Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (215)
Kirjahyllytilastot

Salatun voiman kaupunki

Theo Lawrence
Julkaistu: elokuu 21, 2013 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Mystic City
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, fantasiaurbaani fantasia, romantiikka, nuoret
Avainsanat: tieteisfantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Kirsi Ohrankämmen. Kansi: Tex Hänninen. Sidottu, kansipaperi.

Maaginen kahtia jaettu kaupunki. Poliittista kapinaa. Ikuista rakkautta?

Manhattan vuonna X. Pilvenpiirtäjien huipulla hallitsevat rikkaat ja etuoikeutetut, joiden yltäkylläisen elämän mahdollistaa vain katutasossa, ilmastonmuutoksen synnyttämien kanaalien varsilla kurjaliston joukossa majailevilta mystikoilta salaperäisesti hankittu energia. Yläluokan hienostosviiteissä asuu myös 16-vuotias Aria Rose, rakastuneena silmittömästi isänsä poliittisen kilpailijan poikaan.

Vai onko hän sittenkään niin rakastunut? Ainakaan hän ei pysty muistamaan, miten romanssi sai alkunsa. Mutta sitten Aria tapaa Hunterin, komean ja hämmentävän mystikon alakaupungista, ja tällä tuntuu olevan hallussaan hänen unohtuneen menneisyytensä avain.

Väkevä, mukaansatempaava tarina aloittaa uuden nuorten aikuisten romaanisarjan, joka on täynnä kiellettyä intohimoa, synkkiä petoksia ja vavisuttavia mystisiä voimia. Sarjan aloitusosa on otettu kaikkialla maailmassa innostuneesti vastaan, ja sen oikeudet on myyty jo kahdeksaan maahan.

muokattu 11.01.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Fullmetal AlchemistAmi - Tähtien lapsiPimeä sydän (Mystic City, #2)Arvilyn tarinoita IViillot (Viillot, #1)

Kirja-arvioita (25)

Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
3.0
Theo Lawrence maalaa kirjassaan esiin jälleen yhden kiinnostavan tulevaisuudennäkymän. Ajatus kahtia jakautuneesta kaupungista, vedennousua korkealle paenneista rikkaista ja alas heivatuista köyhistä onkin hyvin realistisen tuntuinen. Voisiko noin oikeasti tapahtua? Myös rikkaat seurapiirit tyhjänpäiväisine "minkä mekon laitan tänään" -huolineen on hyvin kuvattu. Lawrencen tekniikkakin on vakuuttavaa, pääsylippuna toimivat sormenjäljet ja kaikkialle raahataan mukana TouchMe ... (lisää)
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
3.5
Blondein koskaan lukemani kirja. Lainatessani luin suoriltaan puolet, koska puhelimeni oli rikki. Nöyrryin jopa selaamaan parisenkymmentä sivua läpi Soneran odotussohvilla. Koukuttava, no joo. Helppolukuinen ainakin. Kunnes lakkasi lukemasta ja karttoi Pyhää Blondeutta kuin ruttoa. Minulla ei ole mitään blondeja vastaan. Uskon vakaasti lähes jokaisen tarvitsevan blondiaikaa. Toisinaan. Siihen kirja soveltuu hyvin. Saippuaa, siirappia ja sokeria. Mielin määrin. Aria on ... (lisää)
Arwina avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli mun mielestä hyvä. Juoni/tapahtumat oli ihan kivat. Aika perus kauraa jos voi sanoa:) Mutta suosittelen lukemaan ja jatkoa ootellessa!
CCrystal avatar
Kirjoittanut
4.0
En aluksi meinannut lukea koko kirjaa, koska tämän on kirjoittanut mies, vaikka päähenkilönä on nuori nainen, mutta kiinnostus kirjan ideaa kohtaan vei voiton ja sanottakoon, että hyvä niin! Kirjailija suoriutui ihan mallikkaasti nuoren naisen näkökulman kerronnasta ja mukavasti kirja sisälsi myös romantiikkaa. Tarina oli mukaansatempaava ja vaikkakin vähän ennalta arvattava, niin ei se minua haitannut. GO KIELLETTY RAKKAUS! :) Ihanan erilainen kirja pitkästä aikaa! Jatko-osaa odotellaan.
Isabella avatar
Kirjoittanut
4.5
Hieno kirja! Kirja vei helposti mukanaan. :) Kirja on täynnä petoksia ja romantiikkaa. Voisin lukea kirjan vielä 1000 kertaa uudestaan! :)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Uusi mielenkiintoinen sarja aloittaa tarinansa. Kirjan juoni kuulosti niin mielenkiintoiselta, että oli pakko varata tämä kirjastosta. Kirja sijoittuu aikaan kun maapallo uhkaa lämmetä liikaa ja tulvat peittävät kaupunkien kadut alleen. Ihmiset jakautuvat kahteen ryhmään, jotka kyräilevät toisiaan. Täytyy sanoa, että kyllä on pitänyt olla taas kirjailijalla mielikuvitusta tätä kirjoittaessa. Hän on luonut nerokkaan miljöön, joka nappaa lukijansa mukaan lumoavaan ja melko ... (lisää)
Book_lover avatar
Kirjoittanut
4.0

