Saari - Aldous Huxley5.66

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Ville-Juhani Sutinen. Sidottu, kansipaperi.

Ajankohtainen utopiaklassikko!

Palan saari on elänyt erityksissä Intian edustalla yli sadan vuoden ajan kehittäen omanlaisen yhteiskuntamallin, joka yhdistelee buddhalaisuuden ja hindulaisuuden periaatteita, liberaaleja läntisiä arvoja sekä psykologian ja lääketieteen oppeja. Saaren arkielämän järjestäytyminen ja uskonnolliset tavat herättävät kiinnostusta ja paheksuntaa ulkomaailmassa ja kylän todellisuudesta erkaantuneissa johtohahmoissa.

Elämäänsä kyllästyneen toimittaja Will Farnabyn haaksirikkoutuessa saarelle vallanhaluinen kähmintä uhkaa saaren paratiisimaisia olosuhteita. Saaren asukkaiden onnellisuus saa kyynisen Farnabyn miettimään oman ajatusmaailmansa uusiksi: mikä on todella tärkeää, mikä on oikea tapa elää?

Ville-Juhani Sutinen on laatinut tähän Aldous Huxleyn viimeiseksi jääneeseen romaaniin laajan esipuheen.

Aldous Huxley (1894–1963) oli englantilainen kirjailija ja kriitikko, jota pidetään yhtenä merkittävimmistä 1900-luvun tieteisfiktion kirjoittajista. Huxley nousi kuuluisuuteen ensimmäisen teoksensa, Crome Yellow'n, myötä, mutta hän on parhaiten tunnettu dystopiastaan Uusi uljas maailma. Saari on Huxleyn viimeiseksi jäänyt romaani, joka tarjoaa vaihtoehdon Huxleyn kuuluisaan dystopiaan.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: elokuu 30, 2013
Kustantaja: Basam Books
Tyylit: scifiutopia
Alkuperäinen nimi: Island
Arvosanalla: 5.66/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: tammikuu 01, 2015

Basam Books klassikko -kirjasarja

Jekyll ja Hyde ja muita kertomuksia7.08
Saari5.66
Kanelipuodit ja muita kertomuksia7.00