Saari
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Saari

Aldous Huxley
Julkaistu: elokuu 30, 2013 (Basam Books)
Alkuperäinen nimi: Island
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiutopia

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Ville-Juhani Sutinen. Sidottu, kansipaperi.

Ajankohtainen utopiaklassikko!

Palan saari on elänyt erityksissä Intian edustalla yli sadan vuoden ajan kehittäen omanlaisen yhteiskuntamallin, joka yhdistelee buddhalaisuuden ja hindulaisuuden periaatteita, liberaaleja läntisiä arvoja sekä psykologian ja lääketieteen oppeja. Saaren arkielämän järjestäytyminen ja uskonnolliset tavat herättävät kiinnostusta ja paheksuntaa ulkomaailmassa ja kylän todellisuudesta erkaantuneissa johtohahmoissa.

Elämäänsä kyllästyneen toimittaja Will Farnabyn haaksirikkoutuessa saarelle vallanhaluinen kähmintä uhkaa saaren paratiisimaisia olosuhteita. Saaren asukkaiden onnellisuus saa kyynisen Farnabyn miettimään oman ajatusmaailmansa uusiksi: mikä on todella tärkeää, mikä on oikea tapa elää?

Ville-Juhani Sutinen on laatinut tähän Aldous Huxleyn viimeiseksi jääneeseen romaaniin laajan esipuheen.

Aldous Huxley (1894–1963) oli englantilainen kirjailija ja kriitikko, jota pidetään yhtenä merkittävimmistä 1900-luvun tieteisfiktion kirjoittajista. Huxley nousi kuuluisuuteen ensimmäisen teoksensa, Crome Yellow'n, myötä, mutta hän on parhaiten tunnettu dystopiastaan Uusi uljas maailma. Saari on Huxleyn viimeiseksi jäänyt romaani, joka tarjoaa vaihtoehdon Huxleyn kuuluisaan dystopiaan.

muokattu 01.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tsersissien saari: UtopiaGenesisAikakoneEuropan yhdysvallat eli kapitalismista sosialismiinMitä on tehtävä? Kertomus uudesta ihmisestä
Paikalla 1 jäsen ja 59 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858