Haavekauppias (Haavekaupunki, #1)
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Haavekauppias

Juha-Pekka Koskinen
Julkaistu: elokuu 26, 2013 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Arvid Lydecken -palkintoehdikas 2013.

Haaveilussa on vaaransa…

Samin ja Liisan isoäiti Amalia katoaa pian sen jälkeen, kun hänen luonaan on nähty salaperäinen, silinteripäinen kellokauppias Severi Kukko. Samin kaverin Jonin perheellä on perinteikäs Wirtasen osto- ja myyntiliike ja sen kellarissa puuhaa ikäloppu Alpertti, Jonin albiino isoisä, joka tietää kaiken kelloista. Alpertin avulla lapset saavat kauhukseen selville, että Amalia on hankkinut pahaenteisen 13. hetken kellon ja matkannut syvästi kaipaamansa Matias-vainaan luo Haavekaupunkiin. Amalia-parka ei kuitenkaan tiedä, että Severi Kukolla on omat, hämärät motiivinsa, ja kolmikko saa käyttää kaiken rohkeutensa ja kekseliäisyytensä pelastaakseen isoäidin.

Talvinen tunnelma, pimeät ja kapeat kujat, häikäilemätön Haavekauppiaan hahmo ja kellojen mystinen maailma tuovat mieleen niin Dickensin Saiturin joulun kuin parin vuoden takaisen Hugo Cabret -menestysromaanin ja -elokuvan. Vauhdilla etenevä tarina vetoaa takuulla myös seikkailunjanoisiin poikiin.

Haavekauppias luo mielikuvitusta kutkuttavan toisen todellisuuden ja on vahvasti nuortenkirjallisuuden ajan hermolla.

muokattu 02.11.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Reckless: Kiveen kadonnut (Reckless, #1)Yhdeksän maailman sankaritThorin vasara (Magnus Chase, #2)Gregor ja rottien koodi (Alismaan tarinat, #5)Omituinen ooppera (Haavekaupunki, #6)

Kirja-arvioita (2)

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjasta jäi surullinen olo. Ei haikea vaan surullinen. En tiedä olenko iloinen asiasta (Tulipas hienosti ilmaistua), kun se herkkä haikeus olisi sopinut paremmin. Suuria tunteita ei syty. Hahmot jees, en inhonnut ketään, mutta en erityisemmin ihastunutkaan. Ihan fine oli se, ettei päähenkilö ensimmäisenä juossut suureen seikkailuun vaan jarrutteli. Sisko ärsytti. Olisin pitänyt erilaisesta loppuratkaisusta. Erotaan mutta ollaan ONNELLISIA. Eikä olla yhdessä ja olla meh onko ... (lisää)
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.5
Sami lähtee eräänä lumisena päivänä auttamaan isoäitiään Amaliaa, ja törmää hänen talonsa ulkopuolella omituiseen, silinteripäiseen mieheen, Severi Kukkoon, jonka hymy tuo mieleen "niskaan pudonneen karvaisen hämähäkin, jonka halusi ravistaa yltään mahdollisimman nopeasti". Amalia on ostanut mieheltä vanhan taskunauriin, kolmentoista hetken kellon, jossa on maagisia voimia. Ja pian sen jälkeen Amalia katoaa... Juha-Pekka Koskisen "Haavekauppiaassa" (Karisto, 2013) oli ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 37 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Sofia
Jäseniä yhteensä: 9671