Perhonen ja jaguaari

Aliette de Bodard
scifi, vaihtoehtohistoria, novellikokoelma
Perhonen ja jaguaari - Aliette de Bodard7.34

Toimitus ja jälkisanat: Saara Henriksson. Suomennos: Markus Harju ja Christine Thorel. Käännöksen tarkistus: Taru Luojola ja Johanna Vainikainen. Kannet: Teemu Helenius. Nidottu.

Sisällys:

  • Varjo Jaguaarien huoneessa (The Jaguar House, in Shadow, 2010) – Hugo- ja Nebula-ehdokas
  • Aamulla putoava perhonen (Butterfly, Falling at Dawn, 2008)
  • Kadonnut morsian (The Lost Xuyan Bride, 2007)
  • Kasvattaja (The Shipmaker, 2010) – BSFA-palkinto
  • Aluksen veli (Ship's Brother, 2012)
  • Kaksi siskoa maanpaossa (Two Sisters in Exile, 2012)

Aliette de Bodardin vaihtoehtohistoriallisessa tarinamaailmassa kiinalaiset ovat löytäneet Amerikan ennen eurooppalaisia. Kiinalaisten ruuti ja kanuunankuulat ovat kukistaneet Hernán Cortésin nopeasti. Historian kuluessa Pohjois-Amerikan länsirannikosta on kehittynyt mahtava itsenäinen valtio, Xuya. Voittokulku jatkuu avaruusaikaan saakka, kun xuyalaiset kehittävät lihan ja tekoälyn yhdistävät Mielet ohjaamaan aluksiaan.

Nebula-palkittu Aliette de Bodard on science fictionin nousevia nimiä. Vietnamilaistaustainen de Bodard yhdistää tarinoissaan menestyksellisesti kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuvaa science fictionia sekä esikolumbiaanisen Amerikan sekä toisaalta Kiinan ja Vietnamin historiaa.

Keskustelua: Aliette de Bodard :: viestejä 4 kpl
Risingshadow arvostelu :: Juha Salmi (Dragan)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: heinäkuu 1, 2013
Kustantaja: Osuuskumma
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria, novellikokoelma
Arvosanalla: 7.34/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Kirja-arvioita

8/10 |
joulukuu 29, 2015
Nopealukuinen ja kiinnostava novellikokoelma. Jokainen novelli alkoi nopeasti, piti otteessaan eikä lähtenyt harhailemaan väärille poluille. Jokainen novelli oli myös kompakti kokonaisuus, joissa jokaisessa kerrotiin hiukan lisää tarinoiden ...
10/10 |
helmikuu 04, 2014
En yleensä pidä novelleista. Ne ovat liian lyhyitä minulle. Tämä Aliette de Bodardin kokoelma on yksi harvoista poikkeuksista tähän sääntöön. Ehkä se johtuu siitä, että nämä kaikki tarinat sijoittuvat samaan universumiin, joten se ...