Nymfit: Montpellierin legenda (Nymfit, #1)
Keskiarvo 2.79
2.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (45)
Kirjahyllytilastot

Nymfit: Montpellierin legenda

Miikko Oikkonen, Sari Luhtanen
Julkaistu: syyskuu 9, 2013 (Gummerus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: kotimainen, tv-sarja

Sidottu, kansipaperi.

SUOMALAINEN FANTASIALEGENDA SYNTYY

Kolme nymfiä, Didi, Kati ja Nadia, elävät keskuudessamme ikuisesti nuorina, vaarallisen viettelevinä ja tuhoisan tappavina.

Nymfit ovat hengenvaarallisia miehille, mutteivät selviä hengissä ilman heitä.

Kati ja Nadia uskovat nuoren Didin olevan odotettu tarujen nymfi, joka johdattaa nymfien suvun vapauteen heidän arkivihollistensa, satyyrien vallan alta. Niinpä Didi joutuu hävittämään menneisyytensä ja jättämään ystävät sekä perheensä. Itsepäinen Didi ei kuitenkaan asetu rooliinsa suosiolla.

Eräänä päivänä Samuel, tavallinen nuorukainen, muuttaa nymfien opiskelijaboksiin ja Didi rakastuu intohimoisesti. Kielletty rakkaus ja tuhoon tuomittu suhde tuovat pelkkiä ongelmia molemmille lajeille. Mitään hyvää ei voi seurata suhteesta, jonka osapuolina ovat tavallinen kuolevainen ja jumalainen olento.

Kirja julkaistaan samaan aikaan kuin kotimainen fantasiasarja Nymfit saa ensi-iltansa televisiossa.

muokattu 04.01.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse, #7)Harakanloukku (Faunoidit, #3)Varjojen kaupungit I–IIIKissatyttö (Kissojen kesken, #1)Veren perintö (Sookie Stackhouse, #6)

Kirja-arvioita (9)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
0.5
Jos kaikki kirjat olisivat tämmöisiä, niin kirjastolaitos pitäisi lakkauttaa tarpeettomana, kirjakaupat polttaa maan tasalle ja kaikilta lukemista harrastavilta puhkoa silmät. Tässä päällimmäiset ja painokelpoisimmat tuntemukset Sari Luhtasen "Nymfit - Montpellierin legenda" (Gummerus, 2013) -romaanista. "Nymfit" pohjautuu samannimiseen televisiosarjaan, jonka oikeudet on tiettävästi myyty jo useampaan maahan, ja jota aletaan esittää myös meidän ruuduissamme keväällä ... (lisää)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
2.5
En ole koskaan ollut suomisarjojen tai - elokuvien fani ja aloitin tätä kirjaa lukemaan sen jälkeen kun olin nähnyt tämän sarjan trailerin. Jotenkin häiritsi koko ajan se, että kuulin päässäni trailerin henkilöiden suomenkielisen puheen ja ne hahmot, ja jotenkin sei söi uskottavuutta kirjasta. Muutenkin tarina tuntui jotenkin niin keskeneräiseltä. Kuvailut jäivät todella vähälle ja kirjan tapahtumat vaihtuivat yhdestä toiseen kuin iskusta, joten jäin välillä ... (lisää)
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.0

Kirja on melkoista keskivertoa kerronnaltaan, tarina sitä vastoin kiehtoi minua. Pidän vanhojen tarustojen tuomisesta nykypäivään, joten tämä kirja kiinnosti minua paljon. Katsoin kirjasta innostuneena tv-sarjan, joka oli sekin yllättävästi aivan hyvä.

Luinwen avatar
Kirjoittanut
1.5

Miten tämän nyt kauniisti sanoisi... Nymfit ei ole kovin kummoinen fantasiarakkausromaani. Suurin ongelma on selkeästi hahmot. Myöskään kuvailua ei ole kovinkaan paljoa. Tai tunnelmaa. Ja onhan siellä seassa jotain kirjoitusvirheitäkin. Kaiken kaikkiaan kirja vaikuttaa nopeasti ja hätäisesti väkerretyltä - se tuntuu siltä kuin romaani olisi kyhätty kasaan pelkästään tv-sarjaa mainostamaan. Mitä se luultavasti onkin.

Hahmoihin ei pääse sisälle; sama ongelma vaivasi ... (lisää)

Sunsetbeach avatar
Kirjoittanut
3.5
Luin kirjan vasta kun olin nähnyt kaikki jaksot ja suureksi yllätykseksi tapahtumat seurasivat täysin samaa kaavaa. Puolikas siitä, sillä sitä ei näe tai lue kovinkaan usein ja se oli piristvää. Ensin en ollut tottua siihen, että se oli suomen kielellä, sillä katson kaiken aina englanniksi, joten tuli jotenkin kummallinen olo sitä katsoessa, mikä myös kantautui kirjaan. Kyllä kirjan ihan lukee ja aion etsiä käsiini toisenkin osan, vaikka odotukseni eivät ole mahdottoman korkealla.
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
2.5
No joo... Kyllähän tuosta tekstistä käsikirjoitusmaisuus näkyy läpi, mutta eniten ärsytti jatkuva kirjakielimuotoinen puhuttelu, joka vei tekstiltä aika hyvin uskottavuuspohjan. Tv-sarjan ystäville antaa varmaan aavistuksen verran enemmän; itsekin taidan pysytellä jatkossa ihan vain katsojana.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.0
Ihan luettava kirja, mutta aika keskinkertainen. Tapahtumat hyppäävät ajoittain ehkä hieman liian pitkän ajan ylitse.
Nage avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli ihan luettava ja yllättävän koukuttava, vaikka siinä oli melko paljon aukkoja yms. Didi oli myös ärsyttävän keskenkasvuinen ja hänen ja Samuelin suhde ei oikein missään vaiheessa tullut se vaan yhtäkkiä vaan pamahti siihen. Tyhmää myös jos Didi ei olekaan se legenda.
Ärrimurri avatar
Kirjoittanut
3.5
Aluksi on sanottava, että pelkään jo etukäteen tv-sarjan tuntuvan kummalliselta, mikä varmasti johtuu suomen kielestä, vaikkeivät asiat siitä saisi olla kiinni - hienoa, että tällaista tehdään myös kotimaassa! Olen vain vilkaissut traileria pikaisesti, joten kirjan lukemista se ei minun kohdallani haitannut. Kirja etenee kyllä mielestäni sutjakasti ja sopinee vaikka True Blood -faneille, mutta jokin siinä vaivasi... onko se ajatus nymfeistä ylipäänsä, siitä että naiset ovat ... (lisää)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384