Tyhjyys
Keskiarvo 2.91
2.91 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Tyhjyys

M. John Harrison
Julkaistu: huhtikuu 25, 2014 (Like)
Alkuperäinen nimi: Empty Space
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Einari Aaltonen. Nidottu.

BSFA-palkintoehdokas 2012.

Hypnoottisen avaruusoopperatrilogian päätösosa Tähtivaeltaja-palkitulta kirjailijalta

Lähitulevaisuuden maailmassa talouselämän romahdus on riuduttanut ihmiskunnan. Samaan aikaan tutkija Kearneyn mullistava kvanttiteoria on mahdollistanut tähtienvälisen matkailun, ja valtavia avaruusaluksia ohjaavat kyborgilapset, joista on riisuttu kaikki inhimillisyys.

Ihmiskunta elää vailla päämäärää, menneisyytensä vainoamana ja kuolleiden läheistensä haamujen riivaamana, kunnes maailmaan kulkeutuu kaukaisesta tulevaisuudesta kasvoton ääni, joka julistaa tuntevansa ihmiskunnan tulevaisuuden.

Tyhjyys on film noir -henkinen, hämmentävän omaperäinen romaani, jonka tunnelma muistuttaa David Lynchin elokuvia. Kefahuchi Tract -trilogian aiemmat osat ovat Valo (2004) ja Nova Swing (2008).

muokattu 02.04.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Poseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)SingulariteettitaivasThe Force Awakens: KuvasanakirjaStar Wars: Galaktiset taistelutHitaat luodit

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Tyhjyys on M. John Harrisonin Kefahuchi Tract –avaruusooppera trilogian päätösosa. Edelliset osat Valo ja Nova Swing toimivat samaan maailmaan sijoittuvina erillisinä kertomuksina, mutta Tyhjyys ei ole itsenäinen kertomus vaan se on jatkoa molemmille kirjoille ja sitoo ne yhteen. Edelliset osat olisi syytä olla luettuna ennen Tyhjyyden aloittamista, muuten kirjasta ei saane paljon tolkkua. Vaikea kirja on muutenkin, vaikka edeltävät tapahtumat ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 55 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734