Taian oppitunnit (Yelena Zaltana, #2)
Keskiarvo 3.78
3.78 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (36)
Kirjahyllytilastot

Taian oppitunnit

Maria V. Snyder
Julkaistu: huhtikuu 1, 2013 (Harlequin)
Alkuperäinen nimi: Magic Study
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, romantiikka

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Eeva Parviainen. Nidottu.

Yelenan oppiaika on päättynyt ja nyt taikuuden olisi aika näyttää voimansa kuolemankin edessä. Yelenalla on vain yksi mahdollisuus: paeta Sitiaan, valtakuntaan, jossa hän aikoinaan syntyi.

Taian oppitunnit on laitettava toteen, mutta kaikki on muuttunut Sitiassa. Yelena on muukalainen jopa omalle perheelleen. Huolia aiheuttavat myös Yelenan taikuuden uudet ominaisuudet ja veli, joka paheksuu kotiin palannutta sisartaan. Yelena yrittää ymmärtää oman paikkansa Sitiassa ja oppia hallitsemaan harvinaisia taikavoimiaan.

Mutta Yelena ei ole yksin, taikapiiriin ilmaantuu myös ajatuksia herättävä toinen taikuri ja kohta Yelena onkin keskellä taistelua, jossa hyvä yrittää kampittaa pahan. Yelenan taidot laitetaan jälleen kerran puntariin ja hänen erikoiskykynsä ovat hänen tulevaisuutensa – tai tuhonsa.

"Harva jatko-osa pystyy täyttämään edeltäjänsä asettamat odotukset; Taian oppitunnit on upea yhdistelmä romantiikkaa ja fantasiaa." – Audible.com

"Maria Snyder teki sen taas! Taian oppitunnit pitää otteessaan aloituskohtauksesta vihoviimeiselle sivulle saakka… Tämä on ihan pakko lukea." – Library Reviews

muokattu 28.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hämärän syleily (Yön siivet, #6)RadiosalapoliisitTuli (Engelsfors-trilogia, #2)Auringonnousu (Soturikissat: Kolmikon mahti, #6)Keskeneräisten tarujen kirja

Kirja-arvioita (3)

Keskiyön kyyhkynen avatar
Kirjoittanut
3.5

Ihana kirja, joskaan en tiennyt miten ihmeessä sarja voisi jatkua ensimmäisen osan jälkeen. Onneksi Maria V.Snyder sai loistokkaan tarinan rakennettua Yelenan ympärille. Pidin siitä, kuinka Yelena kehittyi kirjan mukana. Tämä toinen kirja erosi kuitenkin huomattavasti ensimmäisestä osasta, enkä ole varma onko se hyvä vai huono asia. Valek olisi tietysti saanut syöksyä tarinaan useammin, sillä hän on ehdoton suosikkini. Taian oppitunnit kertoi Yelenan matkasta eteenpäin, mutta myös takaisin menneisyyteen. Kaiken kaikkiaan hieno kokonaisuus.

ms85 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli niinkuin ensimmäinen mielenkiintoinne täynnä toimintaa, sekä Valek hiukan enemmän mukana tässä kirjassa ehkä hiukan enemmän tuota romantiikkaakin mutta ei kannata toiveita nostaa liian ylös sitä odotellessa. Kirja ei missään nimessä ollut pitkästyttävä ja niinkuin ensimmäinen se tuli myöskin luettua aikas tiiviiseen tahtiin. Ensimmäisen osan luin suomen kielellä loput Englanniksi (siis mitä niitä oli muutama sivu kirja). Mutta tykkään tästä sarjasta todella paljon.
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.5
Ensimmäinen osa ei oikein vakuuttanut tätä lukijaa, mutta tässä toisessa alkoi musta olla jo sellaista mielenkiintoista otetta. Yelenan taikaopiskelut ja uudet hahmot olivat mielenkiintoisia mukaan luettuna synkkä Leif ja mahtipontinen Cahis, joilla molemmilla on oma merkillinen tarinansa kerrottavanaan. Yelena on kyllä omapäisin tapaus jonka tiedän enkä välillä ollut varma siitä olinko ärsyyntynyt vai innoissani hänen itsepäisyydestään. Hänellä oli tapana syöksyä ... (lisää)
Paikalla 44 vierailijaa
Uusin jäsen: Niko
Jäseniä yhteensä: 9740