Kaiken peittävä tulva

Laura Lähteenmäki
scifi > dystopia, nuoret
Kaiken peittävä tulva (North End #2) - Laura Lähteenmäki6.46

Päällys: Pietari Posti. Sidottu.

16-vuotias Luna haaveilee laulavansa itsensä pois North Endistä, jättävänsä taakseen vaarallisen tulvan ja ihmisten epäluulon.

Aurinko paistaa pitkän talven jälkeen, mutta kevät ei herätä suljettua tehdasta henkiin, ei täytä ruokakaappeja, ei saa ihmisiä iloisiksi. Jopa parhaat ystävät syyttävät Lunaa, tehtaanjohtajan tytärtä, töiden loppumisesta. Onneksi Lunalla on laulunsa — sama jolla äiti 16 vuotta sitten voitti viimeiset Euroviisut. Kun Luna laulaa kilpailuissa, hänellä on yllään äidin mekko ja kaulallaan äidin koru. Hän on kopio äidistä, jota ei enää ole.

Kaiken peittävä tulva kuvaa koskettavasti ystävyyden ja ymmärryksen kaipuuta vaikeiden luonnonolojen, romahtaneen maailmantalouden ja energiakriisin pimentämässä maailmassa.

North End -sarjan avannut Niskaan putoava taivas nousi Topelius-ehdokkaaksi. Laura Lähteenmäen tuoreita teoksia ovat myös Topelius- ja Finlandia Junior -ehdokas Aleksandra Suuri sekä vaikuttava romaani Iskelmiä.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 16, 2013
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.46/10
Arvosanoja: 13
Muokattu: heinäkuu 10, 2016

North End -kirjasarja

Niskaan putoava taivas (North End #1)5.64
Kaiken peittävä tulva (North End #2)6.46
Karrelle polttava helle (North End #3)6.54

Kirja-arvioita

7/10 |
lokakuu 10, 2013
Kirja oli parempi kuin ensimmäinen osa. Kirja on ehkä hieman ennalta arvattava. Kirjaa ei voinut kuitenkaan jättää lukematta, kun on lukenut ensimmäisenkin osan. Seuraavaa kirjaa odotellessa.