Galaksin kansalainen

Robert A. Heinlein
scifi, nuoret
Galaksin kansalainen (Galaxy Scifi, #22)6.80

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Reijo Kalvas. Kansi: Susanna Koivuneva. Book Studio. Nidottu.

Yhdeksän maailman pääkaupunkiin Sargoneen saapuu orjien myyntilaiva mukanaan myös ”erä 97”, meklarin mukaan ”terve nuorimies, joka sopii lähetiksi tai makuuhuonepalvelijaksi”.

Poika on likainen, nälkiintynyt ja ilmeisen uppiniskainen. Kukaan ei halua ostaa häntä, saati sitten maksaa jotain hankinnastaan... kunnes tapahtuu jotain odottamatonta. Vanha kerjäläinen Rampa-Baslin huutaa pojan itselleen minimitaksalla.

Kerjäläis-Baslin onkin jotain aivan muuta kuin raajarikko köyhäläinen. Poika joka ilmoittaa olevansa Thorby, Suomesta, alkaa kutsua häntä ”Vaariksi”. Ja kun Vaarista aika jättää, hänen henkinen perintönsä vie pojan ympäri univerumia... hänestä tulee kunnioitettu galaksin kansalainen... jopa palvottu johtaja.

Scifin mestarin unohtumattomimpia teoksia!

Arvona kirjalle


Julkaistu: 2001
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: avaruusmatkat
Alkuperäinen nimi: Citizen of the Galaxy
Arvosanalla: 6.80/10
Arvosanoja: 30
Tietoja päivitetty 24.02.2015

Kirja-arvioita

Eija (6/10) marraskuu 28, 2009
Galaksin kansalainen on kertomus Thorby pojasta ja hänen matkastaan orjuudesta kerjäläis-Baslimin ottopojaksi ja eteenpäin suomalaisten kauppa-alukselle ja edelleen kaartin sotapojaksi ja viimein Terraan sukunsa pariin. Kirja on tyypillinen ... (lue lisää)
Jackalbury (2/10) maaliskuu 29, 2007
Galaksin kansalainen on pannukakku, se on minun mielipiteeni. Kirja alkoi hyvin ja Sargonessa tapahtuvat osuudet ja samoin kauppa-aluksessa tapahtuvat osat olivat aika hyviä. Tosin suomalaisena huomasin Heinleinin karmeat väärinkäsitykset ja ... (lue lisää)
LongWalk (7/10) tammikuu 31, 2014
Itse pidin paljon. Lukukerrasta on tosin jo 3,5 vuotta. Monipuoliset tapahtumat, eityisesti avaruusosuus oli mielenkiintoinen. Loppu oli hieman pettymys suhteessa loistavaan alkuun ja keskikohtaan. ... (lue lisää)