Jääsielu (Jääsielu, #1)
Keskiarvo 4.02
4.02 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Jääsielu

Sonja Kinnunen
Julkaistu: huhtikuu 1, 2013 (Texthouse)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia
Avainsanat: kotimainen, noidat

Ulkoasu: Marja-Leena Muukka. Sidottu.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2013.

Kuningas pelkää henkensä puolesta. Jääsieluksi kutsuttu murhaaja on tappanut jo satoja ihmisiä, aina miehiä. Kuninkaalla on syytäkin uskoa Jääsielun julmiin aikeisiin, koska se on hänen omaa lihaa ja vertaan. Taitavin palkkamurhaajista on Sebastian Eckhel. Hänen tarvitsisi vain etsiä kaltaisensa, toinen tunteeton tappaja, ja työntää miekka hänen sydämeensä muhkeaa palkkiota vastaan. Tehtävä kuulostaa helpolta, Jääsieluksi sopivia ehdokkaita ei ole kuin kourallinen. Mutta tehtävän suorittamista vaikeuttaa se, että Sebastianin oma sielu ei ole jäätä... 

Jääsielun uskomattoman koukuttavan tarinan tekee vielä uskomattomammaksi se, että keravalainen Sonja Kinnunen on kirjoittanut sen vain 15-vuotiaana. Hän vie lukijan keskiajalle Hallstattin kylään ja maalaa niin todentuntuisen kuvan Rennereiden majatalosta, käsityöläisistä, kalastajista, metsässä asuvasta parantajasta ja kauniista Viennasta, että lukijan on pakko liittyä Sebastianin seuraan etsimään todellista Jääsielua.

muokattu 26.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lohikäärme – hoito ja kasvatusPelastettu (Yön talo, #12)Liekki (Liekki-trilogia, #1)Suden lupausPirates of the Caribbean: Salazarin kosto (Pirates of the Caribbean, #5)

Kirja-arvioita (8)

karlglogauer avatar
Kirjoittanut
5.0
Hämmästyttävän korkeatasoinen debyytti! Verentahrimasta alusta kehkeytyy vaikuttavan filosofinen ystävyyden- ja rakkaudenkuvaus. Tärkeä osa kirjan tematiikkaa on myös valtasihteiden ja ennakkoluulojen käsittely sekä kostonkierteen katkaisun mahdollisuus - kypsää pohdintaa, uskottavaa mielenliikkeiden ja eroottisten tuntemusten kuvausta. Paras kotimainen esikoisteos, jota tältä saralta olen vuosiin saanut lukea. Nautittava paketti, jonka viimeistelee tyylikkään rosoinen graafinen ulkoasu.
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämän luettua tuli kyllä hieman epätoivoinen olo. Kun joku toinen 15-vuotias kirjoittaa noin hyvin, tuntuu ettei itse osaa mitään. No, ehkä tästä selvitään. :) Jääsielu kertoo jännittävän tarinan keskiaikaisesta palkkamurhaajasta joka saa tehtäväkseen tappaa toisen tunteettoman murhaajan. Hän ei kuitenkaan ole varma tämän henkillöllisyydestä. Jääsielu oli tosiaankin koukuttava kirja. Oli aina luettava vielä se kuuluisa "yksi" luku. Tarina ei päästänyt otteestaan ... (lisää)
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
MidoriBlade avatar
Kirjoittanut
5.0
Aivan mahtava kirja! Yllätyksellinen ja hienosti kirjotettu, jäin koukkuun heti alussa ja nyt tekisi jo mieli lukea uudemman kerran :O En olisi uskonut, että tuon ikäinen pystyy noin mukaansa tempaavasti kirjottaa (johtuneeko kun en itse osaa..?), mutta nyt uskomukseni todistettu vääräksi. Lukemisen arvoinen kirja tosiaan! :)
adira avatar
Kirjoittanut
5.0
luotettavaa perusfantasiaa joka panee silti miettimään, että miksi--- Fantasiassa harvoin asiaa katsotaan "pahiksen" kannalta ja tarinan mukana tappaja kasvaa, muuttuu Loppu oli sellainen, että jatko-osakin olisi mukava lukea.
Veadela avatar
Kirjoittanut
4.0
Sebastian Eckhel on vuosia toiminut palkkamurhaajana elääkseen. Hänen kumppaninaan toimii Fabian, joka on Sebastianille kuin veli. Sebastian saa kutsun kuninkaan linnaan ja siellä kuningas pyytää Sebastiania tappamaan Jääsielun ja vastapalkkioksi hän saisi säkillisen rahaa. Ainoana vihjeenä Jääsielusta Sebastian saa sen, että Jääsielu on 20-vuotias. Sebastian ja Fabian matkaavat Hallstattin kylään päämääränään tappaa Jääsielu. Kirja oli mukavaa luettavaa, itse ... (lisää)
Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.5
Jääsielu on monin puolin hyvä kirja. Kuvailu on kaunista ja hahmoista tärkeimmät on luotu hyvin, ja heistä on helppo välittää. Kirjoittajan vähäisen kokemuksen näkee välillä tekstin rakenteesta; se ei ole aivan niin virheetöntä ja täydelliseksi veistettyä, kuin kokeneemmilla kirjailijoilla. Kaikesta huolimatta kirja on hyvä ja sen jaksaa lukea kevyesti kertaalleen. Suurin ongelma on ehkä juonessa. Punainen lanka katkeaa kirjan puolivälissä ja pysyy kateissa harmittavan ... (lisää)
Marski avatar
Kirjoittanut
3.5
Jotenki loistava. Rakstin kirjaa koko lukemiseni ajan, ja niin päin pois. Joissakin kohtia toki huomasi kirjailijan kohtuu nuoren iän, mutta eihän se haitannut.
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656