Aivan mahtava kirja! Aluksi juonenkulusta ei oikein saanut kiinni, mutta kun se selvisi, oli jännittävää seurata tapahtumia. Rakkaus osuus oli tavanomaista, mutta kiehtovaa. 

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.5

Kirja on kokonaisuutena aivan hyvä. Jotkin juonen käänteet olivat hieman ennalta arvattavia, mutta Lawrencen luoma maailma oli sen verran kiinnostava, että kirja piti otteessaan kunnes sen sai kahlattua loppuun. Romantiikkaa ja jännitystä ei tosiaan puutu. Ja kannen kuva on aivan ihana!

Tiina avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirja oli hyvä, vaikka alkuun tuntui hankalle päästä sisälle juoneen ja kirjan maailmaan. Päähenkilö oli ajoittain ärsyttävän naiivi, mutta se ei kauheasti häirinnyt. 

Tulevaisuudenkuva tämän kirjan mukaan on aika pelottava, selkeä jako rikkaisiin ja köyhiin tuntui välillä hyvin epäoikeudenmukaiselta.

Anneliana avatar
Kirjoittanut
4.0
Mukavan rentoa luettavaa. Suosittelen lämpimästi romantiikan rakastajille (:
darlah-01 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan juoni on hieman ennalta arvattava. Henkilöt poikkeuksia lukuun ottamatta ovat hyviä. Kirjaa oli taitavasti kijoitettu ja sitä oli mukava lukea. Suosittelen!
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
4.5
Hieno idea, pakko myöntää. En kyllä yhtään tiedä onko 'kielletty rakkaus' jo hiukan kulunut, mutta tykkäsin itse ainakin. Ainut miinus tulee ehkä kirjan ennalta-arvattavuudesta ja joistain pienistä yksityiskohdista mihin kiinnitin huomiota. Esimerkiksi joskus tuntui, että rakas päähenkilömme pyörtyi/menetti tajunsa jokaisessa niin sanotussa 'jännittävässä kohdassa'. En saanut hänestä selvää kuvaa, tuntui, että välissämme olisi sumea seinä. Tapahtumapaikka oli hyvin ... (lisää)
inari avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
ppp2 avatar
Kirjoittanut
2.5
Ehdottomasti nuorille suunnattu Romeo ja Julia - teemainen dystopiaromaani. Kahtia jaettu kaupunki mystikoineen on hyvin lupaava miljöö ja juoni kulkee mukavasti, selkeästi jopa yllätyksellisestikin, eteenpäin. Päähenkilöiden suhde oli kuitenkin epätodellisen ja teennäisen tuntuinen. Pinnallinen, etäinen tunne säilyi koko kirjan ajan romuttaen kokonaisuuden. Kirja oli kuitenkin helppoa, viihdyttävää luettevaa mielenkiintoisessa ympäristössä. Uteliaisuudesta tartun jatko-osaan, sitten kun kerkeän.
Tempeste avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Ida avatar
Kirjoittanut
4.0
Ahh... Miten minä rakastankin näitä "kielletty rakkaus" kirjoja mitä nyt nykyään tulee aina vastaan. Toisaalta en kyllästy sellaisiin kirjoihin ikinä. Päähenkilö oli kuitenkin joissakin kohdissa vähän tylsä tai jopa liian pikkutyttömäinen <--(en keksinyt tuohon oikeaa sanaa) ja kirja jumitti joissain kohdissa. Juoni oli vähän ennalta-arvattava. Kumminkin rakastuin tähän kirjaan. Muut hahmot olivat mielenkiintoisia ja koko kirja oli mielenkiintoinen. Minulla ei kyllä tullut kyllä sellaista - nyt on pakko lukeä tämä kirja - tunnetta. Luin sen rauhassa ja aloin todellakin pitää tästä.
laiz avatar
Kirjoittanut
3.5
Mielenkiintoinen, mutta hiukan ennalta arvattava kirja. Jatko-osaa odotellessa. :)
