Salamurhaajan oppipoika

@ Eoin Colfer
Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P. #1) - Eoin Colfer 7.58   75

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

Hulvaton aikamatkaseikkailu tempaisee viktoriaanisen ajan Englannista nykypäivään.

Lontoon Bloomsbury, 1898. Apupoika Rileyn pitäisi tuikata mies hengiltä palkkamurhaaja-isäntänsä puolesta. Suureksi hämmästyksekseen poika sinkoutuukin aikamatkalle tulevaisuuteen.

Vuosisata myöhemmin 17-vuotias FBI:n agenttikokelas Chevron Savano vahtii kellariin varastoitua metallisäiliötä. Tytön kauhuksi säiliö alkaa sykkiä, puoli Lontoota pimenee ja menneisyydestä putkahtanut apupoika Riley ilmoittaa tarvitsevansa apua.

Samaan aikaan palkkatappaja Garrick pääsee menneisyydestä kaksikon kintereille...

Irlantilainen Eoin Colfer (s. 1965) nousi kansainväliseen maineeseen Artemis Fowl -fantasiasarjansa myötä. W.A.R.P. on Colferin uusi, vauhdikas sarja, jossa yhdistyvät taikuus, aikamatkailu ja vetävä trillerijuoni.

”KOKO IKÄNI OLEN ETSINYT OIKEAA TAIKUUTTA...”Keskustelu: Eoin Colfer (11 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 6, 2013 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Reluctant Assassin
Tietoja muokattu elokuu 29, 2016

W.A.R.P.

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P. #1) 7.58   75
Pyövelin vallankumous (W.A.R.P. #2) 7.78   35
Mestarin kosto (W.A.R.P. #3) 8.00   28

Kirja-arviot & arvosanat

Wolf Paws 21
Arvosanat 5
Kirja-arviot 4
Viestit 0
tammikuu 26, 2018
9 / 10

Jännittävä juoni ja mielenkiintoisia hahmoja. Vaikka en pidäkään aikamatkustusta mitenkään mahdollisena, kirja oli silti hyvä. 

The Big Bad Wolf
Arvosanat 484
Kirja-arviot 79
Viestit 690
syyskuu 27, 2014
8 / 10

Kun ensimmäisen kerran yritin saada ekaa W.A.R.P:a kahlatuksi läpi, lukeminen tökkäsi paikoilleen jonnekin neljänkymmenen sivun päähän. Luovutin sillä kerralla, mutta nyt (Tuota, pari kuukautta sitten?) otin itseäni niskasta kiinni ja lukaisin kerralla. Kummallista, tähänhän pääsi erittäin hyvin sisään. Rileystä jäi vähän omituinen fiilis. Kertojana hahmo tuntui aivan eriltä kuin Chevronin silmin. Chveron taas oli ihana, oikein hauska hahmo, mutta koko porukan kuninkaaksi kruunautui totta kai Garrick. Pienempiä sivurooleja oli jälleen kiva tarkkailla, vaikka Artyn taustajoukot vetävätkin reippaasti ohi. Aikamatkustus oli vielä (ainakin näin ekassa osassa) sopivan simppeliä, hirveästi ei tarvinnut aivoja väännellä kummallisiin asentoihin ymmärtääkseen porukan tuloa ja menoa. Vanhempia aikoja ja uudempia aikoja kuvaillessa jäi vähän häiritsemään hajun ja haisevuuden toistelu. Ehkä tarpeettoman itsestään selvä yksityiskohta kerrattavaksi aina vuosilukua vaihtaessa. Sekosin totaalisesti Pässien marssiessa areenalle. Miljoonittain kiitoksia siitä. Siipimies on muutenkin Colferin parasta tuotantoa. Olisihan nämä aika kiva saada Colfer-hyllylle Artyjen kanssa. Pitänee toivoa Joulupukilta, vaikka toisen osan luen kyllä paljon ennen aattoiltaa.

Kingi
Arvosanat 25
Kirja-arviot 14
Viestit 5
elokuu 1, 2014
10 / 10

Todella hyvä kirja. Odotan innolla, että saan lukea seuraavankin osan. Itse luin kirjan matkalukemiseksi Kreikassa. En aina olisi halunnut lähteä kirjan äärestä edes uimaan.

LittleJane
Arvosanat 117
Kirja-arviot 21
Viestit 2
heinäkuu 13, 2014
7 / 10

Salamurhaajan oppipoika oli mielenkiintoinen kirja joka imaisi mukaansa. Nautin kirjailijan kirjoitustyylistä mutta toisaalta teksti oli hiukan lapsellista. Garrickin hahmo oli aivan loistava ja pidin Rileyn herkkyydestä mutta hän oli liian viaton ja kiltti minun makuuni. Odotan toista kirjaa innolla jotta nähdään onko Riley yhtään räväkkä.

Radioactive
Arvosanat 146
Kirja-arviot 30
Viestit 0
maaliskuu 13, 2014
8 / 10

Kirja oli hyvä ja ihana... Suosittelen:)

Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
helmikuu 7, 2014
7 / 10

Hyvä kirja. Vaikuttaa tämän kirjan perusteella ainakin ihan lukemisen arvoiselta sarjalta.

Kirjaneito
Arvosanat 402
Kirja-arviot 87
Viestit 568
lokakuu 31, 2013
7 / 10

Vaikka Salamurhaajan oppipoika olikin hyvä kirja, silti on sanottava, että ensimmäinen mieleen noussut ajatukseni tätä lukiessa oli: "Tämä ei ole Artemis Fowl." En siis toistaiseksi allekirjoita etukannen väitettä, "Colferin jättimenestyssarja Artemis Fowlin haastaja." Kuten sanottua, Salamurhaajan oppipoika oli hyvä, muttei nyt ihan niin hyvä. (Tosin tässä täytyy ottaa huomioon varsin vahvat tunnesiteeni Artyjä kohtaan. <3) Colferin huumori rehottaa ihanasti tässäkin kirjassa. Etenkin loppupuolella naureskelin useaan otteeseen hahmojen mahtaville tokaisuille ja colfermaisille toteamuksille (Colferin kirjoja lukeneet varmasti tietävät, mistä puhun.) Myös hahmokaarti on onnistunut. Erityisesti Riley sulatti sydämeni, hänessä on jotain äärettömän suloista, älykästä ja viatonta. Juoni on Artemis Fowlien tapaan vauhdikas, matkasta ei puutu yllättäviä tilanteita, tai nerokkaita suunnitelmia. (Tosin nyt on kyllä sanottava, että yhteen colfermaiseen kikkaan kirjan loppupuolella en langennut. Heheee...) Salamurhaajan oppipoika aloittaa uuden W.A.R.P -sarjan, josta kyllä tämän osan perusteella tulen lukemaan myös muut osat. Lisää kiitos!

Joonas
Joonas
Arvosanat 452
Kirja-arviot 10
Viestit 15
joulukuu 3, 2020
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Jawanen
Jawanen
Arvosanat 231
Kirja-arviot 2
Viestit 4
heinäkuu 19, 2020
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Jawa_Kaapissa
Jawa_Kaapissa
Arvosanat 164
Kirja-arviot 6
Viestit 6
kesäkuu 27, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle