Kissa muurin läpi
Keskiarvo 2.95
2.95 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Kissa muurin läpi

Robert A. Heinlein
Julkaistu: 1988 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: The Cat Who Walks Through Walls

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Matti Kannosto. Päällys: Herbie Kastemaa. Sidottu.

Science fictionin mestariluokkaan kuuluu yli 40 romaanillaan Robert A. Heinlein, jonka tähteyttä kuvaa muiden palkintojen kruununa hänelle myönnetty Grand Master Nebula Award.

Kissa muurin läpi edustaa vuonna 1988 kuolleen mestarin uudempaa tuotantoa. Tulevaisuudenseikkailuna siinä on jotain Tähtien sodan, Aikakoneen ja parhaitten Heinleinin omien teosten näkemyksellisyydestä, innovaatiosta ja seikkailuhengestä.

Lukija seuraa eversti Colin Campbellia, alias senaattori Richard Johnsonia, alias tohtori Richard Amesia, filosofi-soturi-kulkuri-konnaa ajasta ja olomuodosta toiseen. Tämä futurologinen Tom Jones jää varmasti Heinleinin henkilögallerian huippuihin seurassaan aikamatkaajavaimonsa Gwen.

Yhteisenä tavoitteena on pelastaa multiversumin historia ja tulevaisuus aikakierteen myllynkiviltä. Avaruus on seikkailua varten ja mielikuvituksella huikeat galaksinsa.

Muokannut Jussi (02.05.2010)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veden alla (Veden alla, #1)Hammasrattaat (Sillage, #3)Rocannonin maailmaPimeä sydän (Mystic City, #2)Harhakaupunki

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
2.0

Kissa muurin läpi on Heinleinin myöhäistuotantoa. Alku lähti kohtuullisen hyvin vauhtiin ja olin siinä uskossa, että saattaisin jopa pitää kirjasta. Alkuun heitetään kehiin mysteeri, mikä enteili ajassa matkustamista ja kiinnostavaa juonta.  Tarinan minäkertoja Richard Ames aka Colonel Colin Campbell on pulp kirjailija, entinen sotasankari. Hänen seuralaisensa, pian aviovaimo, Gwendolyn Novak omaa melkein supernaisen kyvyt. Hän on neuvokas, älykäs ja lähestulkoon ... (lue lisää)

Paikalla 53 vierailijaa
Uusin jäsen: XxSynciAxX hasib
Jäseniä yhteensä: 8012