Nightmere avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan juoni oli herkkä, romanttinen ja mielenkiintoinen, tasaista tahtia etenevää tarinaa. Hahmot olivat kiinostavan persoonallisia salaisuuksieen ja kenestäkään ei voinut tietää täysin kaikkea. Hienointa kirjassa oli ylhäistön ja ala maailman ihmisten ero ja elämäntyyli. Kirja kuvaa sinäänsä myös tätä nykyajan maailmaa köyhien ja rikkaiden eroja ja poliitiikan synkempiä puolia kuten myös koko maapallon tilannetta ilmastonmuutoksen kannalta. Vaikken olisi lukenutkaan ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.5
Valitsin kirjan kannen kuvan perusteella ja se kannatti. Kirja oli todella hyvä siihen nähden, että sen on kirjoittanut mies nuoren naisen näkökulmasta. Kirja oli välillä ehkä hieman ennalta arvattava. Jatkoa odotellessa!
Feeniksi avatar
Kirjoittanut
5.0
Jatko jään odottelemaan.
Iltaneth avatar
Kirjoittanut
2.5
Ihan mielenkiintoista luettavaa, jokseenkin välistä vähän ennalta-arvattava. Maailma on mielenkiintoinen ja Aria on hyvä päähenkilö. Hän kasvaa kirjan edetessä, mikä on hyvä juttu. Olen kuitenkin varmaan lukenut vähän liikaa nuorten romantiikkaromaaneja, sillä tämä ei jaksanut liiemmin erottua joukosta edukseen.
Riley Charlotte avatar
Kirjoittanut
4.5
Kielletty rakkaus roihuaa. Ihana kirja ylhäistön tylsästä, turhamaisesta elämästä ja siitä kuinka heikot sorretaan. Aria on kiva hahmo, joka on sydämellinen ja ajattelee muitakin kuin vain itseään. Hunter taas on kiehtova ja salaperäinen mystikko. Oli järkyttävää tajuta, että Arian vanhemmat ottivat häneltä muistot koska hän oli rakastunut väärään tyyppiin ja se, että he huijasivat Ariaa että hän oli ottanut hilettä ja sen takia hän ei muistanut mitään rakkaudesta ... (lisää)
Heidi Kristina avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämän kirjan jatko-osa on pakko lukea, jäi sen verran koukuttavaan kohtaan. Theo Lawrence on erinomainen lisä kirjailijoiden kirjaavaan jengiin, ja hänen ensimmäisen sarjansa tarina pärähtää käyntiin ja vetäisee mukaansa sen verran varoittamatta, ettei sitä ehdi edes tajuta. Tässä kirjassa minua kiinnosti eniten tulevaisuudenkuva, jonka Lawrence oli luonut. Kieltämättä hän on onnistunut tässä todella hyvin. Itselle tosin pisti välillä hankalaksi ymmärtää tiettyjä ... (lisää)
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin kirjasta aikalailla, vaikka alussa ärsytti se että Arian perhe ei tietenkään voi tehdä mitään virheitä asenne. Onneksi lopuusa Ariakin tajusi tämän ja jaan innolla odottamaan seuraavaa osaa!
Fade avatar
Kirjoittanut
3.5
Tämä on taas yksi niistä kirjoista, joista kiinnostun kasnikuvan perusteella. Sitten kun olen saanut kirjan käsiini, en ole aivan varma haluanko sittenkään lukea sitä. Onneksi kuitenkin avasin tämän kirjan ja aloin lukea. Vaikka alussa kirja vaikutti hieman sekavalta kun Aria ei muistanut kunnolla mitään, moni alussa mieleen juolahtanut kysymys sai hyvin vastauksen loppuosassa. Joitakin kysymyksiä kuitenkin jäi päähän vielä ristelemään, joten toivon vain että seuraava osa ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 66 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Aava Shokhimardonov
Jäseniä yhteensä: 9736