Galaksin kansalainen (Galaxy Scifi, #22)
Keskiarvo 3.43
3.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Galaksin kansalainen

Robert A. Heinlein
Julkaistu: 2001 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Citizen of the Galaxy
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: avaruusmatkat

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Reijo Kalvas. Kansi: Susanna Koivuneva. Book Studio. Nidottu.

Yhdeksän maailman pääkaupunkiin Sargoneen saapuu orjien myyntilaiva mukanaan myös ”erä 97”, meklarin mukaan ”terve nuorimies, joka sopii lähetiksi tai makuuhuonepalvelijaksi”.

Poika on likainen, nälkiintynyt ja ilmeisen uppiniskainen. Kukaan ei halua ostaa häntä, saati sitten maksaa jotain hankinnastaan... kunnes tapahtuu jotain odottamatonta. Vanha kerjäläinen Rampa-Baslin huutaa pojan itselleen minimitaksalla.

Kerjäläis-Baslin onkin jotain aivan muuta kuin raajarikko köyhäläinen. Poika joka ilmoittaa olevansa Thorby, Suomesta, alkaa kutsua häntä ”Vaariksi”. Ja kun Vaarista aika jättää, hänen henkinen perintönsä vie pojan ympäri univerumia... hänestä tulee kunnioitettu galaksin kansalainen... jopa palvottu johtaja.

Scifin mestarin unohtumattomimpia teoksia!

muokattu 24.02.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Matka alkaa (Across the Universe, #1)Avaruuden armoilla (Mikrosarja, #1)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Avaruuden seikkailijatAurinkokunnan valloittajat

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Galaksin kansalainen on kertomus Thorby pojasta ja hänen matkastaan orjuudesta kerjäläis-Baslimin ottopojaksi ja eteenpäin suomalaisten kauppa-alukselle ja edelleen kaartin sotapojaksi ja viimein Terraan sukunsa pariin. Kirja on tyypillinen poikien seikkailukirja. Tapahtumiin ei syvennytä kunnolla vaan mennään juonta eteenpäin vauhdilla ja ongelmatilanteet selvitetään nopeasti ja helposti sen enempiä niitä pureksimatta. Kauppa-aluksen vierailemien planeettojen asukkaiden ja miljöön ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
1.0
Galaksin kansalainen on pannukakku, se on minun mielipiteeni. Kirja alkoi hyvin ja Sargonessa tapahtuvat osuudet ja samoin kauppa-aluksessa tapahtuvat osat olivat aika hyviä. Tosin suomalaisena huomasin Heinleinin karmeat väärinkäsitykset ja miten hänen käsityksensä suomenkielisistä nimistä muistutti jotakin norjan ja ruotsin sukukieltä, kun tosiasiassa suomi ei ole sukua millekään indoeurooppalaiselle kielelle, mikä osoittaa kirjailijan perehtyneen varsin vähän kirja taustoihin. ... (lisää)
LongWalk avatar
Kirjoittanut
3.5
Itse pidin paljon. Lukukerrasta on tosin jo 3,5 vuotta. Monipuoliset tapahtumat, eityisesti avaruusosuus oli mielenkiintoinen. Loppu oli hieman pettymys suhteessa loistavaan alkuun ja keskikohtaan.
Paikalla 5 jäsentä ja 48 vierailijaa
LordStenhammar, Valerie, Fievre, wadjet, Adolfina Romanov
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455