Taian oppitunnit

@ Maria V. Snyder
Taian oppitunnit (Yelena Zaltana #2) - Maria V. Snyder 7.70   39

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Eeva Parviainen. Nidottu.

Yelenan oppiaika on päättynyt ja nyt taikuuden olisi aika näyttää voimansa kuolemankin edessä. Yelenalla on vain yksi mahdollisuus: paeta Sitiaan, valtakuntaan, jossa hän aikoinaan syntyi.

Taian oppitunnit on laitettava toteen, mutta kaikki on muuttunut Sitiassa. Yelena on muukalainen jopa omalle perheelleen. Huolia aiheuttavat myös Yelenan taikuuden uudet ominaisuudet ja veli, joka paheksuu kotiin palannutta sisartaan. Yelena yrittää ymmärtää oman paikkansa Sitiassa ja oppia hallitsemaan harvinaisia taikavoimiaan.

Mutta Yelena ei ole yksin, taikapiiriin ilmaantuu myös ajatuksia herättävä toinen taikuri ja kohta Yelena onkin keskellä taistelua, jossa hyvä yrittää kampittaa pahan. Yelenan taidot laitetaan jälleen kerran puntariin ja hänen erikoiskykynsä ovat hänen tulevaisuutensa – tai tuhonsa.

"Harva jatko-osa pystyy täyttämään edeltäjänsä asettamat odotukset; Taian oppitunnit on upea yhdistelmä romantiikkaa ja fantasiaa." – Audible.com

"Maria Snyder teki sen taas! Taian oppitunnit pitää otteessaan aloituskohtauksesta vihoviimeiselle sivulle saakka… Tämä on ihan pakko lukea." – Library ReviewsArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu huhtikuu 1, 2013 (Harlequin)
Alkuperäinen nimi Magic Study
Tietoja muokattu tammikuu 28, 2016

Yelena Zaltana

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Trilogian päätösosaa Fire Study (2008) ei suomennettu.

Myrkyn oppitunnit (Yelena Zaltana #1) 8.34   52
Taian oppitunnit (Yelena Zaltana #2) 7.70   39

Kirja-arviot & arvosanat

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 216
Kirja-arviot 71
Viestit 6
tammikuu 28, 2019
7 / 10

Ihana kirja, joskaan en tiennyt miten ihmeessä sarja voisi jatkua ensimmäisen osan jälkeen. Onneksi Maria V.Snyder sai loistokkaan tarinan rakennettua Yelenan ympärille. Pidin siitä, kuinka Yelena kehittyi kirjan mukana. Tämä toinen kirja erosi kuitenkin huomattavasti ensimmäisestä osasta, enkä ole varma onko se hyvä vai huono asia. Valek olisi tietysti saanut syöksyä tarinaan useammin, sillä hän on ehdoton suosikkini. Taian oppitunnit kertoi Yelenan matkasta eteenpäin, mutta myös takaisin menneisyyteen. Kaiken kaikkiaan hieno kokonaisuus.

ms85
Arvosanat 12
Kirja-arviot 3
Viestit 0
kesäkuu 14, 2013
8 / 10

Kirja oli niinkuin ensimmäinen mielenkiintoinne täynnä toimintaa, sekä Valek hiukan enemmän mukana tässä kirjassa ehkä hiukan enemmän tuota romantiikkaakin mutta ei kannata toiveita nostaa liian ylös sitä odotellessa. Kirja ei missään nimessä ollut pitkästyttävä ja niinkuin ensimmäinen se tuli myöskin luettua aikas tiiviiseen tahtiin. Ensimmäisen osan luin suomen kielellä loput Englanniksi (siis mitä niitä oli muutama sivu kirja). Mutta tykkään tästä sarjasta todella paljon.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
huhtikuu 30, 2013
7 / 10

Ensimmäinen osa ei oikein vakuuttanut tätä lukijaa, mutta tässä toisessa alkoi musta olla jo sellaista mielenkiintoista otetta. Yelenan taikaopiskelut ja uudet hahmot olivat mielenkiintoisia mukaan luettuna synkkä Leif ja mahtipontinen Cahis, joilla molemmilla on oma merkillinen tarinansa kerrottavanaan. Yelena on kyllä omapäisin tapaus jonka tiedän enkä välillä ollut varma siitä olinko ärsyyntynyt vai innoissani hänen itsepäisyydestään. Hänellä oli tapana syöksyä asioiden kimppuun miettimättä ja saada itsensä vaaraan useammin kuin kerran. Mielenkiintoista oli myös lukea erilaisista taioista ja miten päähenkilö niitä käytti. Romantiikan ystävän toki olisin kaivannut lisää räiskyviä kohtauksia, mutta niitä ei ollut nimeksikään niin kuin ei aiemmassakaan kirjassa. Janco ja Ari ovat kyllä kaksi parhainta hahmoa tässä sarjassa ja heistä oli ilo lukea tässäkin lisää. Tämä ei kyllä ole yhtään sellainen tarina, jota täysillä fanitan, mutta silti tässä on oma houkutuksensa. Siispä jään odottamaan jatkoa.

Pinkki Lady
Pinkki Lady
Arvosanat 123
Kirja-arviot 27
Viestit 0
heinäkuu 28, 2022
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Linnunlento
Linnunlento
Arvosanat 370
Kirja-arviot 4
Viestit 3
joulukuu 1, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Heli
Heli
Arvosanat 40
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 2, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
princessa
princessa
Arvosanat 146
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 11, 2016
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Xhex
Xhex
Arvosanat 71
Kirja-arviot 1
Viestit 11
maaliskuu 29, 2016
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
SantraTurja
SantraTurja
Arvosanat 168
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 20, 2015
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
kaamokseni
kaamokseni
Arvosanat 87
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 17, 2015
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle