhemmin 17-vuotias FBI:n agenttikokelas Chevron Savano vahtii kellariin varastoitua metallisäiliötä. Tytön kauhuksi säiliö alkaa sykkiä, puoli Lontoota pimenee ja menneisyydestä putkahtanut apupoika Riley ilmoittaa tarvitsevansa apua.

Samaan aikaan palkkatappaja Garrick pääsee menneisyydestä kaksikon kintereille...

Irlantilainen Eoin Colfer (s. 1965) nousi kansainväliseen maineeseen Artemis Fowl -fantasiasarjansa myötä. W.A.R.P. on Colferin uusi, vauhdikas sarja, jossa yhdistyvät taikuus, aikamatkailu ja vetävä trillerijuoni.

”KOKO IKÄNI OLEN ETSINYT OIKEAA TAIKUUTTA...”

muokattu 29.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sielunsyöjä (Muinainen pimeys, #3)Loukkupoika (Loukkupoika, #1)Pitkätähden kosto (Soturikissat-erikoisseikkailut, #6)Langennut enkeli (Langennut enkeli, #1)Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl, #5)

Kirja-arvioita (7)

Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
3.5
Vaikka Salamurhaajan oppipoika olikin hyvä kirja, silti on sanottava, että ensimmäinen mieleen noussut ajatukseni tätä lukiessa oli: "Tämä ei ole Artemis Fowl." En siis toistaiseksi allekirjoita etukannen väitettä, "Colferin jättimenestyssarja Artemis Fowlin haastaja." Kuten sanottua, Salamurhaajan oppipoika oli hyvä, muttei nyt ihan niin hyvä. (Tosin tässä täytyy ottaa huomioon varsin vahvat tunnesiteeni Artyjä kohtaan. <3) Colferin huumori rehottaa ihanasti tässäkin kirjassa. Etenkin loppupuolella naureskelin useaan otteeseen hahmojen mahtaville tokaisuille ja colfermaisille toteamuksille (Colferin kirjoja lukeneet varmasti tietävät, mistä puhun.) Myös hahmokaarti on onnistunut. Erityisesti Riley sulatti sydämeni, hänessä on jotain äärettömän suloista, älykästä ja viatonta. Juoni on Artemis Fowlien tapaan vauhdikas, matkasta ei puutu yllättäviä tilanteita, tai nerokkaita suunnitelmia. (Tosin nyt on kyllä sanottava, että yhteen colfermaiseen kikkaan kirjan loppupuolella en langennut. Heheee...) Salamurhaajan oppipoika aloittaa uuden W.A.R.P -sarjan, josta kyllä tämän osan perusteella tulen lukemaan myös muut osat. Lisää kiitos!
Wolf Paws 21 avatar
Kirjoittanut
4.5

Jännittävä juoni ja mielenkiintoisia hahmoja. Vaikka en pidäkään aikamatkustusta mitenkään mahdollisena, kirja oli silti hyvä. 

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
Kun ensimmäisen kerran yritin saada ekaa W.A.R.P:a kahlatuksi läpi, lukeminen tökkäsi paikoilleen jonnekin neljänkymmenen sivun päähän. Luovutin sillä kerralla, mutta nyt (Tuota, pari kuukautta sitten?) otin itseäni niskasta kiinni ja lukaisin kerralla. Kummallista, tähänhän pääsi erittäin hyvin sisään. Rileystä jäi vähän omituinen fiilis. Kertojana hahmo tuntui aivan eriltä kuin Chevronin silmin. Chveron taas oli ihana, oikein hauska hahmo, mutta koko porukan ... (lisää)
Kingi avatar
Kirjoittanut
5.0
Todella hyvä kirja. Odotan innolla, että saan lukea seuraavankin osan. Itse luin kirjan matkalukemiseksi Kreikassa. En aina olisi halunnut lähteä kirjan äärestä edes uimaan.
LittleJane avatar
Kirjoittanut
3.5
Salamurhaajan oppipoika oli mielenkiintoinen kirja joka imaisi mukaansa. Nautin kirjailijan kirjoitustyylistä mutta toisaalta teksti oli hiukan lapsellista. Garrickin hahmo oli aivan loistava ja pidin Rileyn herkkyydestä mutta hän oli liian viaton ja kiltti minun makuuni. Odotan toista kirjaa innolla jotta nähdään onko Riley yhtään räväkkä.
Radioactive avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli hyvä ja ihana... Suosittelen:)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Hyvä kirja. Vaikuttaa tämän kirjan perusteella ainakin ihan lukemisen arvoiselta sarjalta.
Paikalla 2 jäsentä ja 31 vierailijaa
punnort, Iivari
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656